• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

01.08.2020

00:30

KAKVA INVESTICIJA CRVENE ZVEZDE! Klub sa Marakane krenuo u izgradnju nečega neverovatnog! Marakana će biti...

Crvena zvezda

KAKVA INVESTICIJA CRVENE ZVEZDE! Klub sa Marakane krenuo u izgradnju nečega neverovatnog! Marakana će biti...

Podeli vest

Stadion Rajko Mitić je poslednjih godina svojim izgledom i funkcionalnošću uglavnom pratio rezultate Crvene zvezde u Evropi, a iz Ljutice Bogdana ne nameravaju da se zaustave

Pored stadiona je napravljen parking, osposobljeni su i tereni za Omladinsku školu, gradi se mediko blok. Ovo su samo neki od većih projekata o kojima su Zvezdan Terzić i ostali iz kluba pričali, a u izveštaju do kog je Telegraf došao, mogu se videti još neke zamisli.

FMP ODGOVORIO PARTIZANU! Nakon zahteva crno-belih za izbacivanje "pantera" iz ABA lige: Jeftina manipulacija!

Pre svega na ekološkom planu. Zvezda u narednom periodu planira da uradi i fotonamenske panele na krovu stadiona Rajko Mitić da bi uštedela struju i da bi joj stadion bio ekološki efikasniji.

Samo po sebi, ovo je dobra ideja koja ima za cilj da uštedi oko 2,8 gigavata električne energije. To je ekvivalentno otprilike potrošnji 700 domaćinstava, dok bi se emisija ugljen-dioksida smanjila za 2.600 tona, piše u projektu. U njegovoj izradi su učestvovali Elektrotehnički fakultet, institut Nikola Tesla i saobraćajni institut CIP. Međutim, ni cifra koju će klub iz Ljutice Bogdana morati da izdvoji nije mala - čak 2,2 miliona evra, prenosi "Telegraf".

Foto: Starsportphoto

Zbog toga je pitanje koliko će vremena proći pre nego se projekat isplati, ali je dugoročno dobro rešenje. Zvezda je više puta poslednjih godina poručivala kako će ulagati u Omladinsku školu i jedan od planova je i taj da se izvedu tri arterska bunara za ovu školu.

Preciznije, za navodnjavanje tri terena namenjenih školi i mlađim igračima, glavnog terena i "kaveza". Iz kluba su poručili da je korišćenje vode iz bunara ekonomski isplativo jer postojeći sistemi troše 20.000 litara vode na sat, a korišćenjem bunara bi se troškovi za vodu smanjili na 10 posto od postojećih.

Klub koristi gradsku vodu za koju kaže da je puna hlora te zagađuje terene, pa bi se ovim idejama rešilo pitanje održivosti i ideja objekata nulte energije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

то је свакако боље него бацање милиона у прошлом прелазном року.спискали смо 8-10 милиона пре годину дана,а сад их молимо да оду за џабе !?!?ипак ЖУЉА ДУГ ОД 32 МИЛИОНА И ТО БИ ТРЕБАЛО ДА ЈЕ ПРИОРИТЕТ,а не разноразни експерименти око играча,које после неможемо никоме продати !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija