• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N. - M. G.

17.03.2020

07:28

NEĆEMO DA NAM POKLONE TITULU! Zvezdan Terzić progovorio o eventualnom KRAJU SEZONE!

Crvena zvezda

NEĆEMO DA NAM POKLONE TITULU! Zvezdan Terzić progovorio o eventualnom KRAJU SEZONE!

Podeli vest

Zvezdan Terzić kaže da Crvena zvezda ne želi da bude proglašena za prvaka države u slučaju prekida prvenstva zbog koronavirusa * Čelnici Superlige planiraju da trenutnu tabelu prihvate kao konačnu i proglase šampiona

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odbija mogućnost da crveno-beli budu proglašeni za šampiona Srbije ukoliko zbog koronavirusa bude prekinut domaći šampionat.

Igraće se kad-tad

Za četiri ili šest nedelja, kad god, kad prođe epidemija, biće dovoljno vremena da se odigraju sve utakmice do kraja prvenstva
Zvezdan Terzić

Informer nezvanično saznaje da čelnici Superlige planiraju da u slučaju prekida prvenstva usvoje trenutni raspored na tabeli kao konačan. Shodno tome, Zvezdu bi proglasili za prvaka, a Partizan i Vojvodina bi izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Takva odluka mogla bi da bude doneta već sutra!

Nema ni ispadanja

Crveno-beli posle 26 kola imaju 66 bodova, odnosno 11 više od Partizana i već su viđeni kao novi prvaci države. Terzić, ipak, ne želi da njegovom klubu bude pripisan trofej, već predlaže da prvenstvo bude nastavljeno makar i u kasno leto.

ŽENA I SIN SU U POLUKARANTINU! Stanković poručio: Naši roditelji i dedovi za nas uradili sve, i mi moramo nešto da uradimo za njih!

SUPERLIGA ODOLEVA, ALI... Posebne mere u domaćem fudbalu: Nema rukovanja, nema dece, nema intervjua!

 

Partizan: Šta će biti s Kupom?


Iz Partizana podsećaju da, ako Crvenoj zvezdi bude dodeljena titula šampiona Srbije, ostaje otvoreno pitanje kome će biti namenjen trofej Kupa. Kad je Srbija 1999. bila pogođena NATO agresijom, nacionalni Kup bio je odložen do daljeg i završnica je odigrana krajem juna.

- Ako FSS Zvezdi dodeli titulu, što nije neočekivano s obzirom na situaciju iz 1999, postavlja se pitanje šta će biti s Kupom? Da li onda taj trofej ide Partizanu, kao aktuelnom osvajaču tog takmičenja, ili se i to odlaže? Ostaje niz otvorenih pitanja, a klub će se oglasiti kada se odluke ozvaniče. Sve vodi ka tome da se prvenstvo prekine, a šta će biti dalje, niko ne može da pretpostavi - poručuju iz Partizana.

- Nećemo uopšte da razmišljamo o tome da nam bude dodeljena titula. Čak i da se desi prekid prvenstva, nastaviće se u nekom trenutku. Za četiri, šest nedelja, kad god, kad prođe epidemija, kad se sve smiri i vrati u normalnu. Biće i tad dovoljno vremena da se odigraju sve utakmice do kraja. Skoro je izvesno da će Evropsko prvenstvo biti odloženo, a to znači da ćemo imati ceo jun. Ne želimo da nam bilo ko poklanja titulu. Do kraja juna ćemo regularno završiti prvenstvo - poručuje Terzić za Informer.

Rukovodioci Superlige Srbije u stalnom su kontaktu sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije. Oni, međutim, nisu poput Terzića optimisti da bi šampionat mogao da bude završen na terenu, ukoliko tokom ove nedelje bude prekinut.

- Zasad zvanično ostaje na snazi da se Superliga igra, ali sve vodi ka tome da će biti prekinuta. Postoji opcija da konačan plasman bude određen na osnovu trenutnog, što znači da bi Crvena zvezda bila šampion. Međutim, u slučaju da se fudbal prekine, pa ne nastavi do kraja takmičarske sezone, niko ne bi ispao iz Superlige. U tom slučaju liga bi za narednu sezonu bila proširena za dva kluba, koji su trenutno najbolje plasirani u Prvoj ligi. Takođe, sledeće sezone bi onda iz elite ispala četiri tima, a ne dva - objašnjava naš izvor iz FSS.

PROPAO TRANSFER! Terzić otkrio kako je koronavirus pokvario planove Zvezdi!

ŠTA ĆE BITI SA VAN LA PAROM I ŽANDEROM? Evo šta Zvezdan Terzić kaže o promašajima crveno-belih!

 

Isti scenario u Evropi

Ukoliko se prvenstvo prekine i titula se dodeli prvoplasiranoj ekipi, ponovila bi se situacija iz 1999. godine. Tada je usled bombardovanja Jugoslavije prvenstvo prekinuto u 24. kolu, a titula je dodeljena Partizanu. Crno-beli su deset kola pre kraja imali dva boda više od Obilića.

Britanski mediji objavili su izjavu izvora iz vrha Premijer lige da će u slučaju prekida engleskog šampionata takođe biti usvojena trenutna tabela i da će Liverpul biti proglašen za prvaka. Barselona već sad traži da joj se dodeli titula, a u zahtevu navode više razloga. Prvi je taj što su prvi na tabeli, iako imaju samo dva boda više od Real Madrida. Drugi razlog je taj što je odigrano više od 70 odsto šampionata, a treći je taj što su bili prvoplasirani i nakon prvog dela sezone.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 4 godine

Šta glumata ovaj ,kada bi se to odigralo, a evropska takmičenja(kvalifikacije )počinju u junu?Zvezda je ubedljivo prva,a i da nije treba joj dodeliti titulu,koju je osvojila i ništa joj nije poklonjeno,sem suđenja,ali rezultati svega toga su da je ona prva i treba da bude prvak.Kad je već toliko pošten što uze onu iz 1946. neka se i to odigra,pošto on voli da se igra.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija