• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2020

15:27

RODIĆ PROSLAVIO JUBILEJ! Zvezda je najbolji izbor u karijeri, čast i privilegija!

Crvena zvezda

RODIĆ PROSLAVIO JUBILEJ! Zvezda je najbolji izbor u karijeri, čast i privilegija!

Podeli vest

Milan Rodić je protiv Vojvodine odigrao 100. zvaničnu utakmicu u dresu Crvene zvezde, pre početka je od Vojina Lazarevića dobio poklon - uramljeni dres sa brojem 100

Posle pobede nad Novosađanima podsetio se svega onoga što se dešavalo do meča sa Spartom do danas. Priznaje iskusni 28-godišnji reprezentativni levi bek, da će mu jubilej pred 25.000 navijača na "Marakani" ostati urezan u sećanju.

- Velika mi je čast i privilegija da sam se našao u odabranom društvu fudbalera koji su odigrali 100 mečeva u Crvenoj zvezdi. Sve dok iz ruke legendarnog napadača Vojina Lazarevića, kome je juče bio i 78. rođendan, nisam primio poklon nekako nisam bio svestan šta sam postigao. Nije mnogo fudbalera u ovom veku imalo priliku da pregura "stotku" u Zvezdi a ja, eto, od prekosutra "gazim" dalje, pa ćemo videti gde ću da stignem - kaže Rodić.

DEKI IMAO PORUKU ZA LALATOVIĆA PRED DERBI! Tokom utakmice ne poznajem ni rođenog brata!

PRVI VELIKI PROBLEM ZA DEKIJA! Zvezda bez udarne igle u večitom derbiju?

 

Statistički, defanzivac Zvezde je odigrao 61 prvenstveni meč uz četiri pogotka, 35 evropskih mečeva i 4 u kupu Srbije. Debitovao je sjajno u pobedi nad Spartom iz Praga 2:0 na "Marakani" krajem jula 2017. godine.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Ta prva dva meča protiv Čeha bili su zaista odlična. Odigrali smo ih na vrhunskom nivou, pamtiću ih pre svega zbog izdanja i rezultata, a malo manje zbog polomljenog prsta na nozi, koja je prouzrokovala pauzu i uskrastila me za igranje nekih važnih mečeva na početku. Međutim, kad se osvrnem mogu da budem ponosan na sve što je Zvezda napravila dok sam u klubu, dve titule, dve Lige šampiona, Liga Evrope. To je ostvarenje svih snova, verovatno nismo svesni kloliko smo visoke standarde postavili. Ali, voleo bih da nastavimo u ovom ritmu, nadam se od leta nekoj novoj Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

OSTVARIO DEČAČKI SAN! Gavrić posle debija: Za ovo sam trenirao!

(VIDEO) AU LJUDI, KAKVA GOLČINA! Bomba Petrovića sa 30 metara, POCEPAO MREŽU!

 

Posle kiksa prvog pratioca, Zvezda je pobedom nad Vojvodinom stekla 13 bodova prednosti.

- Ništa se kod nas nije time promenilo. Već smo rekli da smo startovali od nule, za sada smo osvojili maksimalnih šest bodova i guramo dalje. Vidim da ljudi već pričaju od derbiju sa Partizanom ali za nas je derbi prvo meč sa Inđijom. Nema opuštanja, ne gledamo tabelu već samo prvog protivnika. To je jedini način da se stigne do cilja a svi znaju da su naši najviši. Težimo duploj kruni, radićemo na tome da je konačno osvojimo.

Foto: Starsportphoto

 

 

Odbrana Crvene zvezde je ovog proleća dozvolila igračima Čukaričkog i Vojvodine da im stvore po jednu priliku za 90 minuta. Novosađani nisu čak nijednom pogodili okvir gola Milana Borjana.

- Dobro smo postavljeni, sinhronizovani smo. Sve je to plod dobrog rada na pripremama, treninzima a i uigranosti. Međutim, ne sme da nam se događa pad koncentracije i neke greške koje na našu sreću nisu skupo koštale. S razlogom je trener Dejana Stanković bio ljut jer se u desetak minuta koliko nismo bili na svom nivou gube utakmice. To mlora da se eliminiše, verujem da ćemo radom uspeti da popravimo neke segmente što će svakako popraviti sliku o nama.

Kad se podvuče crta od Sparte do Vojvodine...

- Ponosan sam, zadovoljan, ostvario sam dečačke snove da zaigram u Crvenoj zvezdi. Poklopilo mi se da sam deo rezultatski najuspešnije generacije kluba u 21. veku i sebi mogu da kažem da sam napravio najbolji potez u leto 2017. kad sam napustio Krila Sovjetov i došao na "Marakanu" - uverava Milan.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17