• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

03.04.2020

11:59

SPASILI SE OD BANKROTA! Evo koliko će Zvezda DA UŠTEDI SMANJENJEM ZARADA, ali će i dalje biti u problemu!

Crvena zvezda

SPASILI SE OD BANKROTA! Evo koliko će Zvezda DA UŠTEDI SMANJENJEM ZARADA, ali će i dalje biti u problemu!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda planira da uštedi 3,3 miliona evra u naredna tri meseca, saznaje Informer

Zbog ogromne krize usled pandemije koronavirusa, čelnici kluba su odlučili da svima na "Marakani" umanje zarade, jer bi u suprotnom klub bankrotirao.

Pozivaju se na zakon

Fudbalerima, članovima stručnog štaba i vodećim rukovodiocima plate će biti smanjene za 50 odsto.  Ostalim zaposlenima umanjenje će zavisiti od visine plate. Naravno, onima sa najmanjim primanjima  zarade će biti smanjene tek simbolično. Prema rečima izvora Informera, svi direktori u klubu dobili su naloge da u svojim sektorima smanje troškove koliko je moguće.

Debeo minus

Zvezda godišnje troši 30 miliona evra, tako da će i sa ušteđenih 3,3  miliona evra i dalje biti u problemu 

- Ukoliko sprovedemo u delo sve mere koje smo planirali, ušteda će za tri meseca biti 3,3 miliona evra. Najvećim delom uštedećemo na platama igrača, stručnog štaba i menadžmenta, ali i na svim ostalim segmentima. Finansijski sektor napravio je detaljan plan, koji je prosleđen direktorima ostalih sektora. Svako će smanjiti operativne troškove na minimum, a i plate zaposlenima biće delimično redukovane - rekao je izvor Informera upućen u dešavanja.

AUUU, ZVEZDA SMANJUJE PLATE 50 ODSTO! Terzić oštro poručio: Nema pregovora – uzmi ili ostavi!

VAŽNA ODLUKA UEFA! Evo kada se nastavljaju Liga šampiona i Liga Evrope!

 

Veliko pitanje je kako će igrači reagovati na novu odluku. Iz uprave poručuju da imaju svako pravo da smanje plate. 

- Smanjenje plata apsolutno je po zakonu. Imate Zakon o radu Republike Srbije, koji je jasan kada je reč o vanrednim situacijama. Takođe, tu su i preporuke FIFA i UEFA da igračima plate budu srezane za 50 odsto. Kada smo zarađivali mnogo novca od velikih takmičenja mi smo samoinicijativno revidirali igračima postojeće ugovore, želeći da ih nagradimo. Sad je došlo vreme da oni potpišu smanjenje tih istih ugovora. Oni se tretiraju kao zaposleni i zakonski je to sve u redu - objašnjava izvor. 

NAJNOVIJA INFORMACIJA! Terzić OTKRIO IGRAČIMA tačan datum nastavka Superlige!

POLE POTEZA BELGIJE UEFA PORUČILA KLUBOVIMA: Ne otkazujte prvenstva!

 

Foto: Starsportphoto

 

Klubu kao što je Zvezde 3,3 miliona ne znači mnogo i biće potrebno mnogo više novca da bi preživeo. U sadašnjim uslovima sa enormno visokim platama koje su igračima date nakon dva uzastopna ulaska u Ligu šampiona klub na godišnjem nivou troši blizu 30 miliona evra. Ukupan priliv od svih sponzorskih ugovora iznosi šest miliona evra. Dakle, i sa smanjenjem troškova crveno-belima će biti potrebno još 20 miliona evra.

Preliminarne najave iz FIFA i UEFA su da će fudbal u sezoni 2020/2021. igrati bez prisustva publike i to će biti veliki udarac za ceo fudbalski svet, pa i Crvenu zvezdu.

Gasiće se klubovi

- I sa ovom uštedom bićemo u problemu. Niko ne uzna ni kada će biti završena ova sezona, ni kada će početi sledeća. Ako se plasiramo u neko evropsko takmičenje, veliki udarac bi bio da igramo pred praznim tribinama. Zvezda je prošle sezone samo od ulaznica i prihoda od utakmica zaradila pet miliona evra. Zamislite da to sada u startu nemamo. Biće mnogo teško snaći se za novac. Ne bi bilo iznenađenje da se ugase manji klubovi po Evropi.

Bonus




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Docaa

pre 4 godine

Upropastili ste klub. Mnogo ste poleteli umesto da prvo vratite dugove i smanjite troškove. Isti ste kao lukić i pixi. Užas.

Mire

pre 4 godine

Dok narod grca u teskom vremenu vi pricate o platama i to astronomskim,e moja ZVEZDO........

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija