• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2020

14:15

(FOTO) ZVEZDO, GENT JE U KANALU! Belgijanci tek 15. na tabeli, ostali su bez golgetera....

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDO, GENT JE U KANALU! Belgijanci tek 15. na tabeli, ostali su bez golgetera....

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde putovaće u Belgiju, Nemačku i Češku u grupnoj fazi Lige Evrope

Crveno-beli nalaze se u Grupi L Lige Evrope sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom. Zvezda je iz prvog "šešira" dobila možda i najlakšeg rivala kojeg je mogla, belgijski Gent.

Gent svakako spada u grupu slabijih ekipa iz prvog “šešira”, ali Belgijance nikako ne bi trebalo shvatiti olako.

Prošla sezona za Gent bila je potpuno magična, četa Jesa Torupa osvojila je drugi mesto iza neprikosnovenog Birža I tako izborila kvalifikacije za Ligu šampiona. Ove seone beleže mnogo lošije rezultate nego prethodne. Zauzimaju tek 15. mesto na tabeli i posle sedam mečeva imaju tek šest bodova.

 

 

Put ka Evropi krenuli su u kvalifikacijama za Ligu šampiona u trećem kolu eliminisali su Rapid iz Beča (2:1), ali je u plej-ofu Dinamo Kijev bio preteška prepreka. Dva poraza (2:1/3:0) što ih je poslalo u Ligu Evrope.

Foto: reuters

 

Tokom leta došlo je do promene trenera, a na klupu je seo doskorašnji pomoćnik Torupa, Vim De Deker. Pored toga, iz Genta je za 32.000.000 evra otišao Džonatan David. Kanadski napadač je prošle sezone na 34 utakmice postigao 21 gol i upisao osam asistencija. Pored 20-godišnjeg napadača klub je napustio i golman Tomas Kaminski koji je pojačao Blekburn.

Foto: reuters

 

Najjača karika Genta prošle sezone bio je Roman Jeremčuk. Ukrajinski ofanzivni vezni je po Transfermarktu najskuplji pojedinac u belgijskom sastavu, a vredan je 9.500.000 evra. Pored njega tu su još Nemac Niklas Dorš, Gruzijac Đorđi Čekvetadze, kao i letošnje pojačanje iz Šarloa – Nurio Fortuna. Vrednost Genta je procenjena na 77.180.000 evra.

Kada je žreb spojio Gent i Zvezdu, sa zvaničnog Tviter naloga su poručili:

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija