• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

01.12.2020

10:58

MITAR MRKELA ZA INFORMER! Proleće u Evropi je bio cilj, ima ko da zameni Kataija!

Crvena zvezda

MITAR MRKELA ZA INFORMER! Proleće u Evropi je bio cilj, ima ko da zameni Kataija!

Podeli vest

Kreativni ofanzivac crveno-belih Aleksandar Katai zbog povrede će propustiti meč 5. kola * Beograđani su praktično obezbedili prolazak dalje, a za prvo mesto u grupi potreban im je trijumf od tri ili više golova razlike

Zvezda će protiv Hofenhajma u četvrtak igrati bez najboljeg fudbalera! Aleksandar Katai propustiće duel 5. kola Lige Evrope u četvrtak (RTS 1, 18.55) na beogradskoj "Marakani".

Katai već neko vreme ima povredu primicača, ali je uprkos tome odigrao tri utakmice u periodu od deset dana i neophodan mu je predah. U stručnom štabu crveno-belih procenili su da im je bolje da ga sačuvaju i pokušaju bez njega da trijumfuju protiv bundesligaša, nego da igra pod injekcijama pa da ga izgube na duže staze.

Preskočio i Gent

Može se i bez njega

Aleksandar nije igrao ni protiv Genta u gostima, pa smo uspeli da pobedimo. Imamo igrače koji mogu da ga zamene
Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde

U izjavi za naš list sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela ističe da u timu ima dovoljno kvalitetnih igrača koji mogu na adekvatan način da nadomeste Kataijev izostanak.

- Katai definitivno neće moći da igra u četvrtak. Žao nam je, jer je to najbolji pojedinac kojeg imamo. Ipak, klub kao Zvezda uvek mora da ima dovoljno kvalitetnih igrača. Uostalom, Aleksandar nije igrao ni protiv Genta u gostima, uspeli smo da pobedimo. Imamo igrače koji mogu da ga zamene, verujem da će i ovaj put to biti uspešno - kaže Mrkela.

Srpski šampion trenutno je drugi u grupi L u Ligi Evrope i za prvo mesto boriće se upravo sa klubom iz Zinshajma. Do kraja su ostala još dva kola i da bi bila prva, Zvezda mora da pobedi i Hofenhajm kod kuće sa tri ili više golova razlike, kao i da savlada Liberec u gostima. Postoji i mogućnost da Beograđani dobiju Hofenhajm rezultatom 2:0, pa da se uzdaju u to da će na kraju imati bolju ukupnu gol-razliku od Nemaca.

Foto: Starsportphoto

 



Mrkela kaže da je proleće u Evropi od početka cilj, a prvo mesto bi bilo bonus.

Rodić još nije spreman


Levi bek Crvene zvezde Milan Rodić propustiće meč sa Hofenhajmom, pošto je bio pozitivan na koronavirus i nije trenirao 15 dana. On je juče uradio novi test i očekuje da bude negativan, ali svejedno neće biti u konkurenciji za utakmicu Lige Evrope. Dobra strana ove pauze jeste što je zalečio povredu primicača koja ga je dugo mučila.

- Od momenta kad smo se plasirali u Ligu Evrope govorio sam da je nokaut faza cilj. Drugo mesto je realno, maltene i osigurano, a prvo bi bilo odlično. Čak i ne moramo da dobijemo 3:0, možemo da pobedimo 2:0, pa onda da jurimo bolju gol-razliku. I u Nemačkoj kad smo igrali, imali smo neke prilike i moglo je da se desi da rezultat bude drugačiji u našu korist. Jasno je da možemo da se nosimo s njima - jasan je Mrkela.

Forsiraju mlade

U Zvezdi su poslednjih godina važne bile dve stvari - postizati dobre rezultate i forsirati klince iz omladinske škole. Tako su u Belgiji utakmicu počeli Veljko Nikolić (21) i Njegoš Petrović (21), a do kraja meča zaigrali su i Andrija Radulović (18) i Strahinja Eraković (19). Sportski direktor sa "Marakane" ističe da je to put koji planiraju da slede.

Foto: Starsportphoto

 


- Uvek smo želeli da forsiramo naše igrače, ali to nije uvek moguće. Sad smo na dobrom putu da ostvarimo cilj, a to je da na svakom meču u timu imamo makar tri ili četiri mlada igrača do 21 godine. Tako je bilo u Belgiji, očekujem nešto slično i protiv Hofenhajma. Na takvim utakmicama igrači rastu i napreduju - zaključuje Mrkela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija