• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

21.10.2020

07:45

ZVEZDA OTPISANA, NEMA ČEMU DA SE NADA! Kladionice NE DAJU VELIKE ŠANSE srpskom prvaku u Nemačkoj!

Crvena zvezda

ZVEZDA OTPISANA, NEMA ČEMU DA SE NADA! Kladionice NE DAJU VELIKE ŠANSE srpskom prvaku u Nemačkoj!

Podeli vest

Crveno-beli sutra u 1. kolu Lige Evrope gostuju Hofenhajmu, a kvota da će Beograđani trijumfovati je čak 7,00 * Možda Zvezda može do boda, to bi bio veliki uspeh, kaže bivši trener Dragoslav Stepanović

Crvena zvezda nema čemu da se nada na gostovanju u Nemačkoj, sudeći prema procenama svetskih kladionica! Crveno-beli sutra (RTS 1, 21.00) na "Rajn-Nekar areni" gostuju Hofenhajmu u meču 1. kola grupne faze Lige Evrope, a nemački tim biće apsolutni favorit u ovom duelu.

Nema predaje

Zvezda će se boriti do poslednjeg trenutka, a s takvim pristupom sve je moguće
Miroslav Stević, bivši fudbaler


Kvota na domaćina konstantno pada, pa je sa 1,55 spuštena na 1,44. Sa druge strane, kvota na klub sa "Marakane" bila je 6,00, a sad je 7,00. To znači da bi u slučaju pobede Zvezde dobitak iznosio 700 evra na 100 uloženih.

Oslabljene ekipe

Ekipi Dejana Stankovića nedostajaće vezisti Mirko Ivanić i Gelor Kanga, koji su bili pozitivni na koronu. Ivanić je u međuvremenu preležao virus, ali neće moći da igra jer UEFA zahteva da svi igrači budu negativni najmanje sedam dana pre utakmice. Ni ekipa iz Zinshajma neće biti kompletna, pošto su zaraženi napadač Andrej Kramarić i štoper Kasim Adams.

14 PUTA

U ISTORIJI POBEDILA JE CRVENA ZVEZDA NEMAČKE KLUBOVE

 

Fudbalski stručnjaci Dragoslav Stepanović (72) i Miroslav Stević (50) saglasni su sa ocenom bukmejkera da je Hofenhajm favorit, ali ističu da Zvezda nije bez šansi. Prema Stepanovićevim rečima, najjači adut domaćih je trener Sebastijan Henes.

- Hofenhajm je favorit iz više razloga, za početak zbog razlike u kvalitetu nemačkog fudbala i ovog u Srbiji. Nemačke ekipe su fizički i tehnički bolje, posebno ako pričamo o onima iz gornjeg dela tabele. Hofenhajm ima i mladog trenera Henesa, koji je vodio mlađe kategorije Bajerna i onda je dobio poziv da vodi bundesligaški klub. On od starta igra napadački i ume da zakrpi sve rupe, tako da protivnik nema kuda da prođe - objašnjava Stepanović.

Bivši trener Ajntrahta i Leverkuzena ipak veruje da bi Zvezda mogla do boda.

- Gledao sam crveno-bele u derbiju protiv Partizana. Nisam oduševljen, ali verujem da je 1:1 realan rezultat. Pre utakmice mislio sam da će Zvezda pobediti, jer trenutno igra možda i najlepši fudbal u Srbiji i igra ofanzivno. Sad će najvažnije biti da ne dozvoli Hofenhajmu da nametne svoj stil igre. Ako Nemci uspeju u tome, Zvezdi će biti veoma teško. Ukoliko crveno-beli uspeju da se odupru, mogu da se nadaju nečemu. I bod bi bio veliki uspeh - ističe Stepanović.

Foto: Starsportphoto

 



Miroslav Stević je najveći deo igračke karijere proveo u Dinamu iz Drezdena, Minhenu 1860 i Borusiji iz Dortmunda, a i sad živi u Nemačkoj. On takođe smatra da je trener Henes glavni adut Hofenhajma.

- Henes je mlad stručnjak koji već ima prepoznatljivu filozofiju. Njegov tim igra lepo, a to što neće biti publike na tribinama zbog epidemije koronavirusa neće predstavljati neki naročit hendikep za Hofenhajm, jer oni i nemaju mnogo navijača. Istina, stadion im je uvek pun stadion, ali nije to atmosfera kao na stadionu Dortmunda ili Kelna. Favoriti su, ali biće im Zvezda nezgodan rival - poručuje Stević.

Foto: Starsportphoto

 

Samo bez straha

Prednost Crvene zvezde jeste to što se kao veliki klub nikog ne plaši.

- Zvezdina glavna snaga je njena gordost i fudbalska drskost. Mora da se zna ko su i šta su crveno-beli. Ne bi smeli da se plaše protivnika kad izađu u Evropu. To će biti vrlo važno i sad. Boriće se do poslednjeg momenta, a sa takvim pristupom uvek možete nešto dobro da napravite. O treneru Stankoviću šta god da kažem, bio bih subjektivan, jer ga jako cenim kao čoveka. Želim mu da osvoji sve titule, samo ne da bude ispred Partizana - našalio se Stević.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija