• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.10.2020

16:55 >> 20:52

(VIDEO) ZVEZDINA EVRO RAPSODIJA! Pukla PETARDA na "Marakani", Slovan je PONIŽEN

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDINA EVRO RAPSODIJA! Pukla PETARDA na "Marakani", Slovan je PONIŽEN

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slovan iz Libereca sa 5:1 u drugom kolu grupne faze Lige Evrope

Šampion Srbije je pružio maestralnu igru na stadionu "Rajko Mitić" i sa pet komada u mreži je poslao Slovan nazad u Češku.

Crveno-bele je u vođstvo doveo El Fardu Ben u sedmom minutu meča, a četvrt sata kasnije je isti igrač udvostručio prednost srpskog predstavnika. Međutim, u završnici prvog poluvremena je Jan Matušek smanjio na 2:1, a samo četiri minuta ranije je stativu pogodio Aleksandar Katai.

Ipak, izabranici Dejana Stankovića koje je sa klupe vodio Nebojša Milošević nisu dozvolili da ih taj gol omete, već je Milan Gajić na samom startu drugog dela povisio na 3:1. U 67. minutu je Aleksandar Katai izveo magiju u stilu Lea Mesija i tako rešio meč, a tri minuta kasnije je konačan rezultat postavio Dijego Falćineli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Crvena zvezda - Slovan 5:1 (2:1)

/Ben 7, 22, Gajić 49, Katai 67, Falćineli 70 - Matušek 41/

STADION: "Rajko Mitić" (Beograd), SUDIJA: Fabio Verisimo (Portugal)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 75. Gobeljić) - Sanogo, Nikolić - Ben (od 83. Gavrić), Ivanić (od 83. Petrović), Katai (od 88. Vukanović) - Falćineli (od 88. Pankov). Trener: Dejan Stanković.

SLOVAN: Ngujen – Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada (od 86. Šulc), Mara (od 90+1 Barak), Moskera (od 90+1 Fukala) – Matušek (od 75. Beran), Helal (od 75. Rabušic). Trener: Pavel Hoftih.

UŽIVO

Kraj - Crvena zvezda je sa neverovatnih 5:1 savladala Slovan!

90+1. minut - Barak i Fukala menjaju Maru i Moskeru.

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

88. minut - Radovan Pankov i Aleksa Vukanović menjaju Falćinelija i Kataija.

87. minut - Veliku šansu imao je Gavrić. Driblingom se oslobodio čuvara, iskosa je ušao u šesnaesterac, ali je kao pobednik izašao Ngujen.

86. minut - Hromada izlazi, menja ga Šulc.

83. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi. Željko Gavrić i Njegoš Petrović menjaju El Fardua Bena i Mirka Ivanića.

82. minut - Glup potez Sanoga! Dobija žuti karton zbog udarca protivnika u lice.

75. minut - Marko Gobeljić menja Milana Rodića, a u ekipi Slovana Rabušic i Beran menjaju Helala i Matušeka.

70. minut - GOOOOOL 5:1! Petarda je pukla, Falćineli! Italijan se najbolje snašao posle kornera Bena i glavom je poslao loptu u mrežu Ngujena.

69. minut - Bio je Ben u šansi, ali je izblokiran, pa je Zvezda dobila samo korner.

67. minut -  GOOOOL 4:1! Katai je strelac! Zvezdina 'desetka' je na centru terena primila loptu i u stilu Mesija krenula u prodor koji je završen golom.

66. minut - Žuti karton dobio je Borjan zbog prigovora.

64. minut - Šutirao je Katai, ali slabo, pa je Ngujen lako zaustavio loptu.

62. minut - Maestralna odbrana Borjana! Mara je šutirao iz slobodnog udarca, ali je reprezentativac Kanade fantastičnom paradom sprečio loptu da uđe u mrežu.

59. minut - Pokušao je Sadilek iz dobre pozicije, ali preko gola.

57. minut - Kolosalnu šansu propustila je Crvena zvezda! Katai i Falćineli su izašli sami ispred golmana Slovana, reprezentativac Srbije je hteo da proigra Italijana, ali je Ngujen zakačio loptu i šansa je propala.

56. minut - Nesigurna intervencija Milana Borjana posle jednog centaršuta iz slobodnog udarca srećom nije koštala crveno-bele.

49. minut - GOOOOOL 3:1! Gajić je strelac! Ben je pokušao da zalomi defanzivca i golmana Slovana, ali se lopta nekako odbila do desnog beka Zvezde koji je ubacio loptu u praznu mrežu, pošto je Ngujen napustio gol.

48. minut - Sve je u redu sa kapitenom crveno-belih i nastaviće meč.

47. minut - Milan Borjan je ostao na zemlji i žali se na povredu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nije bilo izmena.

Poluvreme - Crvena zvezda vodi 2:1!

44. minut - Obrukao se Ivanić! Ben je sjajno proigrao Zvezdinog kreativca, ali je ovaj loše zahvatio loptu i sa sedam metara je promašio čitav gol.

41. minut - GOL 2:1! Jan Matušek smanjuje prednost crveno-belih. Bukvalno ni iz čega, Česi dolaze do gola, u trenucima kada je Zvezda dominirala terenom.

37. minut - Trese se okvir gola Slovana! Opalio je Katai po lopti sa skoro 30 metara, ali je nažalost pogodio samo stativu.

34. minut - Trenuci magije Kataija uz levu aut liniju okončani su oštrim faulom čeških defanzivaca.

Foto: Starsportphoto

 

29. minut - Šutirao je Jusuf Helal glavom, ali preko gola Borjana.

27. minut - Šutirao je Rodić, ali je lopta zakačila nekoga i završila u korneru.

23. minut - Zamalo je i Falćineli zatresao mrežu Slovana. Šutirao je Italijan iz odlične pozicije sa ivice šesnaesterca, ali preko gola.

Foto: Starsportphoto

 

22. minut - GOOOOOL! 2:0! Ponovo Ben! Sjajno je Rodić proigrao Ivanića, ovaj sa leve strane zavrnuo loptu u srce šesnaesterca, a odatle ju je Ben poslao pod prečku.

17. minut - Šutirao je Ivanić iz mrtvog ugla, ali je Ngujen bio spreman i odbio je loptu u korner. Posle udarca iz ugla je šutirao Katai, ali pravo u golmana gostiju.

15. minut - Pokušao je Matušek iz daljine da ugrozi Borjana, ali je bio prilično neprecizan.

9. minut - Veliku šansu imao je Nikolić posle dodavanja Gajića, ali je golman Ngujen sjajno reagovao.

7. minut - GOOOOOL 1:0! Ben! Reprezentativac Komorskih Ostrva se najbolje snašao u gužvi ispred gola gostiju i poslao je loptu u mrežu.

6. minut - Dobar dupli pas odigrali su Falćineli i Katai, ali je golman Ngujen pokupio loptu ispred Italijana u poslednjem momentu.

5. minut - Šutirao je štoper Slovana Tijani sa distance, a lopta je prohujala pored okvira Borjanovog gola.

2. minut - Prve čarke na terenu. Pokačili su se Gajić i Helal, ali se sve brzo smirilo.

1. minut - Pokušao je Ben, ali prilično loše.

Utakmica je počela!

18.51 - Fudbaleri su izašli na teren i sve je spremno za početak meča.

Foto: Starsportphoto

 

18.45 - Ostalo je još deset minuta. Podsetite se startne postave i klupe Crvene zvezde.

 

18.40 - Utakmica počinje za 15 minuta, a ispred stadiona nema "žive duše".

Foto: informer

 

18.25 - Pola sata je ostalo do početka meča, pogledajte kako sada izgleda svlačionica Crvene zvezde.

 

18.10 - Na teren stadiona u Ljutice Bogdana su izašli fudbaleri Slovana i oduševljeno su telefonima slikali tribine i šetalicu na Severu.

Foto: Starsportphoto

 

17.55 - Preko severne tribine našeg najvećeg stadiona razvijena je šetalica, uz poruku "Svake noći sanjam ja, Marakana prepuna, pevaju ti svi, k'o poludeli".

Foto: Starsportphoto

 

17.38 - Pojavili su se sastavi, Crvena zvezda će zaigrati u formaciji 4-2-3-1, a od prvog minuta će na teren istrčati: Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić - Ben, Ivanić, Katai - Falćineli.

Šansu sa klupe za rezerve čekaće Popović, Ćopić, Pankov, Eraković, Gobeljić, Petrović, Simić, Spiridonović, Gavrić, Vukanović, Boaći i Krstović.

Sa druge strane, Česi će zaigrati 4-4-2 u liniji, a od starta će šansu dobiti: Ngujen – Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada, Mara, Moskera – Matušek, Helal.

Na klupi za rezerve, trener Pavel hoftih će imati samo osam od dozvoljenih 12 igrača, a to su Hasalik, Šulc, Rabušic, Kankola, Ksano, Beran, Fukala i Barak.

17.25 - Još sat i po vremena ostalo je do početka utakmice na stadionu "Rajko Mitić" i to je pravo vreme da se podsetimo prethodnog okršaja Crvene zvezde i Slovana. Bilo je to u septembru 2006. godine, u revanš meču prvog kola Kupa UEFA. Slovan je dve nedelje ranije u Češkoj slavio sa 2:0, a u Beogradu su ponovo Česi došlo do pobede, rezultatom 2:1. Jedini pogodak za crveno-bele je postigao Ailton, dok su mrežu Ivana Ranđelovića tresli Jirži Bilek i Jan Holenda.

17.10 - Dan uoči utakmice su održane konferencije za medije, a stratezi današnjih rivala su izneli očekivanja od meča.

Naravno da ćemo kao domaćin ići na pobedu. Ova utakmica nosi tri boda, mi idemo na tri boda jer znamo naš kvalitet. Poštujemo ekipu Libereca za ono što radi. Težićemo da preuzmemo kontrolu od prvog minuta, da imamo posed, a da u njemu budemo konkretni - rekao je Dejan Stanković.

Crvena zvezda je odličan tim. Sastali smo se pre dve godine kada sam radio u Trnavi i oni su sigurno napredovali od tada. Nivo više su nego što su bili tad. Teško je reći koje su njihove slabosti. Jaki su napred, imaju mnogo reprezentativaca i mnogo dinamičnih fudbalera. Iz moje tačke gledišta, ovo je ekstremno težak protivnik - kazao je trener gostiju Pavel Hoftih.

17.00 - Utakmica će se zbog pandemije koronavirusa igrati bez prisustva navijača, ali i pored toga "Marakana" je "nalickana" i spremna za evropski okršaj.

 

16.55 - Dobrodošli na lajv blog utakmice između Crvene zvezde i Slovana iz Libereca.

Foto: Starsportphoto/ilustracija

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 3 godine

Moze li Zvezda biti barem druga i docekati proljece makar i u Ligi Evrope

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59