• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2021

14:11

GOBELJIĆ RAZBESNEO DELIJE! Sram te bilo što deliš navijače Zvezde na prave i neprave!

Crvena zvezda

GOBELJIĆ RAZBESNEO DELIJE! Sram te bilo što deliš navijače Zvezde na prave i neprave!

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić progovorio je prvi put od revanš utakmice s Milanom (1:1) u šesnaestini finala Lige Evrope, te tom prilikom podelio navijače crveno-belih koji su mu brzo uzvratili

Gobeljić je bio opsolutni tragičar Zvezde u Milanu. Na samom početku utakmice skrivio je penal, a sredinom drugog poluvremena je prokockao stopostotnu šansu da dovede Zvezdu u vođstvo, šutirao je daleko iznad gola sa nekih pet metara iako je gol bio potpuno prazan. Odmah u sledećem napadu je dobio je drugi žuti karton.

Gobeljić naljutio delije

Navijači su naravno bili besni, razapeli su ga na društvenim mrežama, bilo je i pretnji, a Gibelja je imao poruku za  njih.

- Nažalost, i to se dešava u fudbalu, ti ljudi se ne mogu nazivati navijačima, pravi su oni koji daju podršku i kada nam ide dobro i kada je loše.  Nisam se bojao reakcije navijača, znao sam da su delije uvek uz nas i da od njih uvek doživljamo najlepše ispraćaje, kao i dočeke, i kada se pobeđuje i kada se gubi - rekao je Gobeljić.

Foto: printscreen

 

To je razbesnelo navijače, pa je na portalu czbg.net osvanuo žestok odgovor, koji prenosimo u celosti.

Povodom slučaja “Gobeljić” koji se sve više rasplamsava na relaciji navijači - Gobeljić, odlučio sam da ti, dragi moj Gobelja, napišem koju reč povodom tvoje reakcije u medijima gde si daješ za pravo da razvrstavaš navijače na “prave” i one koji po tebi to nisu.

Na samom početku ovog teksta ogradiću se od pljuvanja i vređanja jer to nikada nisam radio, ali ću te napomenuti da nikada na stadionima, halama ili nekim drugim sportskim objektima nisu bili navijači koji su 100% kulturni i blagonakloni prema igračima, stručnom štabu, upravi, a u tu grupu spadaju i oni koje ti nazivaš “pravim” navijačima i razdvajaš ih od nas ostalih.

Vratiću se na te “prave” navijače i podršku koju si dobio, a sada ću se osvrnuti na one koji za tebe to nisu.

Sine Marko (moram te tako osloviti jer si tek par godina stariji od moje dece), ko si ti da sebi daješ za pravo da razdvajaš tj. da govoriš o tome koji su navijači pravi, a koji ne? Mislim da si malo prekardašio u tome i da si uradio nešto što nisi smeo. Kao prvo, ti ne poznaješ ljude koji su kivni na tvoje fudbalske sposobnosti, za koje i ja moram da kažem da ih ne vidim, a gledao sam mnoge fudbalere kada se ti sine Marko nisi bio ni rodio. Ti ne znaš koliko je ko prešao kilometara da bi gledao svoju Zvezdu i moraš da znaš da te kilometre ne prelaze samo oni “pravi” navijači koje ti tako zoveš jer su ti pružili podršku. Dalje, većina tih navijača je sa društvenih mreža jer ne mogu sada na stadione (zbog korone), a mnogi žive daleko i u drugim državama, pa se samo pitam kako si se osmelio da za takog nekog upotrebiš reč da nije pravi navijač.

Foto: Starsportphoto

Marko Gobeljić naljutio navijače

U jednom se samo ne slažem sa njima (tim navijačima koje ti ne smatraš pravim), a to je vređanje na ličnoj osnovi. To nikada neću podržati, ali da li mi možeš sine Marko odgovoriti na sledeće: Da li su oni “pravi” navijači ikada vređali ili uradili nešto što je uvredilo nekog igrača, člana stručnog štaba, nekoga iz uprave? Šta ćemo sa situacijama koje su obrnute i gde su ti “pravi” navijači možda prešli granicu ukusa i uradili nešto što po merilima nas ostalih nije bilo kako treba? Da li shvataš da time deliš zevzdašku populaciju na “podobne” i “nepodobne”, na “prave” i “neprave” navijače? To nisu, dragi Marko, radile ni mnogo veće zvezde Crvene zvezde, a koje su isto tako znale da budu potkačene kao što si sada ti.

Sine Marko, nemaš kvalitet za Zvezdu! 

Sine Marko, ja sam mladost proveo na severu i pre nego su neki koji te sada podržavaju sa istog bili rođeni. Ja sever poštujem, ali se ne moram uvek slagati sa nekim stvarima jer ne mislim da je sever Bog bezgrešni, kao što to nismo ni mi koji više nismo deo tog ultras života. Greše i oni, grešimo i mi. Ali veruj mi, greši i uprava našeg kluba koja te je ostavila u klubu i pored toga što znaju da nemaš fudbalski kvalitet za ovu i ovakvu Crvenu zvezdu. Greši i Borjanova supruga što te na takav način podržava i okrivljuje one koji ti zameraju tvoje fudbalske kvalitete.

Marko, ja ne mislim da si ti loš čovek, čak šta više mislim da si ok što se tiče ljudskih kvaliteta. Ali jednu stvar moraš da shvatiš (i ne samo ti, nego i oni koji su u klubu i oko tebe), nisi ni prvi ni poslednji koga je Zvezda prerasla i koji nema kvaliteta za ovaj nivo fudbala koji Zvezda igra. Čim pre to shvatiš, biće ti lakše, a ne da pričaš o pređenim kilometrima jer ti, sinko moj dragi, nećeš ni preći, ni pretrčati onoliko koliko su neki od nas prešli kilometara i kilometara za svoju Crvenu zvezdu.

Zato (zbog svega ovoga gore napisanog) kao što sam svojevremeno napisao treneru KK Crvena zvezda, Saši Obradoviću, da treba da ga bude sramota zbog nekih stvari, pišem i tebi sine Marko

– Sram te bilo što deliš navijače Zvezde na “prave i “neprave”!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milos Rankovic

pre 3 godine

Svaka cast na komentaru.svaka ti je ko Njegoseva

Amater

pre 3 godine

A STA JE POGRESIO O PODELI,KAO NIJE ISTINA...A STO SE TICE KVALITETA BILI SU MNOGO GORI OD NJEGA ALI NISU OSTAVLJALI SRCE NA TERENU KAO STO JE ON.AKO CEMO O PODELI I NAVIJACI DELE FUDBALERE JER KADA SPIKER NA MARAKANI PREDSTAVLJA TIM ITEKAKO SE OSETI KO JE LJUBIMAC A KO USPUTNA STANICA.

Stojke

pre 3 godine

Ovaj odgovor upucen jednom profesionalnom fudbaleru od strane ko zna koga,ko je po svoj prilici proveo zivot lutajuci po stadionima misleci da time radi nesto korisno je teska bolest mozga.Ko ste bre vi da ocenjujete necije izjave i igracke kvalitete,sta vi dopustate sebi?!90 posto vas je loptu jedva videlo,a kamoli sutnulo,ali ne,vi i dalje mislite da imate neko "pravo" da ocenjujete nekoga ko je od 7-8 godine u fudbalu.Jaki mi "navijaci",podrska Marko!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija