• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2020

13:55

(VIDEO) BILO JE DRAMATIČNO DO KOSKE! Obradović ISKLJUČEN, povrede Lojda i Hola! Zvezda teškom MUKOM savladala Megu!

Crvena zvezda

(VIDEO) BILO JE DRAMATIČNO DO KOSKE! Obradović ISKLJUČEN, povrede Lojda i Hola! Zvezda teškom MUKOM savladala Megu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mega Soccerbeta sa 73:76 (18:24,17:16,18:15,20:21) u okviru četvrtog kola regularnog dela ABA lige

Zvezda je žestoko otvorila duel protiv Mege ovog popodneva u dvorani "Ranko Žeravica" u prestonici Srbije. Za tili ćas crveno-beli su otišli na dvocifrenu prenost, a domaćin je za šest minuta igre ubacio isto toliko poena.

 

 

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Saša Obradović, dosta je rotirao na startu duela, međutim, što se u nastavku prve četvrtine dosta odrazilo na igru crveno-belih.

Mega Soccerbet - Crvena zvezda 73:76 (18:24,17:16,18:15,20:21)

Dvorana: Ranko Žeravica   Sudije: Ilija Belošević, Marko Juras, Krunoslav Peić

Mega Soccerbet: Jović, Mišković 6, Smit 6, Petrušev 22, Tepić 8, Kljajević, Simonović 16. Jovičić, Cerovina 11, Kazalon 4, Langović, Đurišić.

Crvena zvezda: Ročesti 2, Hol 9, Volden 11, Lojd 19, Davidovac 6, Lazić, Rit 2, Dobrić 3, Jagodić Kuridža 13, Simanić 2, Kuzmić, Teri 9.

Mega uspeva da se vrati u samom finišu prve deonice i na odmor ode sa podnošljivim minsuom od šest poena - 24:18! U jednom trenutku Zvezda je imala i plus 14!

 

 

Zvezda je u nastavku krenula jako kao sa početka utakmice i otišla na plus 12, međutim, Mega se nije predavala. Ponovo su prišli na minus šest, a šut spolja bio je njihovo glavno oružje! Na kraju prvog dela rezultat je glasio 40:35 u korist Zvezde. Mega je drugi period igre rešila u svoju korist sa 17:16. 

 

 

Petrušev je bio odličan i ubacio 13 poena za domaći sastav, dok su na drugoj strani raspoloženi bili Jagodić-Kuridža osam koševa, Odnosno Lojd i Volden sa po šest poena.

Crveno-beli su u nastavku duela održavali prednost od pet poena prednosti i nikako nisu uspevali da slome otpor mlade i poletne ekipe Vlade Jovanovića. Igralo se koš za koš u trećoj deonici, a trener crveno-belih Saša Obradović isključen je nakon prigovora dobivši automatski dve tehničke greške.

Mega je to iskoristila i u samom finišu treće četvrtine došla do prednosti 53:52! Krajem trećeg perioda povredio se Džordan Lojd! naskočio je na nogu protivnika i izvrnuo zglob, a penal je umesto nejga izveo Kori Volden. Prednošću Zvezde od 55:53 ušlo se u odlučujuću deonicu!

 

 

Na svu sreću po crveno-bele, Džordan Lojd se vratio početkom četvrte deonice na parket, ali to nije omelo Megu, tačnije Milenka Tepića da poeniam sa distance donese maksimalnih plus tri za domaći tim - 58:55!

Petrušev je nastavio da zasipa koš crveno-belih, a u tim trenucima Tepić je bio glavna pokretačka snaga Mege!

Mega je trojkama Cerovine i Smita u samom finišu održavala prednost, međutim, Zvezda se nije predavala. Da nevolja po crveno-bele bude još veća i Lengston Hol se povredio nakon Džordana Lojda, ali se i on na svu sreću po Zvezdu brzo vratio na teren.

 

 

Na minut do kraja poenima Jagodić-Kuridže Zvezda pravi preokret i dolazi na korak od trijumfa! Prethodno je hladnokrvni Davidovac sa poludistance još jednom pokazao da kada je gusto, on se ne libi da preuzme odgovornost. 

Iskustvo i Dejan Davidovac pre svega prelomili su ovaj meč u korist Crvene zvezde. Na 20-ak sekundi do kraja uhvatio je loptu u napadu i položio loptu!

Odveo je Zvezdu na plus četiri što je bilo dovoljno da tim sa Malog Kelemgdana ostvari novi trijumf u regionalnom takmičenju.

 

 

Pogodio je Mišković trojku na kraju duela, međutim, to je bilo sve od domaćeg tima danas. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džordan Lojd sa 19 poena, Kuridža je postigao 13, a Volden je imao 11. Kod Mege, sjajno je odigrao Petrušev – 22 poena, 11 skokova – Tepić je imao 8 poena, 9 skokova i osam asistencija, dok je Simonović postigao 16 uz osam skokova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija