• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2020

07:15

CRVENO-BELA DOMINACIJA! Oboreni svi mogući evropski rekordi

Crvena zvezda

CRVENO-BELA DOMINACIJA! Oboreni svi mogući evropski rekordi

Podeli vest

Fenomenalna je bila 2020. godina za Crvenu zvezdu sa aspekta evropskih takmičenja, s obzirom na to da su pod komandom Dejana Stankovića beleženi dobri rezultati i da su se brojni rekordi srušili

Crveno-beli su takmičenje počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali usled situacije sa pandemijom koronavirusa su bili uskraćeni za revanš utakmice i to ih je možda koštalo plasmana u elitu, ali su završili u Ligi Evrope. Fenomenalni su bili izabranici Dejana Stankovića u grupnoj fazi drugog po redu klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Dominanto sa jedanaest osvojenih bodova uz gol-razliku 9:4, čime su srušeni brojni rekordi.

Šampion Srbije je osvajanjem 11 bodova u grupi sa Hofenhajmom, Gentom i Slovanom uspeo da uradi ono što nijednom drugom srpskom klubu nije pošlo za rukom, s obzirom na to da je do sada maksimum bio devet osvojenih poena u grupnim fazama evropskih takmičenja. To je bio učinak i u sezoni 2017/18 kada je ekipu predvodio Vladan Milojević, a Crvena zvezda u grupi sa Arsenalom, Kelnom i Bate Borisovim osvojila devet bodova i takođe izborila evropsko proleće, tako da je taj rezultat nadmašen.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde

Takođe, klub sa "Marakane" se po prvi put od kada se primenjuje ovaj način bodovanja, našao među 50. najboljih klubova na UEFA listi. Crvena zvezda je 1991/92 bila treća na UEFA listi, što je do sada najbolji plasman prvaka Srbije, što se striktno pozicije tiče, ali ne i broja bodova, jer je tada rangiranje vršeno na drugačiji način. Do sada je Zvezda najviše bodova imala u sezoni 2002/03, ukupno 22.915, ali ove takmičarske godine je i to nadmašeno, s obzirom da trenutno ima 30.500 osvojenih bodova.

Tim uvek izdvoji pojedinca, a to je bio slučaj i sa Crvenom zvezdom. El Fardu Ben se našao u idealnom timu drugog kola Lige Evrope posle meča sa Slovanom kada je dva puta pogodio, a njegovim stopala išli su još Nemanja Milunović (posle pobede nad Gentom u Belgiji) i Milan Borjan (posle remija sa Hofenhajmom na Marakani). I ne samo to, Borjan je prema algoritmu Lige Evrope najbolji golman tog takmičenja, a Nemanja Milunović je prvi štoper.

Milan Borjan se 50. utakmicom u dresu Crvene zvezde u evropskim takmičenjima izjednačio učinkom sa Vladimirom Petrovićem Pižonom i na proleće će imati priliku da nadmaši četvrtu "Zvezdinu zvezdu".

Foto: Starsportphoto

Milan Borjan

Crveno-beli će se u šesnaestini finala Lige Evrope susresti sa Milanom. Mečevi su na programu 18. i 25. februara, a prva utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić". To je ukupno 17. evropsko proleće u istoriji Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija