• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2021

07:10

5 NAJSKUPLJIH POJAČANJA U ISTORIJI ZVEZDE! Falko nije među njima! Evo ko deli prvo mesto! /VIDEO/FOTO/

Crvena zvezda

5 NAJSKUPLJIH POJAČANJA U ISTORIJI ZVEZDE! Falko nije među njima! Evo ko deli prvo mesto! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Najtrofejniji srpski fudbalski klub, Crvena zvezda, uspela je da dovede višemesečnu želju, Italijana Filipa Falka za 1.000.000. evra

Milionski iznos za pojačanje nije česta pojava u našoj zemlji, a jasno je da taj "luksuz" mogu sebi da priušte i dalje samo večiti rivali iz prestonice.

Kada se osvrnemo na istoriju transfera aktuelnog šampiona Srbije, dolazimo do činjenice da Falko nije ni blizu brojke koju je Crvena zveda izdvojila za najskuplja pojačanja.

Ko se seća Suzukija?

Nećete verovati, ali 2,5 miliona evra Zvezda je platila za Japanca Suzukija! Ovaj fudbaler od 2006. godine nije predao prvo mesto na ovoj listi! Sigurno jedan od najvećih promašaj u istoriji Zvezde

Prvu poziciju na listi najplaćenijih pojačanja u istoriji Crvene zvezde potpuno neopravdano drže dva igrača. Kažemo neopravdano, jer je jedan zaslužio, a drugi apsolutno ne.

Jedan od njih ostavio je dubok trag u Zvezdi (pre svega u prvom mandatu) i navijači će ga sigurno dugo pamtiti! U pitanju je naravno Ričmond Boaći! Gotovo da nećete naći navijača Zvezde koji nema da kaže bar neku lepu reč za napadača iz Gane!

Potpuno je neverovatno da Boaći deli prvo mesto sa Japancem Takajuki Suzukijem, kojeg se mnogi ni ne sećaju! Zapravo, sećaju se, ali najviše upravo zbog paprene cifre koja je svojevremeno data za njega! 

Ali, krenimo redom...

RIČMOND BOAĆI - 2.500.000 evra

Nekadašnjeg ofanzivca, između ostalih, Đenove, Sasuola, Juventusa i Atalante, Ričmonda Boaćija,  Crvena zvezda je u februaru 2018. prodala kineskom Đangsuu za 5,5 miliona evra! Ali je već u avgustu iste godine poželala da ga vrati i to je učinila plativši 2,5 miliona evra!  Podsetimo, Boaći je bio možda najzaslužniji za proleće u Evropi Zvezde koja je prošla grupnu fazu Lige Evrope. A nakon toga je usledila je gore pomenuta selidba. Boaći se nedavno emotivnom porukom oprostio od crveno - belih, a sve je oduševio kada je oprostio srpskom šampionu više od 250.000 evra duga!

TAKAJUKI SUZUKI - 2.500.000 evra

Nećete verovati, ali 2,5 miliona evra Zvezda je platila za ovog Japanca! Ovaj fudbaler od 2006. godine nije predao prvo mesto na ovoj listi! Sigurno jedan od najvećih promašaj u istoriji Zvezde stigao je u Beograd u eri Dragana Stojkovića Piksija kao veliko pojačanje koje davno nije viđeno na ovim prostorima! Zvezdaši su ga videli na svega šest mečeva, dobro ste pročitali, SAMO ŠEST! Posle godinu dana usledio je povratak u Japan. Ostaće upamćen najviše po prezimenu koje je isto kao i naziv popularnog proizvođača automobila i motocikala.

Foto: Starsportphoto

Zvezdin promašaj je i dalje NAJSKUPLJI IGRAČ! Takajuki Suzuki!

2. MATEO GARSIJA - 2.200.000 evra

Ovaj krilni napadač je stigao iz Las Palmasa i nije se naigrao u španskom klubu, ali jeste na pozajmici u Arisu! Igre u Grčkoj preporučile su ga Olimpijakosu i PAOK-u koje su crveno-beli pobedili i izdejstvovali veliku pobedu i potpisali 22-godišnjeg Argentinca. Garsija je za Zvezdu odigrao 15 utakmica i dao 4 gola! Ispod svih očekivanja. Dejan Stanković ga nije video u Zvezdi i on je rešio da sreću okuša u Arisu. 

3. MILOŠ DEGENEK - 1.500.000 evra

Još jedan povratnik, kao i Ričmond Boaći! Zvezda je prvobitno prodala sjajnog defanzivca za 3,6 miliona evra Al Hilalu, a onda ga vratila u svoje redove za 1,5 milion!  

 

4. MIRKO IVANIĆ- 1.300.000.

Još jedan Srbin našao se u top pet igrača za kojeg je Zvezda izdvojila veliku sumu! Marko Ivanić je bio ogromna želja srpskog šampiona, pa je vezista plaćen BATE Borisovu 1,3 miliona evra. U početku se mučio, nije mu išlo, ali je zato sada jedan od najvažnijih šrafova u mašineriji Dejana Stankovića. 

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić

5. RADŽIV VAN LA PARA - 1.200.000

 Sigurno jedan od najvećih promašaja u Zvezdinoj istoriji, a plaćen je Hadfersfildu 1.200.000 evra! Holanđanin je odstranjen od strane Dejana Stankovića i otišao je bez obeštećenja. Odigrao je ukupno 11 utakmica u crveno - belom dresu i postigao samo 1 gol. Od toga čak pet mečeva u Ligi šampiona, bez gola i asistencije. Možemo pomenuti samo stativu protiv Totenhema. A gol je dao u Kupu, niželigašu Trepči. 

Vredno pomena je da su na listi najskupljih Zvezdinih pojačanja mesto našli i Ognjen Koroman koji je plaćen Tereku 1.005.000, Marko Grujić čija je pozajmica od Liverpula nakon prodaje koštala 1.000.000 evra.

Takođe, Goran Čaušić je plaćen identično kao najnovije pojačanje crveno - belih, Filipo Falko - 1.000.000!  

Foto: ap photo

Filipo Falko

Falko će potpisati ugovor na dve i po godine plus još jedna ako dve strane budu zadovoljne, a godišnje će zarađivati 600.000 evra, i na taj način postati jedan od najplaćenijih igrača Dejana Stankovića. Pored toga Falko će moći da računa i na bonuse - od 300 do 500.000. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija