• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

03.11.2020

09:11

EKSKLUZIVNO! TRENER CRVENO-BELIH ZA INFORMER: Zvezda može svakog da RAZBIJE!

Crvena zvezda

EKSKLUZIVNO! TRENER CRVENO-BELIH ZA INFORMER: Zvezda može svakog da RAZBIJE!

Podeli vest

Ubedljive pobede u prethodnim mečevima pokazale su da kad uđemo koncentrisano i ozbiljno u utakmicu, možemo da napravimo odličan rezultat, ali ne bih voleo da nas sad obuzme euforija, kaže Dejan Stanković

Moji fudbaleri pokazali su da mogu svakog da nadigraju i pobede, samo ako ozbiljno pristupe utakmici, kaže za Informer trener Crvene zvezde Dejan Stanković! Crveno-beli su u prethodne dve utakmice postigli čak devet golova - Slovan iz Libereca pobedili su rezultatom 5:1, a Radnik iz Surdulice 4:1.

Obučeni

Moji igrači znaju sve poteze, nisam im pokazao nijedan trik koji nisu uspeli da ponove
Dejan Stanković

Stanković je, naravno, zadovoljan onim što su njegovi izabranici prikazali u ta dva susreta, ali ne želi euforiju.

Poštuju protivnika

Tim sa "Marakane" već prekosutra dočekuje Gent u meču 3. kola grupne faze Lige Evrope. Nakon dva kola Zvezda zauzima drugo mesto u grupi L, dok je belgijski klub četvrti bez bodova. Pobeda nad Belgijancima bi crveno-belima širom otvorila vrata prolaska u narednu fazu takmičenja, ali Stanković poziva na oprez.

Foto: Starsportphoto

 



- Ne bih voleo da upadnemo u zamku euforije zbog dve poslednje pobede visokim rezultatima. One su svakako dokaz našeg kvaliteta i pokazatelj da kad uđemo koncentrisano i ozbiljno u utakmicu, možemo da napravimo odličan rezultat. Ipak, ne smemo sad da "poletimo". Pripremamo utakmicu sa Gentom, verujemo u sebe i poštujemo rivala - kaže Stanković.

Strateg crveno-belih veruje da ekipa može daleko da stigne u Evropi, pod uslovom da svi igrači budu zdravi.

Nadimak mister je nasleđe iz Italije

Tražio sam od igrača da me zovu mister jer je u Italiji običaj da se tako obraćate treneru, kaže Dejan Stanković. Pored toga, Stanković i saigrači iz reprezentacije Srbije tako su oslovljavali legendarnog selektora Radomira Antića.

- To oslovljavanje sa "mister" je nasleđe iz Italije, a i sećam se da smo Radomira Antića u reprezentaciji zvali "mister" i to mi se svidelo. Igrači su to prihvatili odmah - kaže Stanković.

 

- Naše ambicije se znaju i zasad smo na dobrom putu da ih ostvarimo. Nikoga od naših rivala nismo ni precenili ni potcenili, ali svesni smo kvaliteta koji imamo. Uveren sam da će on doći do izražaja i na mečevima pred nama, naravno, pod uslovom da zdravstveno sve bude kako treba - kaže šef stručnog štaba Zvezde.

Kao igrač, Stanković je veći deo karijere proveo u Italiji, a opšte je poznato da su fudbaleri u Seriji A odlično tehnički i taktički savršeno obučeni. Momci koji sad igraju za Zvezdu ne zaostaju nimalo, tvrdi Dejan.

- Moraću da vas razočaram, mojim igračima nisam pokazao nijedan trik koji nisu uspeli da ponove, jer ti igrači znaju sve poteze. Nije bilo demonstracija takve vrste. Sve su to školovani i formirani igrači, tajni nema - objašnjava Stanković.

Jedina ambicija

Treneru Zvezde ovo je prvi samostalni posao i jedina želja mu je da napravi što veći uspeh sa crveno-belima. O daljim koracima trenutno ne razmišlja.

Foto: Starsportphoto

 



- Zvezda je jedina moja ambicija i moja preokupacija. Zaista nimalo ne razmišljam o dalekoj budućnosti. Karijera će mi se sigurno razvijati u nekom smeru, ali ja trenutno vidim samo "Marakanu" i Gent kao prvog sledećeg protivnika. Ima vremena za sve ostale priče - zaključuje Stanković.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zeljko

pre 3 godine

BEZ KANGE I GAJICA KOJI JE SLUCAJNO DAO GOL ,ALI SA PAVKOVOM U NAPADU NARAVNO DA MOZE.PRVU DVOJICU I BOACIJA HITNO PRODATI ILI NA POZAJMICU KAO NJEGOSA PETROVICA

komedija

pre 3 godine

Kakva komedija.. mozda Zvezda tamo iz 80tih, to je bilo pre 30.. 40 godina, ovo hvalisanje tudjom slavom je vec postalo degutantno..

Atlija Milorad 60

pre 3 godine

Zvezda moze svakog razbiti, e moj treneru Prazne rjeci Pozdrav

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija