• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2020

21:28

TEŠKO JE IZ DNEVNE SOBE RAZMIŠLJATI O LIGI ŠAMPIONA! Dejan Stanković o svojim danima u karantinu!

Crvena zvezda

TEŠKO JE IZ DNEVNE SOBE RAZMIŠLJATI O LIGI ŠAMPIONA! Dejan Stanković o svojim danima u karantinu!

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da je teško razmišljati o Evropi, dok su fudbaleri u izolaciji i ne zna se pitanje početka šampionata širom "Starog kontinenta"

On je svestan da će prioritet biti da se igrači osećaju sigurno na svojim nogama, jer je jednomesečni prekid do ovog trenutka uzrokovao neminovne promene u njihovoj spremi, ma koliko se trudili.

STANKOVIĆ O MIHAJLOVIĆU: Moj ĆALE JE NESALOMIV!

- Ne možemo u kratkom roku da izađemo na teren, da probamo da podignemo igrače. Da bi se oni osećali komotno. U riziku su, ima onih koji su izašli iz povrede i da kucnem u drvo, samo da se njima ništa ne desi - rekao je Stanković za Zvezda TV.

Ono što je ključ, prema njegovim rečima je da se za sada dobije "zeleno svetlo". Ono kreće od UEFA, pa se prenosi i na našu ligu jer se svi klubovi na kraju takmiče za Evropu.

- Mi smo jedno sto puta prošli plan, znamo kako ćemo i šta ćemo raditi, samo kada dobijemo zeleno svetlo. Čekamo i odluke kako ćemo i kakav će profil našeg prvenstva biti. Mi smo za to da se odigra što veći broj utakmica. Tu smo da igramo, ali ova situacija će diktirati pravila. Tek UEFA treba da izađe sa svojim predlogom kako će biti u budućnosti za fudbal. Tako ćemo se i mi adaptirati. Znamo kako ćemo, samo da dobijemo dozvolu.

Foto: Starsportphoto

Na pitanje da li razmišlja o evropskim takmičenjima, Stanković odgovara potvrdno i kaže da odstupanja od rezultata nema, samo ako bude uslova.

- Teško je sada iz dnevne sobe razmišljati o Ligi šampiona. Nismo ni naše prvenstvo završili, ali niti ću tražiti izgovore niti bilo šta. Zvezda je takav klub da će probati da ispuni sve zacrtane ciljeve. Ja tako razmišljam. Tu je ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, osvajanje titule i Kupa. Sve što budemo mogli da uzmemo, borićemo se do poslednjeg daha. Ako bude nešto loše, tu sam na prvoj liniji fronta. Ovo je fenomenalna grupa momaka i nisu čudo uspesi proteklih godina jer je baza ostala.

Nije želeo previše da komentariše svoje učešće u humanitarnim akcijama prethodnih nedelja, ali je pohvalio svoje igrače i kazao da je vrlo brzo video njihove ljudske kvalitete.

Foto: Starsportphoto

- Dosta se pričalo o meni, ne bih o tome. Svako radi onako kako se oseća. Ponosan sam na moje igrače jer su uradili veliku stvar. Brzinski sam ih upoznao kao ljude. Na terenu će nekad više pomoći ljudski karakter nego fudbalski kvalitet, a oni su taj kvalitet pokazali. Ovo je momenat kad svako treba da uradi nešto više i svaka čast onima koji su uradili sve što su mogli - kaže Stanković.

Trener crveno-belih otkrio je i koju utakmicu uvek voli da pogleda, pošto Zvezda daje neke od starih mečeva putem svog jutjub kanala.

- Kada god uspem da se uključim na Zvezda TV, sad je bio Liverpul, istorijska utakmica. Ne znam, daj Bože, da li tako nešto možemo da ponovimo. Gledao sam Kajzerslautern, pogledao sam utakmicu, vidi se da je stara i po snimku. To je prekretnica moje karijere, ta utakmica. Jedan veliki step ap. Posle toga sam gledao moj poslednji derbi Zvezda - Partizan 4:0. Prođe te pozitivna jeza i vidiš koliki je klub Zvezda. Nema dalje. Dosta lepih stvari se dešavalo u toj 98. godini, posle te utakmice sam upoznao i suprugu, pa onda Lacio - istakao je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija