• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2021

09:51

NAVIJAČI SU HTELI DA ZAPALE STADION ZBOG NJEGA! Miha je hteo samo u Partizan, a zbog jednog čoveka je došlo do preokreta!

Crvena zvezda

NAVIJAČI SU HTELI DA ZAPALE STADION ZBOG NJEGA! Miha je hteo samo u Partizan, a zbog jednog čoveka je došlo do preokreta!

Podeli vest

Siniša Mihajlović je legenda Crvene zvezde, bio jedan od ključnih igrača "zlatne generacije", klub sa Marakane za njegov transfer iz Vojvodine 10. decembra 1990. godine platio je rekordnih milion nemačkih maraka, a malo ko zna da je umalo završio u komšiluku - u Partizanu

Siniša Mihajlović je samo šest meseci ranije imao sve dogovoreno oko prelaska u Partizan, o čemu svedoči i jedan intervju koji je u to vreme, 1990. godine, dao sadašnji trener Bolonje.

- Želeo sam u Partizan odmah. To je tim za mene. Mlad, ambiciozan, perspektivan. Volim trenere kao što je Golac. Fajter bez alibija - kazao je Mihajlović u tok intervjuu.

Novinar koji je pravio taj intervju je Mihajloviću predočio da se priča da je dobio kaparu od 170.000 nemačkih maraka od crno-belih.

- To nije tačno. Rukovodstvo Partizana je želelo da potpišem predugovor kao što je i Mijatović učinio. Nisam pristao na takvu soluciju, pa nisam ni mogao da dobijem novac.

Foto: Starsportphoto

Siniša Mihajlović i Dejan Savićević

Upitan je zatim ko je sprečio transfer u Humsku.

- Navijači su zapretili rukovodstvu Vojvodine da će zapaliti stadion. Niko nije imao hrabrosti da mi izda ispisnicu i da potpiše neophodne papire.

Usledilo je pitanje o interesovanju Crvene zvezde.

- Dao sam reč Partizanu. Već u junu biću crno-beli - odgovorio je Mihajlović.

Novinar je ipak bio uporan, kao da je mogao da predvidi gde će Mihajlović da nastavi karijeru, i pitao je šta će se desiti ako Zvezda ponudi veći novac od Partizana.

- Samo ako razlika bude drastična mogu razmišljati o Zvezdi - rekao je Mihajlović, koji se prisetio i kako ga je klub sa Marakane svojevremeno odbio kada je imao 17 godina.

Foto: AP/Photo

Zbog Ljupka Petrovića je došao u Crvenu zvezdu, Siniša Mihajlović

- Tačno. Doveli su me Aćimović i Karasi. Ali, oni nisu bili raspoloženi da odmah sa mnom potpišu profesionalni ugovor. Ja nisam bio spreman da čekam.

Dolazak Ljupka Petrovića u Zvezdu značajno uticao i na Mihajlovića da promeni mišljenje i umesto Partizana odabere crveno-bele.

- On je moj fudbalski otac. Kad je odlazio plakao sam celu noć. Veliki stručnjak i pošten čovek. Njemu sve dugujem - rekao je Siniša Mihajlović.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija