• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportklub

10.08.2020

20:21

ODŽO NIJE SMEO DA TRENIRA, VELIKI RIVAL MU PONUDIO DUPLO VIŠE NOVCA! Čović progovorio o "ucenama" i "vrbovanju" preminulog košarkaša!

Crvena zvezda

ODŽO NIJE SMEO DA TRENIRA, VELIKI RIVAL MU PONUDIO DUPLO VIŠE NOVCA! Čović progovorio o "ucenama" i "vrbovanju" preminulog košarkaša!

Podeli vest

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je o nedavno preminulom košarkašu Majklu Odžu, odnosno svemu što se dešavalo pre tragičnog događaja 7. avgusta kada je Nigerijac doživeo srčani udar

 

- Mi smo sa njim imali određenih razgovora oko produžetka saradnje. Moralo je sve da se preduzme da se ne dogodi njegova smrt - počeo je Čović izlaganje za Sport Klub.

OBAVLJENA OBDUKCIJA MAJKLA ODŽA! Šta je pravi uzrok smrti nekadašnjeg košarkaša Zvezde?

Potom je nastavio:

- Kada je došlo do prekida sezone, pa i kasnijeg otkazivanja, svi stranci su otputovali kućama, Odžo nije mogao, on je sve vreme bio u Beogradu. Kada se Zvezda okupljala oko 12. maja jedini stranac bio je Odžo. Pre tog okupljanja svi igrači su radili PCR testove, uz krvnu sliku i sve potrebne testove i Odžo je imao dobre rezultate, bez virusa korona. Zvezda je odradila kasnije još dva brza testa na COVID-19, poslednji je bio 15. juna, a kasnije više nismo imali nikakav kontakt, što mi je jako žao - rekao je Čović za Sport Klub.

Foto: Starsportphoto

Zvezda je Odžu nudila novi ugovor...

- Mislim da je tada uplivao u vode koje su postojale još od novembra prošle godine, kada su počeli da ga obleću drugi klubovi, pošto su znali da mu ističe ugovor s Crvenom zvezdom. Legitimno je stupio kontakt s Asvelom i Monakom. U februaru je izvršen pritisak na Odža od strane nekih menadžera, a on je u međuvremenu promenio agenta i uzeo jednog Amerikanca Toda (Sajdela pr. au). Odžo je u Zvezdi imao 250.000 dolara platu u poslednjem ugovoru. Nudili smo mu 350.000 dolara plus 450.000 za naredne dve sezone. Onda se pojavio jedan drugi klub, naš veliki rival, a pošto se sviđao bivšem treneru tog kluba, obećavali su mu duplo više od toga što smo mi nudili. Mi nismo više uspeli da se dogovorimo oko novog ugovora - rekao je Čović.

Odžo, kaže Čović, nije dobio nalaz da može da trenira.

Foto: Starsportphoto

- Mi imamo moralnu obavezu da uradimo sve što možemo da uradimo, po želji njegove porodice i agenta. Došli smo do informacija koje lako mogu da se provere. Odžo je krajem juna počeo da oseća zdravstvene probleme, a ubrzo se pokazalo da je imao virus korona. Ubrzo odlazi u jednu kliniku gde je konstatovana upala pluća desnog plućnog krila. Bilo mu je rečeno da ide na Infektivnu kliniku, nije išao. Ostao je u toj privatnoj klinici. Tamo je primao terapiju, antibiotike i vitamine. Sledeću kontrolu je imao 13. jula, kada je imao ponovo skener. Tada je imao upalu levog plućnog krila. Krvna slika, leukociti bili su loši. Naredni pregled je imao 22. jula. Kasnije je utvrđeno da ima antitela na virus korona. Odžo nije dobio nalaz da može da trenira, on je dobio preporuku doktora za fizičku aktivnost umerenog intenziteta. To doktori najbolje znaju šta znači, a to sigurno ne znači trening, već šetanje po kući i okolini. Očigledno to nije ispoštovano. Ponavljam, nije dobio saglasnost doktora. I onda se dogodio 7. avgust - rekao je Čović, pa dodaje:

- Njegova porodica traži kompletnu informaciju, a onda i nigerijska ambasada je putem zvanične note isto tražila. Odžo je bio vrbovan u februaru, maju i sada pred njegovu smrt. Nije rivalitet da igrača vrbujete u februaru, kada pandemije još nije bilo i kada igrač ima aktivan ugovor. Svaki igrač koji dolazi na individualne treninge, mora da donese dokaz da je zdrav. Nije normalno da neko vodi čoveka na treninge, bez te potvrde. Ako Odžo nije dao potvrdu, niko nije smeo s njim da radi. Korona zna da izazove i miokard. Šta se desilo kod Odža videćemo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59