• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2020

07:15

(FOTO) DELIJE, VAŽNE VESTI - ZVEZDA JE NEMILOSRDNA KADA IGRA U PREDVEČERJE!

Crvena zvezda

(FOTO) DELIJE, VAŽNE VESTI - ZVEZDA JE NEMILOSRDNA KADA IGRA U PREDVEČERJE!

Podeli vest

Crvena zvezda u četvrtak od 18:55 minuta igra utakmicu četvrtog kola grupne faze Lige Evrope protiv Genta u Belgiji

Fudbaleri Crvene zvezde imaju priliku da u Belgiji overe plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope i tako ispune zacrtani cilj! Pred četom Dejana Stankovića teško je iskušenje, idu na noge Gentu, a Belgijancima je ovo poslednja šansa da se vrate u borbu za drugo mesto. 

Foto: Starsportphoto

Ipak, tradicija kaže da crveno-belima izuzetno dobro ide kada se utakmice igraju u prvom terminu, odnosno od 18.55 ili 19.00, pa delije mogu da budu mirne.

Kao uzorak iskoristili smo utakmice od dolaska Vladana Milojevića na klupu Zvezde, a potom i Dejana Stankovića, pa možemo reći da je beogradski klub poražen svega dva puta u tom terminu od 2017. godine. 

Prvi put bilo je to protiv Krasnodara, Rusi su tada slavili sa 3:2, što im nije bila dovoljna prednost pred revanš u Beogradu kada je Zvezda overila plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Drugi put se desilo iste sezone, ali na "Marakani". Tada je gostovao Arsenal, a Žiru je golom doneo pobedu svojoj ekipi. 

Foto: Reuters

Pored dva poraza Crvena zvezda je čak šest puta ostala neporažena. Dobre igre u predvečerje počele su u Pragu, kada je Zvezda upisala pobedu protiv Sparte 1:0, golom Boaćija, sve se nastavilo u Kelnu, kada je takođe Boaći doneo minimalnu pobedu ekipi Vladana Milojevića. 

Foto: APphoto

Treća utakmica iste sezone u tom terminu bila je ona protiv BATE Borisova u Beogradu kada su se Zvezdi otvorila vrata plasmana u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope, baš kao što će to imati šansu da urade u Belgiji u četvrtak. 

Foto: Reuters

Onda je usledila najčuvenija pobeda Crvene zvezde u modernoj istoriji i dan poznatiji kao "Pavkovdan". Liverpul je pao u grotlu "Marakane", a momak iz Begeča sa dva gola doneo je najveći skalp crveno-belima u 21. veku. 

Foto: Starsportphoto©

Poslednje dve utakmice od 19:00 časova u Evropi Zvezda je igrala ove sezone pod dirigentskom palicom Dejana Stankovića koji ima skor dve pobede iz isto toliko utakmica. Prvo je savladan Ararat na Kipru, kada je Zvezda izborila grupnu fazu Lige Evrope, a potom i u grupi pre skoro mesec dana ubedljiva igra i pobeda protiv Libereca 5:1! 

Foto: Starsportphoto

Utisak je da crveno-belima mnogo više odgovara raniji termin za igranje, te se nadamo da će tako biti i u Belgiji i da će Dejan Stanković i njegovi momci moći da proslave nova tri boda, kao i proleće u Evropi!

Sa druge strane, Crvena zvezda igra poprilično loše u kasnijem terminu, pa je u istoriji doživela ubedljive poraza od 21 čas. Redom su deklasirani od Bajerna dva puta, Totenhema dva puta, PSŽ-a, poraz od Napolija, Liverpula, kao i nerešeno sa Arsenalom i pobeda protiv Kelna. 

Spisak utakmica Crvene zvezde u evropskim takmičenjima, kada su mečevi igrani od 19:00 časova:

29.10.2020. 18:55 Crvena zvezda - Liberec 5:1 (2:1)

01.10.2020. 19:00 Ararat Jermenija - Crvena zvezda 1:2 (0:1)

06.11.2018. 18:55 Crvena zvezda - Liverpul 2:0 (2:0)

23.11.2017. 19:00 BATE - Crvena zvezda 0:0

19.10.2017. 19:00 Crvena zvezda - Arsenal 0:1 (0:0)

28.09.2017. 19:00 Keln - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

17.08.2017. 19:00 Krasnodar - Crvena zvezda 3:2 (1:0)

03.08.2017. 19:00 Sparta Prag - Crvena zvezda 0:1 (0:1)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija