• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2020

20:10

DA NIJE KUP IMAO BIH ŠTA DA ZAMERIM IGRAČIMA! Šakota nakon plasmana u finale: Nismo hteli produžetak, imali bi rešenje i da su pravi faul na kraju!

Crvena zvezda

DA NIJE KUP IMAO BIH ŠTA DA ZAMERIM IGRAČIMA! Šakota nakon plasmana u finale: Nismo hteli produžetak, imali bi rešenje i da su pravi faul na kraju!

Podeli vest

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da nema šta da zameri igračima nakon slabe partije u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv Mega Bemaksa, ali bi situacija bila suprotna da je u pitanju utakmica Evrolige ili ABA lige

 

Šakota nije hteo da zamera igračima jer, kako sam kaže, u Kupu je bitna samo pobeda.

STIGAO NOVI PLEJMEJKER! Bivši igrač Detroita i Memfisa u Zvezdi!

- Mislim da gledaoci mogu da budu zadovoljni uzbudljivom utakmicom. Nismo očekivali ovako da će biti, ali smo znali da ćemo imati tešku utakmicu. Sredinom prvog poluvremena smo videli kako treba da igramo, ali nismo nastavili tako. Čestitao bih protivniku na borbenosti i potezima. Mislim da smo bili iskusniji na kraju, mirniji kada se odlučivalo i odbranom smo uspeli da okrenemo utakmicu. Rekao bih samo da je ovo Kup. Da je regularno prvenstvo imao bih neke reči kritike, ovako ovo je Kup i bitna je samo pobeda. Morali smo da se snalazimo, imali smo određene pobede, ali kako smo uspeli da se izborimo, to je bilo najvažnije - rekao je Šakota.

O protivniku u finalu nije želeo mnogo da govori jer će on biti poznat tek posle meča Partizana i FMP-a.

Foto: Starsportphoto

- Očekujem borbenu, fer utakmicu, a ono što bih želeo je nešto drugo. Naravno, da bude sve kako treba. Ovo su utakmice koje se igraju dan za danom i sigurno je opterećujuće za sve igrače. Videćemo kako će biti, ne bih davao prognoze, ne znamo ni sa kim ćemo još uvek igrati. Partizan je favorit - dodao je trener Zvezde.

Na kraju izlaganja prokomentarisao je i poslednji, odlučujući napad i trojku Bilija Berona.

- Rekli smo i to, zato smo ostavili četiri beka u igri. Ako su hteli ga naprave, napraviće ga odmah. Izašli smo na pikenrol igru, gde je bio dogovor da Beron završi. Da su preuzeli, imali smo drugo rešenje, a to je bilo izbacivanje. Rasporedili smo igrače, napravili spejsing. Nije nam odgovarao produžetak, ali smo imali dobru psihologiju na tajmautu nakon prethodnog napada koji smo rešili trojkom - zaključio je Šakota.

Foto: Starsportphoto

Centar Zvezde Vladimir Štimac čestitao je protivniku na borbi i rekao da je Mega budućnost Balkana.

- Jedna veoma teška utakmica koja pokazuje kao i uvek da je Kup specifično takmičenje. Čestitao bih Megi na izvanrednoj borbi, ima tu momaka iz bivše Jugoslavije i Srbije. Vidi se da Srbija ima svetlu budućnost i drago mi je da imaju priliku da igraju na ovom nivou i da se kale. Pobedili smo i idemo dalje - rekao je Štimac.

Štimac kaže da Zvezda nije potcenila rivala, te da to nije bilo slučaj nikada.

- Iskreno da vam kažem, ne potcenjujemo nikoga. Krećem prvo od sebe, a znam i kako trener razmišlja. Možda smo izgubili energiju u nekom trenutku, ali se spremamo za svaku utakmicu kao da je najvažnija. Nadam se da tog pada energije neće biti sutra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 4 godine

Ko je progasio ovog šakotu za trenera? Uporno gura postavu: Gist, Odžo, Lazić... i prva četvrtina uvek u debelom minusu. Tako i danas. Terajte tog bezveznjaka.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija