• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2020

14:36

TERZIĆ U KARANTINU! Evo šta čelnik Zvezde kaže kada bi PRVENSTVO moglo da se nastavi i šta ŽELE EVROPSKI KLUBOVI!

Crvena zvezda

TERZIĆ U KARANTINU! Evo šta čelnik Zvezde kaže kada bi PRVENSTVO moglo da se nastavi i šta ŽELE EVROPSKI KLUBOVI!

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, dane provodi u izolaciji, ali kaže da se svako veče čuje sa Zoranom Lakovićem, koji je direktor Nacionalnih federacija Evropske fudbalske unije

Generalnom direktoru Zvezde izolacija ne pada teško karantin. 

- Prihvatio sam ovaj režim života kao nešto što je neophodno i trudim se da ga iskoristim na što kvalitetniji način. Budim se ranije da bih iskoristio dan. Svako jutro odradim dobar trening, razvučem ga na dva sata. Nakon treninga slede telefonski razgovori i video sastanci sa saradnicima. Posle toga imam čas engleskog jezika sa profesorom iz Londona preko Skajpa. Čitanje knjiga je ono što sledi posle ručka. Imam veliku biblioteku i dobar izbor -  kazao je za Telegraf Zvezdan Terzić.

OGLASIO SE DEGENEK! Zamolio Srbe da ostanu kod kuće, ali i dao savet mladim sportistima!

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I JUNAJTEDA IMA JAKU PORUKU! Srbi, ne smemo da budemo SEBIČNI!

Sport je stao, fudbal je stao zbog pandemije koronavorusa. Mnogi klubovi u Evropi će doživeti velike gubitke zbog zaustavljanja fudbala, mnogi su spremni na radikalne poteze.

Barselona najavljuje smanjenje plata svojim igračima, Sion je čak otpustio nekoliko igrača. I Zvezda sigurno ima plan.

- Svako veče vodim duge razgovore sa Zoranom Lakovićem koji je član UEFA radne grupe koja prati ovu situaciju i radi na iznalaženju rešenja za mnoge probleme koje je ova nesreća nametnula. Ima više planiranih scenarija i od raspleta situacije zavisi koja će se rešenja primeniti. Ono što je izvesno, to je da sve velike lige insistiraju da započeta prvenstva treba da se završe, kad-tad, zbog ogromnih prihoda od TV prava. Neke pretpostavke su da bi se prvenstva mogla nastaviti sredinom maja ili početkom juna, bez prisustva publike, ali to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi.

NEĆEMO DA NAM POKLONE TITULU! Zvezdan Terzić progovorio o eventualnom KRAJU SEZONE!

SPOJILO NAS JE OVO ZLO VREME! Đurovski priznaje: Najviše mi nedostaje unuka!

 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

- Evropski klubovi su vezani za novac od "broadcastera" po broju utakmica, i pokušaće na sve moguće načine da se sve utakmice odigraju i bar što se tiče prihoda od TV prava koliko toliko ublaže negativni efekti ove pandemije. Ljudi u UEFA su u realnom problemu jer je strahovito teško napraviti novi kalendar u već zgusnutom rasporedu takmičenja. Sigurno je da će evropski fudbal, kao i čitava svetska ekonomija, pretrpeti strahovite gubitke. Radi se o milijardama evra na nivou evropskog fudbala.

I Zvezda će osetiti posledice finansijskog kraha

- Logično je da će doći do domino efekta. Uzdržao bih se sada od bilo kakvih komentara kakve mere kao klub planiramo, jer mislim da je za to rano iz prostog razloga što ne znamo dokle će ovo da traje. Pratićemo preporuke UEFA i u skladu sa tim i donositi odluke. Sigurno je samo jedno - ništa više neće biti kao što je bilo.

Da li će se Zvezda i generalno srpski fudbal lakše oporaviti od korona irusa u odnosu na štetu koju je naneo najbogatijim klubovima i ligama?

VAJBER GRUPA JE KRIVA ZA SVE! Zvuči neverovatno, ali korona je zbližila ZVEZDINE VETERANE i pored toga što ne izlaze!

(VIDEO) SLEDEĆI PUT ĆU DOBITI BATINE! Fudbaleru Zvezde nije dosadno u izolaciji, pronašao je način kako da nasamari devojku!

 

- Teško možemo sada proceniti ko će teže, a ko lakše podneti ovu katastrofu. Crvena zvezda u velikoj meri živi od transfera igrača, a sigurno će evropski klubovi smanjiti svoje budžete za dovođenje igrača, što će direktno uticati na prihode našeg kluba.

Šta je najpošteniji ishod kada je u pitanju kraj prvenstava širom sveta ukoliko se pauza oduži - završavanje lige po svaku cenu, proglašenje šampiona po trenutnoj tabeli ili poništavanje sezone?

- Sezona se sigurno ne može poništiti i to uopšte nije opcija koja se razmatra. Rekao sam već, UEFA će učiniti sve da se nacionalna prvenstva završe. Opcija proglašenja tabele u zatečenom stanju je druga opcija, ali se iskreno nadam da se to neće dogoditi i da će se nacionalna prvenstva završiti. Naravno, bez publike. Zato je izuzetno važno da igrači odgovorno treniraju u kućnim uslovima i što spremniji dočekaju nastavak prvenstva. Crvena zvezda je svim svojim igračima u njihovim kućama dostavila trake za trčanje ili bicikle i plan i program rada dok traje vanredno stanje. Pred nastavak prvenstva neće biti mnogo vremena za zajedničke pripreme.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija