• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2020

14:39

ZVEZDA OSTALA BEZ NEKOLIKO MILIONA EVRA! Puna Marakana protiv Milana bi napunila kasu, a igrači bi dobili vetar u leđa!

Crvena zvezda

ZVEZDA OSTALA BEZ NEKOLIKO MILIONA EVRA! Puna Marakana protiv Milana bi napunila kasu, a igrači bi dobili vetar u leđa!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi da dočekaju Milan pred punim tribinama, najavio je epidemiolog Predrag Kon!

Prva utakmica šesnaestine finala Lige Evrope biće odigrana na "Marakani" 18. februara, a član Kriznog štaba doktor Kon veruje da će do tada publika moći da ide na stadione.
Zbog epidemije koronavirusa crveno-beli su sve utakmice ove sezone, uključujući i evropske, igrali pred praznim tribinama. Dr Kon kaže da bi to moglo da se promeni.


- Surovi sam optimista i iskreno se nadam da će do 18. februara ljudi moći da idu na utakmice. Sve zavisi kako će se ponašati virus, koji nas stalno iznenađuje i jednostavno se ne predaje. Ipak, izražavam nadu da će se situacija smiriti - rekao je Kon za B92.

Foto: Starsportphoto

 

Nagrada navijačima

Zvezda je ove sezone već ostala bez milionske zarade od prodaje ulaznica. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić ističe da bi otvaranje tribina bilo značajno s finansijske, ali i sa sportske strane.

- Postigli smo mnogo ove jeseni i prava je šteta što navijači nisu mogli da to isprate uživo. Meč sa Milanom na punoj "Marakani" mogao bi to da kompenzuje. Naravno, finansijska strana je mnogo važna, ali najvažnije je da priredimo još jedan spektakl za pamćenje - ističe Terzić.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela smatra da bi ekipi uz podršku sa tribina bio olakšan put do naredne runde takmičenja. Takođe ističe da su i navijači zaslužili da prisustvuju spektaklu dva evropska velikana.

- Velika stvar bi bila da imamo publiku na tribinama protiv Milana i nadamo se da će tako i biti. Sportski gledano, fudbalerima bi značila pomoć sa tribina, lakše bi nam bilo da ostvarimo dobar rezultat. Zna se da nijednom našem protivniku nije lako na punoj "Marakani". Već smo ostvarili uspeh ove godine i navijači ništa od toga nisu mogli uživo da isprate. Za njih bi bilo lepo da mogu da prisustvuju meču Zvezde i Milana, takvi mečevi su nagrada za navijače - kaže Mrkela za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

Na putu do šesnaestine finala Crvena zvezda je odigrala tri utakmice iz grupne faze na "Marakani" i dve tokom kvalifikacija. U normalnim uslovima, da nije bilo korone, crveno-beli bi imali sedam evropskih mečeva na svom stadionu i, sudeći prema dosadašnjem iskustvu, tribine bi bile pune.

Korist i za državu

Direktor marketinga Zvezde Goran Broćić ističe da su gubici bili ogromni.

- Ostali smo bez nekoliko miliona evra prihoda jer nismo imali prodaju karata. Uz to, odsustvo navijača dovelo je do pada prodaje u zvaničnom šopu i prodaje pića na stadionu. Ako bi publici bilo dozvoljeno da dođe na meč sa Milanom, ublažili bismo štetu. Važno je nagraditi i navijače, pa da karte ne budu preskupe, ali koliko god cena da bude, prodaće se. Pritom, pretpostavljam da ne bi bio pun stadion, već bi nam dozvolili da popunimo do 50 odsto kapaciteta. Koristi bi imala i država, jer mnogo navijača dolazi sa strane, plaćaju putarine, sipaju gorivo, ostavljaju novac ugostiteljima, neki traže i smeštaj u Beogradu da bi prespavali - zaključio je Broćić za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sloba

pre 3 godine

Šteta, to su najkulturniji navijači, ako ne u svetu u Evropi sigurno, njihove manire ste prepoznali i na beogradskim ulicama, fini kulturni momci sa bečkim manirima, trebalo bi napraviti presedan i dozvoliti našim miljenicima da se okupe na Marakani, a u loži normalno otac nacije i dijamantskog doba,,,,Šta reći, a suze nekontrolisano naviru,,,,Velika šteta,,, Razmisli još jednom, a biće uskoro i izbori,,,

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17