• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2020

12:54

TUGA I SUZE NA "MARAKANI"! U 86. godini preminuo Ranko Borozan!

Crvena zvezda

TUGA I SUZE NA "MARAKANI"! U 86. godini preminuo Ranko Borozan!

Podeli vest

Bivši fudbaler Crvene zvezde Ranko Borozan preminuo je danas u 86. godini života, potvrdio je klub

Tuga nad Marakanom. Posle smrti Mališe Petrovića pre dva dana, sada je Crvena zvezda obavestila javnost da je preminuo još jedan bivši fudbaler.

VELIKA TUGA NA "MARAKANI"! Preminuo legendarni golman Crvene zvezde! Bio je poslednji živi svedok osnivanja kluba

 

Borozan je rođen 25. jula 1933. godine  u Mostaru, a karijeru je počeo u lokalnom Veležu, gde je već kao sedamnaestogodišnjak dobio šansu da se afirmiše i zaigra seniorski fudbal. U Crvenu zvezdu je došao 19. decembra 1957. godine i ostao nešto više od dve pune godine, s obzirom da je 28. decembra 1959. godine pojačao OFK Beograd.

Za to vreme, Borozan je u Zvezdi odigrao ukupno 74 utakmice (23 u prvenstvu, 43 prijateljske, sedam utakmica u Kupu i jednu utakmicu u Kupu Uefa) i postigao pet pogodaka, a stigao je i da debituje za B tim reprezentacije Jugoslavije.

Posebno važan Borozanov gol za Crvenu zvezdu bio je onaj u finalu Kupa u sezoni 1957/58 kada je postigao pogodak klubu u kom je počeo karijeru u trijumfu crveno-belih od 4:0. Sa crveno-belima osvojio je jednu titulu prvaka Jugoslavije, kao i dva nacionalna kupa.

Ispraćaj za kremaciju Ranka Borozana biće obavljen u najužem krugu porodice, dok će komemoracija biti obavljena kad se Vanredno stanje bude završilo. FK Crvena zvezda će blagovremeno obavestiti o datumu.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima našeg Ranka izražava poruke najiskrenijeg saučešća.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mario Sarafciger

pre 4 godine

Eh ,tuga i suze covek preminuo u 86 -oj godini Malte ne sok u celom regionu umrocovek u 86 godini

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija