• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2020

17:00 >> 20:56

(VIDEO) NAREDNO PROLEĆE, NA ZVEZDU MIRIŠE! Njegošev projektil i nebeski skok Milunovića doveli crveno-bele na prag nokaut faze Lige Evrope

Crvena zvezda

(VIDEO) NAREDNO PROLEĆE, NA ZVEZDU MIRIŠE! Njegošev projektil i nebeski skok Milunovića doveli crveno-bele na prag nokaut faze Lige Evrope

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Gent rezultatom 2:0 u Belgiji i na taj način su došli na korak od plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope

Pobedu crveno-belima doneli su Njegoš Petrović i Nemanja Milunović golovima u prvom i 58. minutu.

Najpre je talentovani vezista posle 53 sekunde igre poslao projektil u mrežu Sinana Bolata, a konačan rezultat je postavio Nemanja Milunović golom glavom u drugom poluvremenu. Inače, oba gola su pala posle kornera.

Ovom pobedom Zvezda je došla na korak od evropskog proleća, pošto se posle četiri kola nalazi na drugoj poziciji na tabeli grupe L sa devet bodova, što je šest više od trećeplasiranog Slovana iz Libereca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ipak, treba istaći i da je sve moglo da bude drugačije, pošto je u završnici prvog poluvremena Gent mogao do izjednačenja u dva navrata.

Najpre je Aleksa Vukanović u kaznenom prostoru vukao Bezusa, ali je sudija Glova odmahnuo rukom na traženje penala domaćih igrača. Potom je i Borjan u 44. minutu maetsralno odbranio šut Bukarija.

U drugom poluvremenu je Gent takođe napadao, imao nekoliko šansi, ali posle gola Milunovića se videlo da su Belgijanci pali psihički.

Gent - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Petrović 1, Milunović 58/

STADION: "Gelamko arena" (Belgija),   SUDIJA: Filip Glova (Slovačka)

GENT: Bolat - Botaka (od 46. Kastro-Montes), Hanhe-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna, Mohamadi – Dorš, Ovusu (od 58. Ođiđa-Ofoe), Kums (od 84. Gorž) – Bukari (od 66. Nijangbo), Bezus. Trener: Vim de Deker.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Degenek - Petrović (od 72. Eraković), Nikolić - Ben (od 72. Spiridonović), Ivanić, Vukanović (od 87. Radulović) - Falćineli (od 87. Boaći). Trener: Dejan Stanković.

Tok meča

KRAJ! Crvena zvezda je slavila rezultatom 2:0!

90. minut - Igraće se još tri minuta.

89. minut - Dorš šutira sa 20-ak metara, ali pored gola.

87. minut - Andrija Radulović i Ričmond Boaći menjaju Vukanovića, odnosno Falćinelija.

84. minut - Gorž menja Kumsa.

82. minut - Upropastio je Nikolić šansu za kontru. Zvezda je krenula u napad, imala je situaciju 'četiri na četiri', ali je Nikolić umesto Spiridonovića koji je bio u punom trku pokušao da proigra Falćinelija koji je bio u slabijoj poziciji, i to loše.

76. minut - Pokušao je Fortuna sa distance, ali lopta ne ide u okvir Borjanovog gola.

72. minut - Srđan Spiridonović i Strahinja Eraković menjaju Bena i Petrovića, tom prilikom je reprezentativac Komorskih Ostrva dobio žuti karton.

71. minut - Kums je izašao maltene sam ispred Borjana, ali je šutirao pored gola.

69. minut - Dobra akcija iz kornera igrača Genta, Ođiđa-Ofoe je pokušao volej udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je poslao loptu visoko preko gola.

66. minut - Nijangbo menja Bukarija.

65. minut - Mogla je Zvezda do 3:0, ali je Vukanovićev šut završio malo pored gola.

64. minut - Veliki kiks Veljka Nikolića! Promašio je ceo fudbal, ali je Borjan sjajno odreagovao i izvukao ga posle šuta Bukarija.

62. minut - Dorš šutira preko gola.

61. minut - Fortuna šutira, ali pravo u Borjana.

58. minut - Druga izmena u Gentu, Ođiđa-Ofoe menja Ovusua.

58. minut - GOOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0! Nemanja Milunović je bio najbolji u skoku posle kornera koji je izveo Ben i glavom je poslao loptu u mrežu.

57. minut - Petrović nastavlja utakmicu, ali sa bolnom grimasom na licu.

56. minut - Na povredu se žali jedini strelac na meču Njegoš Petrović.

55. minut - Opasan napad Genta. Bezus je ubacio oštru loptu ka sredini šesnaesterca, ona je zakačila Milunovića i krenula ka golu, ali je Borjan bio oprezan.

53. minut - Odličan prodor Degeneka, pa dobar šut, ali je Bolat bio dobro postavljen.

48. minut - Bezus šutira glavom, ali preko gola.

46. minut - Nastavljena je utakmica, a prvu izmenu napravio je Vim de Deker. Alesio Kastro-Montes je zamenio Botaku.

Poluvreme - Crvena zvezda vodi minimalnim rezultatom.

44. minut - Borjan čuva Zvezdu! Bukari je tukao glavom, a kapiten crveno-belih je u na maestralan način sprečio loptu da uđe u mrežu.

41. minut - Boksovao je Borjan loptu posle centaršuta iz slobodnog udarca, a na odbijenu loptu je naleteo Mohamadi koji je potom nekontrolisano šutirao.

37. minut - Zvezda je prenela težište igre na polovinu Genta, ali nema opasnosti po gol Sinana Bolata.

31. minut - Traže penal igraći Genta! Vukanović je vukao Bezusa u kaznenom prostoru, ovaj je pao, ali je sudija Filip Glova samo odmahnuo rukom.

28. minut - Nezgodan pokušaj Bezusa, ali je Borjan bio siguran.

25. minut - Šutirao je Dorš, ali je Borjan odlično intervenisao.

24. minut - Fudbaleri Genta imaju terensku inicijativu, ali se Zvezda organizovano brani.

18. minut - Opasan napad Genta je završen samo kornerom.

16. minut - Šutirao je Bukari, ali preko gola Borjana.

11. minut - Dejan Stanković energično deli savete svojim pulenima, a to se jasno čuje zahvaljujući praznim tribinama.

7. minut - Velika borba na sredini terena.

1. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi! Njegoš Petrović je pocepao mrežu domaćina pravom bombom.

Utakmica je počela!

18.55 - Održan je minut ćutanja u čast Dijega Armanda Maradone.

18.50 - Igrači oba tima su u tunelu i svakog časa će izaći na teren.

18.35 - Do početka utakmice ostalo je još 20 minuta. Tenzija zbog važnosti meča se može "seći nožem" u Belgiji.

18.20 - Crvena zvezda je i na svom Tviter nalogu predstavila startnu postavu za današnji meč.

 

18.00 - Crveno-beli su stigli na stadion.

 

17.40 - Pojavili su se sastavi, a Dejan Stanković je u nedostatku prvih opcija na teren od samog starta poslao Aleksu Vukanovića. Sastav Crvene zvezde je sledeći:

Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Degenek - Petrović, Nikolić - Ben, Ivanić, Vukanović - Falćineli.

Na klupi z arezerve su ostali Popović, Eraković, Simić, Gavrić, Spiridonović, Radulović, Pavkov, Boaći, Krstović i dva omladinca, Lazetić i Bačanin.

Sa druge strane, Vim de Deker se odlučio za ove igrače od prvog minuta:

Bolat - Botaka, Hanhe-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna, Mohamadi – Dorš, Ovusu, Kums – Bukari, Bezus.

Šansu s aklupe za rezerve u ekipi Genta čekaće Kosemans, Vanden Bore, Ođiđa-Ofoe, Nijangbo, Van Daele, Kastro-Montes, Samojse, Džoržd i Arslanagić.

17.20 - Pogledajte kako je izgledao sinoć poslednji trening crveno-belih pred ovaj meč.

17.00 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Gent - Crvena zvezda.

Gent je jedna od boljih ekipa u grupi i njihov problem nije igra, već rezultat. Trebali su da osvoje više bodova nego što tabela pokazuje, kada se uzme u obzir njihov kvalitet. Ne možemo da se koncentrišemo na jedan rezultat, iako realno kažem - remi bi nam odgovarao. Cilj nam je da odigramo dobru utakmicu i ostanemo neporaženi. S druge strane, oni će sigurno ići na pobedu, tako da ćemo biti spremni za sve što se dešava na terenu i pokušaćemo da odgovorimo na pravi način. Mislim da im je utakmica protiv Šarloe jedna od boljih koje su odigrali u poslednje vreme. Na početku su imali probleme, a posle su bili dominantni. Njihov mentalitet je takav da će ići na pobedu, oni ne mogu drugačije, videlo se to i protiv Rome proššle godine. Ne prilagođavaju se, već igraju svoju igru. Izgledali su dobro i bez Jaremčuka - rekao je Dejan Stanković na jučerašnjoj konferenciji za medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija