• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2021

12:56

OD HODA PO IVICI DO "KECELJE" KALABRIJI! Ivanić je EVROPSKO čudo i najveći "IZUM" Dejana Stankovića! /VIDEO/

Crvena zvezda

OD HODA PO IVICI DO "KECELJE" KALABRIJI! Ivanić je EVROPSKO čudo i najveći "IZUM" Dejana Stankovića! /VIDEO/

Podeli vest

Hodao je Ivanić zbog svoje ravnodušnosti na utakmicama i velikog broja grešaka često i po živcima Delija. Navijači su od najskupljeg pojačanja u istoriji očekivali mnogo više, a miran i tih momak iz Bačkog Jarka to nije pružio u startu

Čekao se Ivanićev bljesak skoro godinu i po dana, u očima navijača Crvene zvezde verovatno i duže je izgledao period adaptacije na fudbal u crveno-belom dresu, ali kada je stigao, ispostavilo se da je bilo vredno čekanja. 

Foto: Starsportphoto

Da li je bilo do broja na dresu, trenera, načina igre, uloge u timu ili nečeg petog verovatno nikada nećemo saznati, ali činjenica je da Zvezda posle dve godine od dolaska Ivanića može da kaže da je uspela! Na Marakanu je tog 6. februara stigao kapitalac, a to je jedino što ostaje! 

Sigurno da je moglo bolje za vreme mandata Vladana Milojevića, sigurno da je moralo bolje, ali je Ivanić izdanjem na Marakani, a potom i na San Siru protiv Milana "odužio" sve dugove. 

Foto: Starsportphoto

Dolazak Dejana Stankovića na mesto trenera!

Ako u karijeri fudbalera postoji prelomni momenat ili utakmica, za Ivanića je to sigurno polufinale Kupa Srbije kada su crveno-beli slavili sa 2:1. Kreacija i magija koju je tako vešto "krio" prosula se po travi u vojvođanskoj varošici. Tada je Dejanu Stankoviću postalo jasno da će Ivanić uzeti ključeve Zvezdinog veznog reda i postati mozak i motor ekipe. 

Nova sezona krenula je bajkovito, Ivanić je bio fantastičan na svim frontovima i taman kada je na naplatu trebalo sve da stigne u Sinshajmu, momak iz Bačkog Jarka dobio je pozitivan test na koronavirus što ga je odvojilo od terena za meč sa Hofenhajmom i Partizanom! Zanimljivo, jedini poraz crveno-belih bio je baš na meču gde nije bilo Ivanića na "PreZero Areni" u Nemačkoj. 

Foto: Starsportphoto

Zvezda je izborila plasman dalje, dominirala u domaćem prvenstvu, a Ivanić je iz dana u dan sve više rastao i čekao svoj momenat da bljesne! Katai nije bio spreman za Milan, pojačanje Falko nije bio dovoljno uigran, bilo je jasno Mirko mora da eksplodira i uspeo je. Iako su sve oči bile uprte u njega. Iako su ga Milanovi veznjaci jurili po Marakani, a kasnije i San Siru. Iako je pred revanš bio povređen. Ipak je uspeo. 

Foto: Starsportphoto

Ivanić je na San Siru delovao moćno protiv na papiru boljeg, skupocenijeg ili kvalitenijeg rivala! Anulirao je sve prednosti Milana i pretvorio ih u slabosti. Šest uspešnih driblinga i apsolutna kontrola sredine terena protiv skupocenog Franka Kesija, Ismaela Benasera, Sandra Tonalija, ili ona "kecelja" Davidu Kalabriji, reprezentativcu Italije, ili teledirigovane lopte za Bena i Falčinelija ko je to očekivao? Verovatno niko sem Dejana Stankovića i igrača Crvene zvezde, ali iskusan je Stanković koliko god "zelen" u poslu trenra. Umeo je da izvuče "zver" iz mirnog momka i to mu se višesturko isplatilo. 

 

 

Iako je Zvezdan Terzić rekao da se ne plaši "udvarača" koji će pohrliti na Marakanu nakon partija Ivanića u Ligi Evrope, činjenica je da će Zvezdi biti izuzetno teško da odoli skautima iz brojnih evropskih klubova koji će se raspitivati za usluge nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore. 

- Ne razmišljam o skautima da li su gledali Ivanića. On treba da bude nosilac Zvezdine igre i jako mi je drago zbog tog momka. Preživeo je jedan teži period, nosio je jak teret. Bio je najplaćeniji igrač u istoriji kluba, platili smo za njega 1.500.000 evra i bio je pod velikim pritiskom, ali verovali smo u njega. Pokazao je da ima top klasu i drago mi je zbog njega i zbog nas koji smo verovali u njega - rekao je on.

Foto: Starsportphoto

Vratiće se Zvezdi za sve bolne poraze, pa i za ovaj remi u Milanu i nezasluženu eliminaciju iz Lige Evrope, isto kao što se vratilo Ivaniću za sve dane rada, reda i discipline i u danima kada nije išlo! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbijanac

pre 3 godine

Ivanic vec sada vredi bar 15miliona evra ako niko ne da taj novac onda je bolje da odradi ugovor do kraja da Zvezdasi uzivaju gledajuci ga u Zvezdin dres

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija