• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2021

21:20 >> 22:49

NOVA POBEDA ZVEZDE! Crveno-beli u drugom poluvremenu slomili otpor Splita /VIDEO/

Crvena zvezda

NOVA POBEDA ZVEZDE! Crveno-beli u drugom poluvremenu slomili otpor Splita /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split u gostima u utakmici 20. kola ABA lige rezultatom 71:60 (18:17, 15:15, 21:17, 17:11)

Crveno-beli su ovom pobedom nastavili niz dobrih rezultata u regionalnoj ligi i sa skorom 15-2 su jedan od najozbiljnijih kandidata da sa prve pozicije uđu u plej-of. Sa druge strane, Split će do kraja voditi grčevitu borbu za opstanak, pošto je hrvatskom timu ovo bio 14. poraz, a ima samo šest pobeda.

Ekipa Dejana Radonjića je do pobede došla zahvaljujući kvalitetnije odigranom drugom poluvremenu, nakon prvog koje je bilo prilično slabo. Tokom prvih 20 minuta su se obe ekipe mučile u napadu i to ne kao rezultat dobre odbrane, već loše igre u ofanzivi, pa se na pauzu otišlo sa prednošću Zvezde od 33:32.

Tim sa Malog Kalemegdana je uspeo malo da se odlepi domaćinima sredinom treće četvrtine, zahvaljujući trojkama Ognjena Dobrića i Korija Voldena. Do kraja te deonice su crveno-beli sačuvali prednost, pa su u poslednjih deset minuta upli sa viškom od pet poena (54:49).

Tokom prvog dela poslednje četvrtine je Zvezda čuvala prednost, održavala razliku, čak je malo i povećala, na 'plus osam', ali je tada usledio nepotreban potez Branka Lazića koji je mogao skupo da košta pulene Dejana Radonjića. U trenutku kada je Roko Leni Ukić pogodio trojku, kapiten Crvene zvezde je laktom udario Marka Lukovića i momentalno je isključen, a Splićani su dobili dva slobodna bacanja i loptu sa strane.

Srećom po crveno-bele, ništa od toga nisu iskoristili, pa je Zvezda do kraja meča serijom 9:3 došla do pobede na teškom gostovanju.

Najzaslužniji za pobedu Crvene zvezde bio je Kori Volden koji je postigao 24 poena. Osim njega, dvocifren je bio samo još Ognjen Dobrić sa 12 poena, ali i devet skokova, te najvećim indeksom korisnosti - 24.

Na drugoj strani, u poraženom taboru su najefikasniji bili Marko Luković i Mateo Kedžo sa po 12 poena, dok je Roko Leni Ukić ubacio jedan manje.

Split - Crvena zvezda 60:71 (17:18, 15:15, 17:21, 11:17)

DVORANA: "Mala dvorana KK Split"

SUDIJE: Damir Javor, Mario Majkić, Edo Javor

SPLIT: Đoković 2, Perković, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo 12, Ukić 11, Marčinković 5, Šarić, Čampara 9, Babić 5, Luković 12, Marić 2. Trener: Mile Karakaš.

CRVENA ZVEZDA: Hol, Volden 24, Lojd 4, Uskoković, Davidovac 7, Lazić 8, Rit, Dobrić 12, Simonović 5, Jagodić-Kuridža 8, Kuzmić 2, Noko 1. Trener: Dejan Radonjić.

Tok meča

Četrvta četvrtina

Na kraju, Crvena zvezda je došla do pobede od 71:60!

 

Minut i četiri sekunde pre kraja meča Crvena zvezda ima novu maksimalnu prednost, zahvaljujući pogocima Džordana Lojda iz slobodnih bacanja. Crveno-beli vode 69:60, a Mile Karakaš traži tajm-aut.

U naredna dva minuta je jedini poen dao Dobrić sa linije penala, pa je Zvezda vodila 66:60. Na nešto više od 100 sekundi do kraja je i Davidovac pogodio jedan penal za 67:60.

Već u narednom napadu je Volden pogodio petu trojku i došao do 24 poena, ali je onda napravio faul pri šutu Ukića za tri, a iskusni Hrvat je pogodio sva slobodna bacanja za 65:60. Do kraja meča je ostalo četiri minuta.

U narednih minut i po je Zvezda održala prednost (62:54), ali je onda usledio krah crveno-belih. Roko Leni Ukić je pogodio trojku za 62:57, a u tom momentu je Branko Lazić laktom udario Marka Lukovića i isključen je, a košarkaš Splita je dobio dva slobodna bacanja, pritom njegov tim i loptu sa strane. Ipak, kako je Luković bio ugruvan od lakta Zvzedinog kapitena promašio je oba bacanja, a zatim Split nije iskoristio svoj napad.

Dobro je Crvena zvezda otvorila poslednju četvrtinu, pa je posle dva i po minuta igre u njoj došla do osam poena razlike - 59:51.

Treća četvrtina

Do kraja treće deonice je Split uspeo malo da smanji razliku, a rezultat je 54:49.

 

Posle toga je prvi poen postigao Luković kojim je doneo izjednačenje Splitu na nešto više od tri minuta pre kraja četvrtine, ali su u naredna dva napada Dobrić i Volden pogodili trojke, čime je Zvezda po drugi put na utakmici stigla do maksimalnih šest poena prednosti - 50:44.

Tokom prve polovine treće deonice viđena je prava rezultatska klackalica, u kojoj je Zvezda najviše vodila tri poena razlike (35:32), a Split dva (39:37 i 41:39). Posle toga, u trenutku kada je ostalo pet minuta do kraja četvrtine, crveno-beli su imali poen viška - 44:43.

 

Druga četvrtina

Ekipa Dejana Radonjića je tada odbila nalet Splita i odvojila se na četiri poena prednosti (31:27). Ipak, do kraja četvrtine se domaći tim opet približio na 33:32.

 

Međutim, u narednih minut i po je Split sa pet vezanih poena stigao na poen zaostatka (26:25).

Posle dvojke Kuzmića i trojke Ukića kojom je Split došao do izjednačenja, usledila je serija Crvene zvezde za maksimalnih šest poena prednosti - 26:20.

Prva četvrtina

Od tog trenutka su se zaigrale malo bolje odbrane, ali su i otvoreni šutevi bili slabo realizovani, pa je samo Dobrić pogodio dva bacanja u naredna tri minuta. Međutim, u poslednjim napadima su i jedni i drugi poentirali, s tim što je Lazić pogodio za tri, pa Zvezda vodi posle prvih deset minuta 18:17.

 

U narednih nekoliko minuta je Zvezda bila u maloj prednosti, ali je usledio preokret hrvatskog tima koji je na nešto manje od četiri minuta do kraja četvrtine poveo 15:13.

Utakmicu je sa dva poena otvorio Roko Leni Ukić, ali je odmah potom Branko Lazić pogodio trojku, pa Marko Simonović dvojku za 5:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija