• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2020

07:47

NEĆEMO JURITI 3:0! Stanković jasan pred borbu sa Nemcima: Rizikovaćemo, ali proračunato i uz dobru organizaciju!

Crvena zvezda

NEĆEMO JURITI 3:0! Stanković jasan pred borbu sa Nemcima: Rizikovaćemo, ali proračunato i uz dobru organizaciju!

Podeli vest

Nećemo po svaku cenu juriti pobedu od 3:0, ali cilj nam je da trijumfujemo, poručuje trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković pred večerašnji meč 5. kola grupne faze Lige Evrope sa Hofenhajmom na "Marakani" (RTS 1, 18.55)

Crveno-beli su trenutno drugoplasirani u grupi L sa devet bodova, dok je nemački klub prvi sa 12. Da bi Zvezda ostala u borbi za prvo mesto, trebalo bi večeras da pobedi goste 3:0 ili više, jer je u Zinshajmu bilo 2:0 za Nemce.

Vukanović pozitivan

65 MILIONA EVRA

DAJE HOFENHAJM NA PLATE PRVOG TIMA

Stanković ističe da bi bilo rizično pokušavati po svaku cenu doći do tako ubedljive pobede.

- Realan sam čovek. Da bih išao na 3:0, trebalo bi mnogo da rizikujem, da se otvorim, napadnem svim silama. Idemo na pobedu, a koliko će ona biti ubedljiva, videćemo. Rizikovaćemo, ali proračunato i uz dobru organizaciju - ističe Stanković.

Glavni problem crveno-belima predstavlja činjenica da imaju mnogo povređenih igrača, tako da će trener morati da improvizuje prilikom sastavljanja tima. Van stroja su povređeni Aleksandar Katai, Milan Rodić, koji se tek oporavio od koronavirusa, Mirko Ivanić sa povredom lista i Aleksa Vukanović, koji je pozitivan na koronavirus. Marko Gobeljić i Gelor Kanga vratili su se treninzima, ali pitanje je koliko su spremni za ovaj meč.

Foto: Starsportphoto

 

Henes: Hoćemo prvo mesto

 

Utakmica sa Crvenom zvezdom nam je najvažnija, jer hoćemo da budemo prvi u grupi L, poručio je trener Hofenhajma Sebastijan Henes.
- Biće to vrhunac za nas, jer ipak želimo da budemo prvi u grupi. Što se nas tiče, jasno je, ne ide nam najbolje u Bundesligi, ali ovo takmičenje želimo da učinimo našim takmičenjem - nije krio ambicije Henes.

 

Povreda Ivanića je posebno zabrinula Stankovića.

- Neću moći da računam na Kataija, Rodića, Ivanića i Vukanovića. Gobeljić se priključio timu, ali videćemo koliko je i da li je uopšte spreman. Kanga je tek počeo da trenira sa ekipom, a Sanogo se vratio posle pauze zbog kartona. U deficitu smo sa igračima. Ivanić je protiv Genta i igrao iako je imao problem sa povredom lista. Pružio je sve što je mogao, sad ne bi mogao fizički da izdrži. Svaka mu čast što je stegao zube u Belgiji, ne bi svako to uradio. Stalno potenciram da imam momke koji su spremni da rade za klub čak i na svoju štetu - obrazložio je Stanković.

Nema potcenjivanja

Nepoznanica je i u kakvom će sastavu Hofenhajm izaći na teren. Gostujuća ekipa tek danas dolazi u Beograd i očekuje se da će trener Sebastijan Henes izvesti kombinovan sastav. U svakom slučaju, i oni će želeti pobedu da bi zadržali prvo mesto.

Foto: Starsportphoto

 

- Oni su u utakmici sa Liberecom promenili dve formacije. Ne znam je li to dobro ili loše, rotiramo i mi često. Nekada se to oseti, nekada se i ne primeti. Treba sačekati sastave i da vidimo sa čime će izaći na "Marakanu". Ne znam je li im plan da kalkulišu i odmaraju glavne igrače. U svakom slučaju, igramo protiv dominantne ekipe, njihovi rezultati to govore. Oni u Bundesligi imaju problema, ali to nije merilo. Gledamo našu grupu, a tu su dominantni. Ne smemo da ih potcenimo - zaključio je Stanković.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija