• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S.

21.07.2020

08:01

"DELIJE" NE ŽELE HRVATA U ZVEZDI! Navijači prete bojkotom, Zvezda OSTAJE bez planiranog pojačanja!

Crvena zvezda

"DELIJE" NE ŽELE HRVATA U ZVEZDI! Navijači prete bojkotom, Zvezda OSTAJE bez planiranog pojačanja!

Podeli vest

Trener crveno-belih Dejan Stanković nameravao je da angažuje dosadašnjeg levog beka Olimpije iz Ljubljane Marija Jurčevića, ali navijači su se tome usprotivili zbog njegovog hrvatskog porekla

Ako dovedete Hrvata, bojkotovaćemo utakmice, poručili su navijači Crvene zvezde upravi kluba! Trener crveno-belih Dejan Stanković nameravao je da angažuje dosadašnjeg levog beka Olimpije iz Ljubljane Marija Jurčevića (25), ali kako saznaje Informer, navijači su se tome usprotivili zbog njegovog hrvatskog porekla!

Bojkotovali ABA ligu zbog Omića

Navijačka grupa "Delije sever" 2018. godine bojkotovala je košarkaške utakmice dok je u klubu bio slovenački centar Alen Omić. Tvrdo jezgro navijača striktno je bilo protiv njegovog dovođenja, jer je Omić musliman poreklom iz Tuzle, a čak su došli i do podatka da mu je otac navodno bio snajperista u ratu u Bosni. Tada je grupa uputila otvoreno pismo medijima u kojem je objasnila da dok je Omić u klubu neće dolaziti na utakmice.


Jurčeviću uskoro ističe ugovor i na "Marakanu" je trebalo da dođe bez obeštećenja kao zamena za Milana Rodića. Stankoviću je ovog fudbalera još letos preporučio šurak Milenko Aćimović. Strategu crveno-belih se igrač dopao, ali nije računao na čvrst stav navijača da Hrvati nisu dobrodošli u klub.

Dobio bi i pasoš

Prema rečima našeg izvora s "Marakane", uprava Zvezde pokušala je da iskoristi činjenicu da je Jurčević Hrvat po ocu, dok mu je majka Srpkinja. Ipak, to nije bilo dovoljno da se "delije" predomisle.

- Nije tajna da rukovodstvo kluba sa "Marakane" ne donosi odluke koje su u suprotnosti sa stavovima navijača. "Delije" ne vode klub, ali njihovo mišljenje je veoma važno. Kad je reč o angažovanju hrvatskih fudbalera ili onih koji su igrali u Partizanu, njihov stav je jasan - to ne dolazi u obzir. Stanković im je napomenuo da je Jurčeviću majka Srpkinja. Rečeno mu je da igrač sa takvim imenom i prezimenom ne može da igra za Zvezdu - otkriva naš sagovornik.

(VIDEO) ZVEZDA DOVODI SLOVENCA! Crveno-beli našli levog beka, zbog ove dve stvari šampion trlja ruke!

ZVEZDINE KALKUKACIJE! Prvo ili drugo kolo, nosilac ili ne... Nekoliko je OPCIJA, evo koja je NAJBOLJA za šampiona Srbije!

 

Prosinečki bio izuzetak

Jedini Hrvat čiji su dolazak navijači Zvezde dozvolili bio je Robert Prosinečki. Legendarni fudbaler i jedan od najboljih igrača u istoriji beogradskih crveno-belih postavljen je za trenera 2010. godine, ali tek pošto se svih šest najvećih navijačkih grupa Zvezde saglasilo s tim. Ipak, kad je popularni Žuti želeo da za pomoćnika dovede zemljaka Gordana Ciprića, navijači su to stopirali uz obrazloženje da od Hrvata samo Prosinečki može da radi na "Marakani", jer je on "pre svega zvezdaš, pa tek onda Hrvat".

 

Čelnici Zvezde bili su spremni čak i da Jurčeviću obezbede srpski pasoš, na koji ima pravo zbog majke i njene rodbine, koja je iz Srbije. Ipak, kako stvari stoje, naša putna isprava neće mu biti potrebna.

Stopirali i Samira

Inače, ovo nije prvi put da su navijači Zvezde stopirali dolazak nekog igrača zbog njegove nacionalnosti.

- Zvezda je i u leto 2018. godine razmatrala da dovede Brazilca Samira, koji je igrao u Dinamu, dobio hrvatski pasoš i nastupao za reprezentaciju Hrvatske. Čim su navijači Zvezde to saznali, momentalno su stopirali pregovore. Tu nema rasprave. Da nije igrao za hrvatski nacionalni tim, ne bi bili tako izričiti. Tako je u Zvezdu došao Luis Ibanjez, Argentinac sa hrvatskim pasošem koji je igrao za Dinamo iz Zagreba. On, međutim, nikad nije igrao za Hrvatsku - objašnjava naš izvor.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 3 godine

Svaka čast, ali ne što je hrvat, već što je prosećan igrač.

ma da

pre 3 godine

prosecan...??? Pa bolji je igrac od svih nasih bekova.

Slobo

pre 3 godine

Zvezdo moja sta si dozivela. Da prave od tebe bastion suludog nacionalizma i da ti igrace biraju ljudi koji ne znaju loptu da sutnu. Neces tako daleko dogurati. I biraj fudbalere koji znaju da igraju fudbal i koji hoce da se bore za tebe. Kako bi bilo Dekiju Stankovicu da ga nisu primili u Italiji zato sto je druge nacije. Napred Deki dovodi igrace bilo koje nacije samo da su dobri. Mi pravi zvezdasi smo sa tobom.

Dule

pre 3 godine

A to što su im titulu u Kupu šampiona doneli "stranci" (Makedonci, Rumuni, Hrvati, Muslimani) kojih je bilo 70% u prvoj postavi nema veze.

Bane

pre 3 godine

Tada je bila Jugoslavija? Mislis na Stojkovica,Binica,Radinovica,Jugovica,Belodedica,Savicevica....Najdovski i Pancev pravoslavci....

moma52

pre 3 godine

Kažu,klub ne vode navijači,a na kraju se oni za sve pitaju.Ista situaciji i na drugoj strani brda i ovo će definitivno naš fudbal sahraniti.Bez privatizacije nema ništa,a ko će kupiti klub u kome su huligani sve i svja. Onaj ko daje pare ,mora i da odlučuje.Dosta sa primitivizmom.

Zox

pre 3 godine

Ako Zvezda dozvoli da im ta bagra kroji politiku kluba, trebala bi se odmah ugasiti. To nisu navijači, već obični huligani! Zato se u ime pravih navijača izvinjavam svima koji su povredjeni ovakvim stavom. Sportisti svih vera i nacija uvek ste dobrodošli u Srbiju!!!

Srecko

pre 3 godine

Hvala ti moj Partizane što nemaš ovakve navijače kao komšinica.Zato i jesi veliki klub.A ovaj stub srpstva izgleda da će se uskoro srušiti.I neka. I nema neke koristi od njega.Samo se spotičemo.

pa koja je

pre 3 godine

tu logika ako mu je majka srpkinja... znaci da zbog majke nisu trebali da ga puste da igra u ostalim bivsim republikama?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija