• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2020

07:15

NAJVEĆI PROBLEM ZVEZDE! (Ne)efikasnost koja košta 3.500.000 evra!

Crvena zvezda

NAJVEĆI PROBLEM ZVEZDE! (Ne)efikasnost koja košta 3.500.000 evra!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde završili su sezonu 2019/20 gotovo identično kao i prethodnu, sa jednim trofejom "u džepu". Međutim, navijače crveno-belih prilično (i to sa razlogom) brine ko će predvoditi napad u bitkama koje ih čekaju naredne takmičarske godine

 

Kada se podvuče crta, saberu i oduzmu sva dostignuća Crvene zvezde prethodne sezone, navijači mogu biti zadovoljni. Najveća žal sigurno da ostaje za Kupom Srbije te porazima od Partizana koji najviše "bole" pristalice "večitih rivala".

PAVKOV OPERISAN! Napadač Zvezde na kućnom lečenju!

Dejan Stanković i njegov stručni štab okreću se pripremama za narednu sezonu. Već prve nedelje avgusta (za mesec dana) očekuje ih početak Superlige Srbije, a ono glavno dolazi na red sredinom istog meseca kada počinju i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Čini se da sat otkucava, a još uvek je nejasno kako će na Marakani rešiti najveći problem prethodne sezone. Neefikasnost napadača koji su plaćeni nešto više od 3.500.000 evra. Istina, jeste došao Srđan Spiridonović, ali teško da će Stanković moći da se osloni samo na momka sa austrijskim pasošem.

1. RIČMOND BOAĆI

Foto: Starsportphoto

Povremeni reprezentativac Gane samo je bleda senka onog igrača koji je u prvom mandatu u crveno-belom dresu (sezona 2017/18) rešetao protivničke mreže i bio pretnja Kelnu, Arsenalu, BATE Borisovu, pa i Partizanu.

Prethodne takmičarske godine jeste postigao bitan gol u Kopenhagenu koji je otvorio put crveno-belima ka eliti, kao i pogodak Olimpijakosu na Marakani u pobedi 3:1, ali je čini se, to bilo sve za napadača plaćenog 2.500.000 evra. 

Ukupno je skupio čak 29 nastupa ove sezone i postigao samo šest pogodaka. Od toga svega jedan u Superligi Srbije. Često je bio povređen pa ga je i to sputalo da nešto više uradi, ali i za vreme koje je bio na terenu nije ostvario učinak koji se od takvog igrača očekuje. Takođe, ugovor mu ističe za šest meseci pa je ovog leta poslednja šansa Zvezde da zaradi na njegovom tranferu.

2. TOMANE

Foto: Starsportphoto

Stigao je prošlog leta iz Tondele kao veliko pojačanje. Projektovan kao njegov zemljak Ugo Vijeira, koji je ostavio ozbiljan trag u dresu Zvezde za svega godinu dana koliko je nosio dres šampiona Srbije. Naravno, zasluge za tako nešto stižu zbog golova Partizanu, koje navijači ne zaboravljaju, još kada je u pitanju neki Evrogol...

Tomane je, bar za sada, ostao upamćen po promašenom penalu protiv Olimpijakosa koji je koštao crveno-bele proleća u Evropi.

Plaćen 750.000 evra, a na 25 mečeva postigao je 6 golova, od toga pet u Superligi Srbije i jedan u Kupu. Čini se, prilično "mršavo"...

3. MILAN PAVKOV

Foto: Starsportphoto

Možda i pomalo nezasluženo, visoki centarfor se našao "u društvu" Boaćija i Tomanea na ovom spisku. Heroj pobede protiv Liverpula je donekle i opravdao poverenje prvo Vladana Milojevića pa onda i Dejana Stankovića.

Odigrao je najviše mečeva od pomenutog "trojca" i postigao devet golova. Od toga sedam u Superlige, dok su se dva desila u Kupu Srbije. 

Jedini "problem" je što je izostao njegov učinak kada je bilo bitno. Protiv Liverpula je pogodio dva puta, dok je protiv Totenhema promašio zicer na Marakani i onda je usldila goleada Engleza.

Foto: FK Crvena zvezda

Jeste imao najbolji učinak od trojice napadača Zvezde, ali kao što je prethodno pomenuto, izostao je učinak kada je bilo zaista bitno.

Najbolji strelac Zvezde prethodne sezone bio je El fardu Ben koji nije imao ulogu napadača već je često bio ono što se u fudbalu naziva "lažna devetka". Gotovo uvek je bio iza napadača, ali je imao mnogo bolji učinak od svih centarfora crveno-belih.

Foto: Starsportphoto

Čisto za primer, uporedićemo učinak Dejana Joveljića sa učinkom Boaćija, Pavkova i Tomanea. Mladi centarfor je na 22 utakmice upisao 11 golova za svega 960 minuta na terenu (što je nešto više od 10 celih utakmica).

Dakle, jasno je da nedostaje efikasnost Zvezdi, a sigurno da je to jasno i upravi u Ljutice Bogdana koja već "merka" prvog špica ekipi Dejana Stankovića. Da li će to da bude Anderson iz Familikaa ili neko drugi, videćemo u narednim danima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PAVKOV ZAVRŠIO U BOLNICI!
Crvena zvezda

PAVKOV ZAVRŠIO U BOLNICI!

Napadač Crvene zvezde Milan Pavkov, propustio je ceremoniju dodele pehara namenjenog šampionu Srbije zbog povrede kostiju lica, te je hitno još tokom meča protiv Proletera prevežen u bolnicu

20.06.2020

23:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija