• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

31.07.2020

18:20

(FOTO) DA LI JE OVO STVARNO TAČNO!? Ovo je ZVANIČNI DUG Crvene zvezde nakon dve Lige šampiona!

Crvena zvezda

(FOTO) DA LI JE OVO STVARNO TAČNO!? Ovo je ZVANIČNI DUG Crvene zvezde nakon dve Lige šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u prethodne tri sezone beleže sjajne rezultate, kako u Evropi tako i na domaćoj sceni. Međutim, ono što navijače Zvezde svakako zanima jeste i dug kluba sa "Marakane", koji je često bio kamen spoticanja crveno-belih

Prema zvaničnom finansijskom izveštaju bilans zvezdinog stanja i ukupan gubitak iznosi 5.371.893.000 dinara, što po kursu od 117.5 evra iznosi 45.718.238 evra! 

DOŠLO VREME ZA RASTANAK! Novi trener nova pravila! Za njega tu više nam mesta!

Međutim, tu nije uračunata i neraspoređena finansijska dobit u iznosu od 13.543.829 evra, tako da kada se ta cifra doda ukupnom gubitku, dolazimo do ukupnog duga Crvene zvezde od 32.174.409 evra, prenosi "Telegraf".

Dakle, ovo je ono što piše u knjigama, a to je da Crvena zvezda zaključno sa 31. decembrom 2019. godine ima finansijski minus od 32.174.409 evra!

Ovo jeste blago smanjenje duga u odnosu na prošlu godinu, kada je on iznosio 34.348.500 evra, što znači da je finansijsko stanje bolje za nešto više od dva miliona evra, koliko je klub i upisao u finansijski izveštaj kao pozitivno poslovanje u 2019. godini.

Revizor koji je potpisao finansijski izveštaj, iskazao je zabrinutost zbog ovakvog bilansa, ali ističe da klub uverava da ima plan da poboljša finansijski položaj kontinuiranim igranjem u UEFA takmičenjima i prodajom igrača, kao i novim sponzorima.

- Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja.

- I pored navedenih činjenica, klub je u poslednjih nekoliko godina poslovao sa dobitkom, ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klubska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača.

Foto: apr.gov.rs

- Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača i prihoda od UEFA takmičenja, restrukturiranje ostatka obaveza, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično.

- Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedeni planiranih akcija kluba - piše u mišljenju revizora Milovana Popovića iz kompanije BDO, koja je radila finansijsku reviziju na Marakani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marinko Magla

pre 3 godine

Otkud dug od 34 mil.kad doktor rece da dugovi vise ne postoje? Ne daj Boze da doktor ne govori istinu Nije to njegov manir .

rosano

pre 3 godine

Sve klubove u Srbiji, treba privatizovati, samo strani kapital može izvući klubove iz komunističkog blata u kome su od 1945, C. ZVEZDA pod hitno mora biti privatizovana ovako samo upada i tone dublje u dugove.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija