• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

29.09.2020

09:29

ZVEZDA IGRA U RATNOM STANJU! Domaćini tvrde da srpskom šampionu neće faliti DLAKA S GLAVE!

Crvena zvezda

ZVEZDA IGRA U RATNOM STANJU! Domaćini tvrde da srpskom šampionu neće faliti DLAKA S GLAVE!

Podeli vest

Čelnici Ararata dostavili UEFA dopis u kojem garantuju bezbednost fudbalerima Crvene zvezde i uveravaju da meč u Jerevanu može da se odigra bez ikakvih problema, uprkos tome što je Jermenija proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju

Fudbaleri Crvene zvezde ipak će protiv Ararata morati da igraju u Jerevanu, uprkos tome što Jermeniji preti rat sa Azerbejdžanom, saznaje Informer. Zbog novog oružanog sukoba dve zemlje oko oblasti Nagorno-Karabah, Jermenija je u nedelju ujutro proglasila ratno stanje i opštu mobilizaciju.

Bez straha

Nema razloga da momci iz Zvezde brinu, jer ovde se život odvija sasvim normalno
Stefan Čupić


Verovalo se da će zbog toga Evropska fudbalska unija odlučiti da Ararat ne može da bude domaćin Zvezdi u četvrtak (16.00, RTS 1, Arena sport 1) u poslednjem meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predlagali Budimpeštu

Više od 24 časa spekulisalo se da će biti zamenjeno domaćinstvo i da će meč biti odigran u Beogradu ili na neutralnom terenu. Navodno su Jermeni u prvi mah predlagali da budu domaćini u susednoj Gruziji. Zvezda je bila za to da se utakmica odigra u Budimpešti, a UEFA je najavljivala da će se ekipe sastati na Kipru.

Preokret se dogodio juče po podne, kada su predstavnici Ararata čelnicima UEFA poslali dopis u kojem garantuju da mogu da organizuju utakmicu bez ikakvih problema. Naš izvor sa "Marakane" kaže da je UEFA potom taj dopis samo prosledila crveno-belima, ali se u Zvezdi nadaju da bi danas ipak moglo da dođe do promene domaćinstva.
 

Foto: printscreen

 

Sudija iz Grčke

Pravdu na utakmici Ararata i Crvene zvezde deliće grčki arbitar Anastasios Sidiropulos. Reč je o iskusnom sudiji koji je do sada vodio 77 međunarodnih mečeva, mada će mu ove godine duel u Jermeniji biti prvi meč na evropskoj sceni. Grk nikad nije sudio Zvezdi, ali jeste dva puta Partizanu. Protiv Valete 2012. godine u Beogradu (3:1) i drugi put protiv Plzenja 2018. godine, takođe u Beogradu (1:1).

- Jermeni u pismu uveravaju da postoje svi uslovi da se utakmica normalno odigra u Jerevanu, jer aerodrom radi normalno i avion može nesmetano da sleti. Takođe su uveravali da je u gradu sve u najboljem redu, saobraćaj se odvija normalno, rade institucije, hoteli, restorani i klubovi bi imali sve uslove za igranje utakmice. Mi, ipak, verujemo da će UEFA danas odlučiti da se u nekoj drugoj zemlji odigra utakmica - kaže naš izvor.

Međutim, u Zvezdi nipošto nisu bili zadovoljni ovom odlukom, jer im se nikako ne ide u ratno područje, gde je u poslednjih 72 sata veoma burno.

- UEFA je juče detaljno proveravala stanje u Jerevanu da utvrdi da li zaista postoje svi uslovi za igranje fudbala. Ukoliko se ispostavi da moramo da idemo u Jermeniju, odradićemo to kao profesionalci, ali nećemo biti zadovoljni. To je presedan, niko nikad nije išao da igra fudbal u zemlju koja ratuje. Nije prijatno ići na utakmicu, a usput gledati tenkove, vojsku i policiju na ulicama - zaključio je naš izvor.

Foto: Starsportphoto

 

Samo da se odigra

Srpski golman Stefan Čupić, koji nastupa za Ararat, u izjavi za Informer istakao je da je srećan zbog vesti da će meč biti odigran u Jerevanu. On je takođe naglasio da se u jermenskoj prestonici život odvija normalno.

- Najvažnije je da se utakmica odigra, pa gde god. Ali biće mi baš drago ako se stvarno bude igralo u Jerevanu. Nema razloga da momci iz Zvezde brinu, jer ovde se život odvija sasvim normalno. Recimo, išao sam danas na ručak u restoran, šetao kuče i radio uobičajene stvari - zaključio je Čupić za Informer.
 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

KAKAV BRE JEREVAN? SAMO LUDACI MOGU DA ODLUČE DA SE TAMO IGRA.

Željko

pre 3 godine

A kako to da nisu proverili uslove da Crvena Zvezda 1991. godine igra u Beogradu??? To su licemeri najobičniji...Šalju momke u ratnu zonu. Strašno...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija