• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

30.10.2020

15:17

PRVOTIMAC MILANA ZA INFORMER! "Želim da dođem u Zvezdu, ali ne pred penziju"

Crvena zvezda

PRVOTIMAC MILANA ZA INFORMER! "Želim da dođem u Zvezdu, ali ne pred penziju"

Podeli vest

Sve moje ambicije trenutno su usmerene isključivo na "roso-nere", ali za nekoliko godina mogao bih da ispunim svoje dečačke snove i potpišem za crveno-bele, kaže Krunić

Zaigraću za Crvenu zvezdu, i to ne kad budem pred penzijom, već dok još budem u stanju da pružam vrhunske partije, kaže za Informer fudbaler Milana Rade Krunić (27)! Nekadašnji igrač Donjeg Srema i Borca iz Čačka stigao je na "San Siro" u julu prošle godine iz Empolija za osam miliona evra, a nedavno je postigao i prvi pogodak u dresu jednog od najvećih klubova na svetu.

Stiže pre penzije


Ne želim da dođem u Zvezdu na zalasku karijere, već dok još budem mogao da pružim nešto klubu
Rade Krunić, fudbaler Milana
 

Krunić je rođen u Foči i nastupa za selekciju Bosne i Hercegovine, a 2014. bio je na pragu dolaska u Zvezdu. Klub s "Marakane" nije uspeo da ga dovede, pa je centralni vezista otišao u Veronu. Tamo nije dobio šansu, pa se vratio u Donji Srem, a zatim je prešao u Borac iz Čačka. U julu 2015. prešao je u Empoli, za koji je u naredne četiri sezone odigrao čak 119 utakmica i postigao 13 golova uz 17 asistencija.

Zvao ga Lalatović

Za takav učinak nagrađen je u julu 2019. godine, kad je potpisao petogodišnji ugovor sa Milanom. Iako je stigao do dresa sedmostrukog šampiona Evrope, Kruniću je Zvezda ostala neostvarena želja.

- Kad ste dečak rođen u našim krajevima i igrate fudbal, san vam je da jednom zaigrate ili za Crvenu zvezdu ili Partizan. Ja sam maštao o Zvezdi i verovao sam da ću igrati na "Marakani". Crveno-beli su pokušali da me dovedu dok je trener bio Nenad Lalatović. Imao sam kontakt i sa njim i sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. Međutim, do dogovora nije došlo - priseća se Krunić.

Kolarov mi je mnogo pomogao

Foto: Reuters

 

Fudbaler Aleksandar Kolarov mi je pomagao savetima kad sam došao u Italiju, poručuje Rade Krunić. Menadžer veziste Milana je Nikola Kolarov, rođeni brat sadašnjeg fudbalera Intera i kapitena naše reprezentacije.

- Poznajem Aleksandra godinama, otkad sarađujem sa Nikolom. Kad sam tek došao u Empoli, dao mi je mnogo saveta, jer je odlično poznavao italijansku ligu. Sad kad je Aleksandar u Interu i živimo u istom gradu, videćemo se sigurno, samo dok se smiri situacija sa koronavirusom - kaže Krunić.

Tad je propuštena prilika da dođe u Zvezdu, ali Krunić ne odustaje od svog dečačkog sna.

- Moje ambicije i planovi sad su usmereni isključivo na Milan. Ipak, to ne znači da sam odustao od dolaska u Zvezdu. Za nekoliko godina, zašto da ne? Ipak, ne bih voleo da to bude na samom zalasku karijere, jer ako bih dolazio, hteo bih da to bude dok sam još u formi i dok mogu da pružim nešto klubu. U Zvezdu se ne dolazi da se završi karijera, trebalo bi imati poštovanja prema tako velikom klubu - objašnjava Krunić.

Foto: Reuters

 

Prema njegovim rečima, put do prelaska u Milan bio je prilično trnovit.

- Moj početak u Italiji nije bio lak, jer nisam poznavao nikog, nisam znao jezik. Međutim, kako je vreme odmicalo, sve sam više dobijao šansu, igrao, učio italijanski, koji danas govorim odlično i potpuno sam se uklopio. U vreme dok sam igrao u Donjem Sremu nisam ni sanjao da ću jednom zaigrati za Milan, a već posle dve godine u Empoliju počeo sam da verujem da mi se smeši odlazak u neki baš veliki klub - priseća se Krunić.

Svi mi želimo da nas Ibrahimović pohvali

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Moj saigrač Zlatan Ibrahimović je jedan od najboljih fudbalera na svetu i volim kad me pohvali, objašnjava Rade Krunić. On je čitaocima Informera približio kako izgleda deliti teren i svlačionicu sa Šveđaninom balkanskih korena.

- Kad vidite Ibrahimovića, koji sa 39 godina trenira kao da je na početku karijere i želi svima da se dokaže i bude najbolji, onda je i vas sramota da ne date sve od sebe. Čovek je motivator, nije onakav kakvim se predstavlja u medijima, već je baš dobar lik, uvek spreman da pomogne. Kad je on na terenu, imam utisak da svi igramo još bolje - objašnjava Krunić.

Čak i trener Stefano Pioli ponekad prepusti Ibrahimoviću da se obrati ekipi na poluvremenu utakmice, ako je potrebno.

- Trener vodi glavnu reč, ali i on sam zna koliko je Ibrahimović ozbiljan autoritet. Uvek ima nešto da nam kaže na poluvremenu ili pred utakmicu i trener ga ne prekida. Zna da će imati efekta. Inače, sa Ibrahimovićem razgovaram na srpskom - zaključio je Krunić.

Oduševljen gradom

Krunić je dosad za Milan odigrao 26 utakmica, a prvi gol postigao je prošle nedelje u pobedi nad Seltikom u Glazgovu (3:1) u 1. kolu Lige Evrope.

- Uvek sam govorio da bih od velikih klubova u inostranstvu voleo da igram u Milanu ili Barseloni. Tu ambiciju sam ostvario, mada i dan-danas nekad pogledam grb kluba i pomislim: "Čoveče, je li moguće da sam ovde?" Sve je na najvišem nivou, organizacija, treninzi, ma ceo dan vam je isplaniran. Pre nedelju dana postigao sam prvi pogodak. Verujem da je to samo početak i da ću još dugo uživati ovde. Milano je fantastično mesto za život. Potpuno sam navikao na grad - zaključuje Krunić za naš list.

J. NEDELJKOVIĆ


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija