• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2021

16:27

ZVEZDAŠI, BUDITE HUMANI! Akcija "Crveno-bela krv" održava se jubilarni 20. put

Crvena zvezda

ZVEZDAŠI, BUDITE HUMANI! Akcija "Crveno-bela krv" održava se jubilarni 20. put

Podeli vest

Akcija "Crveno-bela krv" će se održati 20. put u petak i subotu od 10 do 18 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić"

Crvena zvezda je na klupskom sajtu uputila poziv svim navijačima da budu humani i da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

- Crvena zvezda se odavno profilisala kao društveno-odgovorna organizacija, a Zvezdaši kao ljudi koji su uvek spremni na humani gest. Prošle godine se održala akcija u septembru kada smo skupili 239 jedinica krvi.  S obzirom na smanjene rezerve krvi koje su karakteristične za  ovo doba godine, zbog novogidšnjih i božićnih praznika, neophodno je da pokažemo solidarnost kako bi pomogli u prevazilaženju nastalog deficita - navodi se na sajtu.

- Akcija "Crveno-bela krv" u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv, zato smo sigurni da će tako biti i ovog puta. Naši navijači već godinama pokazuju da imaju veliko, humano srce - dodaje se.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

- Za sve davaoce krvi Institu za transfuziju Srbije i Udruženje građana "Delije sever", pripremili su mali znak pažnje u vidu majice koja će im biti podsetnik da su učestvovali u jubilarnoj 20. akciji i donirali krv u trenutku kada je to od posebnog značaja - piše u zaključku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija