• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

09.11.2020

08:52

VLADAN MILOJEVIĆ ZA INFORMER O SVOM NASLEDNIKU NA KLUPI ZVEZDE! Sviđa mi se Dekijeva Zvezda!

Crvena zvezda

VLADAN MILOJEVIĆ ZA INFORMER O SVOM NASLEDNIKU NA KLUPI ZVEZDE! Sviđa mi se Dekijeva Zvezda!

Podeli vest

Zvezda pod vođstvom Dejana Stankovića igra veoma lepo, verujem i da će proći grupu u Ligi Evrope, kaže najuspešniji trener crveno-belih u 21. veku

Dejan Stanković biće veliki fudbalski trener, kaže za Informer njegov prethodnik na klupi Crvene zvezde Vladan Milojević! Aktuelni strateg saudijskog Al Ahlija preuzeo je crveno-bele u junu 2017. godine i za dve i po godine postigao ogromne uspehe.

Zajednički uspesi

Ni ja ne bih napravio to što sam napravio da nisam imao temelj koji je udario moj prethodnik Miodrag Božović
Vladan Milojević, bivši trener Zvezde


Pod njegovim vođstvom Zvezda je najpre stigla do šesnaestine finala Lige Evrope, a potom je dve godine zaredom igrala u grupnoj fazi Lige šampiona. Pored toga, Milojević je sa crveno-belima osvojio dve šampionske titule, a treću je ostavio na tacni Stankoviću, imajući u vidu da je klub napustio na polusezoni, kad je imao 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

Silno motivisan

Stanković je tu titulu osvojio, a ove sezone uveo je klub s "Marakane" u Ligu Evrope i u prva tri kola grupne faze ostvario je dve pobede i poraz. Crveno-beli imaju veoma dobre šanse da ponovo obezbede evropsko proleće, a Milojević veruje da će tako i biti.

- Pratim redovno Zvezdine utakmice i dopada mi se kako to izgleda. Gledao sam evropske mečeve i smatram da crveno-beli mogu da prođu grupu. Imaju dobar tim, lepo igraju, a Deki dobro radi. Čim je ušao u trenerske vode, znači da ima ogroman motiv i ambiciju da napreduje. Igrao je za velike klubove, sarađivao sa najboljim trenerima, pretpostavljam da je od svakog nešto naučio i da će znanje preneti igračima. Ja mu svakako želim mnogo sreće - poručuje Milojević za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdi je Evropa prirodno okruženje

Najprirodnija stvar za Crvenu zvezdu je da igra u evropskim takmičenjima i verujem da će još dugo biti tako.
- Srećan sam što sam doprineo vraćanju Crvene zvezde u elitni fudbal, jer tamo po istoriji i tradiciji i pripada. Dejan je nastavio tim putem i uveren sam da će još dugo biti tako. Naravno, nikom ne bi trebalo nabijati pritisak, nije smak sveta i ako se nekad ne plasira u Ligu Evrope ili Ligu šampiona - kaže Milojević.

Za dve i po godine u Zvezdi Milojević je vodio ekipu u 44 evropske utakmice i ostvario 14 pobeda. U tom segmentu je najbolji trener sa "Marakane" u ovom veku. Njegov naslednik je do sada vodio tim u sedam utakmica i osvojio sedam pobeda.

- Svaka čast Dejanu na onom što radi, ali ne bi trebalo da bude pod pritiskom da mora biti bolji od nekog drugog. Najteže je takmičenje sa samim sobom. Ja se nikad nisam upoređivao s prethodnicima. Svi koji smo ikad bili u Zvezdi doprineli smo njenim uspesima. Ni ja ne bih napravio to što sam napravio da nisam imao temelj koji je udario moj prethodnik Miodrag Božović - skroman je Milojević.

Zvezdaši na klupi

Zanimljivo, poslednja četvorica trenera Zvezde bili su ujedno i igrači crveno-belih. Sada je to Stanković, pre njega su to bili Milojević i Božović, a taj niz počeo je od Nenada Lalatovića.

- Klub nam je mnogo dao, svima nam je to bilo značajno za karijeru i zahvaljujući Zvezdi smo napredovali. Siguran sam da svako želi da vrati klubu koliko može. Zato se ja nisam dvoumio nijednog trenutka kad mi je stigao poziv s "Marakane". S druge strane, trebalo je hrabrosti generalnom direktoru Zvezdanu Terziću da prelomi i pozove mene da budem trener. Očekivanja u Zvezdi su velika i nikad ne možete biti sigurni kako će stvari ispasti - objašnjava Milojević.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija