• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2020

19:44

JEDAN OD NAJUSPEŠNIJIH KLUBOVA NA SVETU! Ovako je Hofenhajm predstavio Crvenu zvezdu

Crvena zvezda

JEDAN OD NAJUSPEŠNIJIH KLUBOVA NA SVETU! Ovako je Hofenhajm predstavio Crvenu zvezdu

Podeli vest

Prvo kolo grupne faze Lige Evrope igra se u četvrtak, a jedini srpski predstavnik Crvena zvezda gostovaće u Nemačkoj, ekipi Hofenhajma

Nemački klub je svojim navijačima pokušao da najbolje moguće približi Crvenu zvezdu i upozna ih sa veličinom nekadašnjeg šampiona Evrope.

U nastavku vam u celsoti prenosimo tekst sa zvaničnog sajta Hofenhajma, posvećen Crvenoj zvezdi.

- Osvojeno 31 državno prvenstvo, 24 pobede u kupu, plus osvajanje Evropskog kupa 1991. i Svetskog kupa – Crvena zvezda Beograd jedan je od najuspešnijih klubova na svetu i iznedrio je bezbroj igrača koji su kasnije izazvali senzaciju u najvišim evropskim ligama: Dragan Stojković, Darko Pančev, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović i Nemanja Vidić velika su imena. Stadion je takođe poznat i nazvan po klupskom idolu Rajku Mitiću: Bivši napadač je za klub odigrao ukupno 572 utakmice (262 gola) od 1945. do 1958. godine. Do početka 1990-ih, stadion je imao više od 100.000 gledalaca i nazvana je "Marakana", na osnovu legendarnog stadiona u Rio de Žaneiru.

Iako je stadion nekoliko puta obnavljan i sada ima samo oko 55.000 mesta – ostao je deo kojeg se plaše gostujući igrači: dugačak, morbidan tunel igrača koji mora da se pređe na putu od svlačionica do terena.

Profesionalac Real Madrida Luka Jović, sa 16 godina, pet meseci i pet dana najmlađi strelac u istoriji beogradskog kluba, još uvek se seća puta koji više podseća na zatvor nego na fudbalski stadion: "Video sam neke protivnike kojima su se tresla kolena. Pogotovo što su naše stare ruke uvek počinjale u tunelu da zastraše svoje protivnike govorom o smeću", rekao je za časopis "11 Frojnde".

Lokalni dvoboji protiv najvećeg rivala Partizana, koji su često u senci nereda, takođe su privukli pažnju sveta. Tokom "večitog derbija", pirotehnika se rasplamsava na svim tribinama – stadion svaki put vizuelno gori. Poslednjih godina srpski šampioni, koji su nedavno osvojili tri titule zaredom, takmičili su se protiv dva bundesligaška kluba: 2019. godine klub je izgubio kod kuće 6:0 u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona i 3:0 u Minhenu protiv Bajerna. Dve godine ranije imali su dve pobede od 1:0 u UEFA Ligi Evrope protiv Kelna - piše na sajtu Hofenhajma.

Utakmica između Hofenhajma i Crvene zvezde se igra u četvrtak od 21 čas, dok u istom terminu u okviru grupe L Slovan u Liberecu dočekuje Gent.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(FOTO) SNEŽA BORJAN JE GOSPOĐETINA! Grobari su je uvredili na NAJODVRATNIJI mogući način, a ona ih je spustila kao nikad niko
Crvena zvezda

(FOTO) SNEŽA BORJAN JE GOSPOĐETINA! Grobari su je uvredili na NAJODVRATNIJI mogući način, a ona ih je spustila kao nikad niko

Posle 163. "večitog derbija" na jednom beogradskom zidu je osvanuo grafit Grobara sa slikom Milana Borjana uz odvratnu poruku na kojoj piše "žena mi je k***a". Ipak, supruga kapitena Crvene zvezde, Snežana Borjan, je pokazala da je prava gospođa i na fin, ali ubitačan, način je odbrusila navijačima Partizana koji su autori ovog sramnog grafita

19.10.2020

18:27

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija