• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2021

19:20

U SRBIJI KAŽU KAD VAS NEKO NAPADNE VI UZVRATITE NAPAD! Stanković ZAGRMEO pred Milan!

Crvena zvezda

U SRBIJI KAŽU KAD VAS NEKO NAPADNE VI UZVRATITE NAPAD! Stanković ZAGRMEO pred Milan!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 21 čas u Milanu igraju renvaš meč šesnaestine finala Lige Evrope. Nakon beogradskim 2:2 na redu je utakmica na San Siru

Stanković se posle nekoliko godina profesionalno vraća na stadion koji mu je u životu mnogo sreće doneo, a kako i sam kaže lepe emocije ga vezuju za San Siro. 

- Lepo se osećam na ovom stadionu. Da mi je neko pre deset godina rekao da ću doći ovde kao trener Zvezde da igram utakmicu, ne bih verovao. Baš lepe emocije - rekao je Stanković i nastavio. 

Foto: AP/Photo

- Mnogo mi je drago što sam ovde, stanujem 300 metara odavde. Na ovom stadionu sam igrao deset godina. Ovo je premija za sve nas da se pokažemo protiv jakog Milana. Da se dokažemo i siguran sam da hoćemo. To sam pričao ovih dana igračima. Ovakve utakmice su nagrada za sva odricanja.

Inter je tokom vikenda savladao Milan sa 3:0 i tako učvrstio svoju poziciju na tabeli u Seriji A. Ipak, trener crveno-belih ističe da nije moguće da Zvezda "ukrade" Interov stil. 

- Ne mogu da se ukradu neke ideje od drugih trenera, kao recimo od Kontea i Intera. Oni imaju svoje ideje, mi svoje. Neće sutra biti lako ni jednoma ni drugima. Kod nas u Srbiji se kaže - kad vas neko napada, uzvratite mu napadom. Nećemo našu kožu jeftino prodati. Nema prepisivanja od Specije i Intera. Nemamo dodirnih tačaka sa tim ekipama. Znam snagu svojih igrača, znam šta mogu da očekujem od njih, neću ništa da kopiram, imamo svoje ideje.

Foto: Starsportphoto

Zvezda je odigrala dobru utakmicu u Beogradu i bila ravnopravan protivnik favorizovanom Milanu. 

- Neće biti lako, ali nismo kalkulisali ni pred prvu utakmicu. Nebitna je formacija, važno je kako izgledaš na terenu. Ja znam kako smo izgledali, a to je nivo ispod kojeg ne sme da se ide ako hoćemo nečem da se nadamo protiv Milana. Znamo njihovu snagu, gol nam je dovoljan za prolaz, ali moramo da budemo mnogo dobri u odbrani. Videli smo njihovu snagu, nema opuštanja, za dve sekunde se nađu ispred gola. Treba biti realan i sagledati stvari kako stoje, ne govorim ovo kao pesimista. Realan sam - dodao je trener Zvezde. 

Čini se da je Milanov fokus još uvek usmeren ka Seriji A što bi mogla da bude Zvezdina šansa na sutrašnjem meču. Stanković ipak dodaje da rezultat nije najbolji mogući, ali da se Zvezda neće predati. 

Foto: Starsportphoto

- Milan se bori za nesto važno, ali ja bih rekao da je Evropa važna kao prvenstvo. Nisam saglasan da imamo baš dobar rezultat, mi moramo da pobedimo, njima je i 0:0 dovoljno. Uvek sam govorio da hoću da igramo hrabro, ali pametno hrabro. Ne želim da se zalećemo slepo. Pokazali smo u poslednjem periodu da znamo da igramo i na rezultat. Ako treba da se branimo svi iza lopte - branićemo se. ako treba da napadamo - napadaćemo. Ali je važno da u svakom momentu znamo gde smo i šta smo - kazao je nekadašnji fudbaler Intera.  

Za kraj, Stanković se dotakao atmosfere na kultnom italijanskom stadionu. 

- Nisam ni ja tema, ni Inter, a ni Milan, tema su Zvezda i moji momci. Naravno da imam lepa sećanja na San Siro i na derbije, na golove i na pun stadion. Žao mi je sto nije bila puna Marakana, a i pun San Siro je takođe lep spektakl.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija