• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2021

10:31

BEN STIGAO BOAĆIJA! Zvezdino zlato! /VIDEO/

Crvena zvezda

BEN STIGAO BOAĆIJA! Zvezdino zlato! /VIDEO/

Podeli vest

Golom u pobedi nad Čukaričkim 2:0, El Fardu Ben se izjednačio sa Ričmondom Boaćijem kao najefikasniji stranac u Zvezdinoj istoriji. Obojica su dali po 60 golova

Ben je odrastao u Francuskoj gde je prošao kroz čuvenu Avrovu školu, a tokom tri godine u crveno-belom dresu konstantno je jedan od najboljih igrača, prvo pod trenerskom palicom Vladana Milojevića, a sada Dejana Stanković.

Upravo ga je Milojević doveo, znajući šta može da očekuje pošto su u sezoni 2016/17. sarađivali u grčkom Panioniosu. I nije pogrešio. U tekućoj sezoni, računajući sva takmičenja, dao je 13 golova (uz osam asistencija). Prošle je 14 puta bio strelac, u prvoj kompletnoj sezoni kao igrač Zvezde 25 puta je matirao protivničke golmane, a u prvih šest meseci po dolasku u klub osam puta.

Foto: Starsportphoto

El Fardu Ben i Rićmon Boaći

Boaći, koji je zimus kao slobodan igrač otišao u poljski Gornjik, do pomenute brojke golova stigao je u 104 utakmice, dok je Benu trebalo 14 više, ali treba imati u vidu i da on nije klasičan špic poput doskorašnjeg saigrača iz Gane.

- Ben je zlato koje ima Crvena zvezda! On je pre svega jedan divan čovek i nabolji stranac koji je igrao za  klub. Svlačionica ga obožava! Na kojoj god poziciji da igra daje svoj maksimum! Dao je gol, penal je bio nad njime! Šta više jedan trener da poželi - hvalio je trener Stanković Bena posle pobede. 

Na listi inostranih golgetera u Crvenoj zvezdi daleko iza sjajnog tandema nalaze se Portugalac Ugo Vijeira (28 golova, 51 utakmica), Brazilac Kadu (25/100), Nigerijac Abiola Dauda (17/38), Kolumbijac Kristijan Borha (17/54), Brazilac Evandro (16/49)...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija