• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2020

11:05

BRAVO! Zvezdaši prikupili 239 jedinica krvi!

Crvena zvezda

BRAVO! Zvezdaši prikupili 239 jedinica krvi!

Podeli vest

Navijači Crvene zvezde prikupili su 239 jedinica krvi u humanitarnoj akciji "Crveno-bela krv", koja je u petak 19. put održana na stadionu "Rajko Mitić"

Kao nagradu za humani gest, zvezdaši su dobijali 50 odsto popusta u „Red Star" šopu.

- Očekivanja su bila velika, s obzirom na iskustvo koje smo stekli organizujući akcije u saradnji sa Crvenom zvezdom, znali smo da empatija, solidarnost i humanost ne nedostaju svima onima kojima su crveno-bele boje u srcu. Svaka akcija je organizovana kada je to nama bilo najpotrebnije, to pokazuje da navijači Crvene zvezde, uz upravu kluba, imaju visok stepen društvene odgovornosti prema zajednici u kojoj žive. Izuzetno mi je drago što smo još jednom ostvarili veliki uspeh i prikupili 239 preko potrebnih jedinica krvi - istakla je Gordana Antuljeskov, portparol Instituta za transfuziju krvi Srbije.

U 2019. godini bile su ogranizovane tri akcije „Crveno-bela krv", a tom prilikom sakupljeno je ukupno 2.648 jedinica krvi.

Oboreni su i rekordi, u avgustu je sa 1.488 jednica krvi postavljen novi dnevni rekord. Takođe, humanitarna akcija "Crveno-bela krv" dobila je specijalnu nagradu kao najuspešnija dobrovoljna akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija