• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2020

21:50

BARSELONA ZVALA ZVEZDU NA PRIJATELJSKI MEČ! Džajić otkrio i ko je crveno-belima nudio 150.000 evra za jednu utakmicu!

Crvena zvezda

BARSELONA ZVALA ZVEZDU NA PRIJATELJSKI MEČ! Džajić otkrio i ko je crveno-belima nudio 150.000 evra za jednu utakmicu!

Podeli vest

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić prisetio se finala Kupa evropskih šampiona u Bariju, kada su crveno-beli 29. maja 1991. godine savladali Olimpik iz Marselja na penale (5:3) i osvojili titulu prvaka Evrope

- Negde u trećoj godini plana smo ostvarili uspeh u Bariju, u četvrtoj smo bili nadomak da to ponovimo. Međutim i to je veliki uspeh. To je nešto što ne sme da se zaboravlja. Nikad se neće zaboraviti, a navijač Zvezde, koji je počeo da navija od rođenja, on mora uvek biti zadovoljan - rekao je Džajić i dodao:

ODVELI SU ME NA DOPING KONTROLU, DAVALI MI PIVO ZA PIVOM I NAPILI ME! Binić se prisetio Barija!

Da je zadovoljan tom činjenicom da je klub evropski prvak, s tim što će svaki navijač uvek tražiti nove generacije. Postavljaju se novi standardi, a to će raditi oni ljudi koji budu učestovali u rukovođenju kluba. Kapa dole današnjem rukovodstvu na poslednjim uspesima, ali vremena su drugačija.

Osvrnuo se Džajić i na to šta je Zvezda izgubila raspadom bivše Jugoslavije.

- Tragedija je naša što se sve posle toga raspalo. Sa raspadom Jugoslavije je sve otišlo. Inače bi Zvezda bila mnogo jača. Mi smo pre Barselone bili prvaci Evrope. Nas je Barselona, ja to stalno spominjem, zvala da odigramo prijateljsku utakmicu kada je Krojf bio trener. Preko Bože Markovića nam je tražio da odigramo jednu prijateljsku utakmicu - rekao je Džajić i dodao:

Foto: Starsportphoto

Daću vam jedan mali primer gde smo bili a šta smo izgubili. Igrali smo protiv Šalkea prijateljsku utakmicu, platili su nam, u to vreme, 150 hiljada maraka, avionske karte za prvu klasa i hotel sa pet zvezdica. Tako bi, između ostalog, Zvezda živela kao velika. To su standardi koje smo mi izgubili i desilo se to što se desilo. Danas su okolnosti drugačije. Taj raspad naše države pogodio je ne samo nas već i Dinamo, Partizan i naročito Hajduk.

Jer ja uvek kažem, Zvezda je bila prvak Evrope, zar bi to lako palo Partizanu i Dinamu i Hajduku? I oni bi nastavili da rade još više i bolje. Kad imaš konkurenciju onda je stalna borba, imaš neki motiv. Ja tako razmišljam, možda nisam u pravu. Moja ideja vodilja u radu je bio da Zvezda možda ne mora da bude uvek prvak Ervope, ali da obavezno igra značajnu ulogu u Evropi. Zato postoji kod mene velika žal i tuga što nam je na neki nefudbalski način bilo uskraćeno da nastavimo da se razvijamo. Mnogo smo izgubili svi, Zvezda svakako najviše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija