• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2021

17:00

SAD JE I ZVANIČNO! Italijan napokon u Zvezdi! Evo detalja...

Crvena zvezda

SAD JE I ZVANIČNO! Italijan napokon u Zvezdi! Evo detalja...

Podeli vest

Dejan Stanković doveo je još jednog Italijana u redove Crvene zvezde! Drugi igrač u istoriji kluba koji dolazi iz ove zemlje i obojica su stigla dok je nekadašnji fudbaler Intera i Lacija šef stručnog štaba. Posle Dijega Falćinelija, crveno - beli dres obućiće i doskorašnji član Lećea Filipo Falko

 Italijanski ofanzivac Filipo Falko novi je fudbaler crveno-belih! Omaleni Filipo stiže iz Lećea, člana Serije B. Prvi put će igrati van svoje zemlje, a najveći deo svoje karijere proveo je u Seriji B u kojoj je upisao 153 nastupa!

 Pažnju na sebe skrenuo je prošle sezone nastupajući u dresu Lećea u elitnom rangu italijanskog fudbala!

Zvezda je za njegov potpis izdvojila 1.000.000 evra za obeštećenje, koje će platiti u tri rate, uz to postoji i bonus od 300.000 evra ukoliko se crveno-beli plasiraju u Ligu šampiona! 

Kako "Mozzart sport" saznaje isplata će ići u tri rate, a prvi na naplatu stiže već za 20 dana i iznosiće 400.000 evra, druge dve su po 300.000 evra, a biće uplaćene 15. februara 2022, odnosno 15. februara 2023. godine! 

Karijera 

Filipo Falko je rođen 1992. godine u Pulsanu u jugoistočnoj Italiji. Počeo je u mlađim kategorijama u najvećim klubovima te regije, prvo u Bariju, zatim je prešao u Leće. Konstitucijom i stilom igre podsećao je na Mesija, odakle i potiče nadimak „Mesi iz Salenta“.

U prvom timu Lećea debitovao je sa 18 godina u kup utakmici protiv Udinezea krajem 2010. godine. Dosta se "selio" i bio po pozajmicama.

Foto: ap photo

Delije sa nestrpljenjem očekuju da vide Falka!

Dobra sezona u Trapaniju ključna je za njegov prelazak 2015. u Bolonju kod trenera Delija Rosija! Krajem oktobra došlo je do smene trenera, a Falko nije bio u planu novog trenera Roberta Donadonija.

Usledile su dve i po sezone na pozajmicama u Seriji B (Ćezena, Benevento, Peruđa, Peskara), nakon kojih se kao slobodan igrač vratio u Leće.

Pod vođstvom trenera Liveranija Leće se nakon sedam godina vratio u Seriju A, a Falko je na 31 utakmici upisao 7 pogodaka i bio jedan od lidera ekipe!

Leće se ipak vratio u drugi rang završivši na osamnaestoj poziciji sa četiri boda manje od Đenove, koja je bila prva iznad opasne zone! Novo Zvezdino pojačanje je  sa 4 gola bio  treći strelac tima, a upisao je i 6 asistencija! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija