• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2020

00:00

ZVEZDAŠI POMAŽU! Donatorsko veče za obnovu manastira u Prizrenu!

Crvena zvezda

ZVEZDAŠI POMAŽU! Donatorsko veče za obnovu manastira u Prizrenu!

Podeli vest

Udruženja navijača „Crvene zvezda“ iz Brčkog organizovalo je donatorsko veče u svom gradu za pomoć u obnovi manastira Svetih arhangela kod Prizrena i tom prilikom skupljeno je 3.000 evra od dobrovoljnih priloga

Crveno-belu delegaciju koju su činili predsednik kluba - Sveztozar Mijailović, potpredsednik Crvene zvezde - Jovan Kule Aćimović i član upravnog odbora- Miljko Ristić, dočekao je protojerej-stavrofor Predrag Ćirković  - otac Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom koja je izgrađena 1970. godine, a osveštana četiri godine kasnije.

NEVEROVATNO! Odlaže se duel Srbije i Norveške?!

Otac ih je ugostio u Domu kulture koji je nalazi u sklopu dvorišta same Crkve. Na manifestaciji, koja je trajala nešto manje od dva časa, gosti su mogli da prisustvuju bogatom kulturnom programu. Prisutnima se obratio Svetozar Mijailović, predsednik kluba FK Crvena zvezde.

- Crvena zvezda je klub koji prihvata svakog i poštuje svačiju veru, ali isto tako očekujemo da se poštuje i naša vera. Nadam se da će primer naših navijača iz Brčkog slediti i druga udruženja i pomoći očuvanju svetinja na Kosovu i Metohiji - istakao je Mijailović.

Pero Rikanović, sekretar brčanskog Udruženja navijača "Crvene zvezde" koje je organizovalo donatorsko veče, istakao je da su se odlučili da pomognu ovom manastiru jer je iguman arhimandrit Mihajlo Tošić poreklom iz Brčkog.

Crvena zvezda će i dalje nastavljati da učestvuje u humanitarnim akcijama ovog tipa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija