• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

20.01.2021

15:17

CRNOGORSKI STRUČNJAK VRAĆA CRVENO-BELE NA PRAVI PUT! Radonjić oživeo Zvezdu!

Crvena zvezda

CRNOGORSKI STRUČNJAK VRAĆA CRVENO-BELE NA PRAVI PUT! Radonjić oživeo Zvezdu!

Podeli vest

Crveno-beli pobedili Real usred Madrida (79:77), a navijači najveće zasluge za ovaj veliki uspeh pripisuju treneru kluba s Malog Kalemegdana Dejanu Radonjiću

Dejan Radonjić vraća Zvezdu na pravi put! Košarkaši Crvene zvezde preksinoć su napravili veliko iznenađenje i u 19. kolu Evrolige kao gosti pobedili Real Madrid (79:77) na oduševljenje navijača crveno-belih.

Pristalice srpskog evroligaša u komentarima na društvenim mrežama kuju u zvezde crnogorskog stručnjaka i nadaju se da će ovaj meč biti prekretnica u sezoni. Istina je da je dolazak Radonjića umesto Saše Obradovića doneo određene promene u igri tima. Nazire se onaj borbeni duh koji je krasio crveno-bele za vreme prvog mandata crnogorskog stručnjaka na Malom Kalemegdanu.
Biće još bolji

 

Verujem da će Dejan sve uklopiti i da ćemo gledati još bolju Zvezdu
Dragan Kapičić

 

Radonjić poznaje sistem

Jedan od najzaslužnijih za pobedu nad "kraljevskim klubom" bio je Kori Volden, koji je u prvom poluvremenu praktično sam vukao crveno-bele. Od 18 poena, odlični plejmejker je 16 dao u prvih 20 minuta, ne dozvolivši Madriđanima da naprave razliku i odlepe se.

- Ovo je velika i važna pobeda za nas. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima i da imamo ono što je potrebno da bismo pobeđivali u ovako bitnim mečevima. Pravili smo neke greške u drugom poluvremenu, ali smo na kraju ipak uspeli da dođemo do pobede. Ovaj trijumf će nam mnogo značiti po pitanju samopouzdanja i sada jedva čekamo narednu utakmicu - poručio je Volden posle utakmice.

Foto: Starsportphoto

 



Legenda kluba s Malog Kalemegdana Dragan Kapičić kaže da je Radonjićev dolazak svakako dobra stvar za crveno-bele.

Hendikep zbog izostanka navijača

 

Dragan Kapičić smatra da je za crveno-bele veliki problem to što nema navijača i da bi rezultati bili mnogo bolji kada bi publika mogla da prisustvuje mečevima.
- Za Zvezdu je veliki problem izostanak navijača. To je možda i najveći hendikep, jer crveno-beli imaju verovatno i najbolje navijače u Evropi i dobro je poznato koliko tim bolje igra kada je publika na tribinama - istakao je Kapičić.

- Radonjić je vratio sistem koji je ranije funkcionisao fantastično. Dejan zna šta je ranije bilo dobro i to će zadržati, a ono što nije valjalo korigovaće. Ima sasvim solidnu ekipu na raspolaganju, ali ne bi ga sad trebalo opterećivati ni tražiti od njega da napravi čudo - ističe Kapičić za Informer.

Crveno-beli su u prethodne četiri utakmice u Evroligi ostvarili dve pobede i dva poraza, a igrali su bez najboljeg igrača Džordana Lojda, koji je bio zaražen koronavirusom. 

- Definitivno će Lojdov povratak biti veliki dobitak za Radonjića i Zvezdu. Crveno-beli imaju mnogo prostora za napredak i mislim da će Dejan sve to uspeti da uklopi i da ćemo u nastavku sezone gledati još jaču u bolju Zvezdu - istakao je Kapičić.

Zvezda teško do top 8

 

Foto: Starsportphoto

 

Najbolji strelac u klupskoj istoriji govorio je i o Zvezdinim šansama da osvoji titulu u regionalnom šampionatu, kao i o plasmanu u top 8 Evrolige.

- Za top 8 u Evroligi biće potrebno mnogo sreće. Mislim da Zvezda ima šanse, ali biće mnogo teško jer je ova sezona sama po sebi komplikovana zbog celokupne situacije. Sa druge strane, ABA liga je takmičenje koje ima veliki značaj jer titula donosi novi nastup u Evroligi, ali mislim da je igrače mnogo teže motivisati da igraju. Trener mora da uspostavi balans i to će biti nezgodan zadatak za jega. Ipak, verujem da će Zvezda biti prvak ABA lige - zaključio je Kapičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija