• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

24.04.2020

20:31

TRENER FUDBALERA CRVENE ZVEZDE PROTIV PREKIDA PRVENSTVA! STANKOVIĆ: Želimo da osvojimo titulu na terenu

Crvena zvezda

TRENER FUDBALERA CRVENE ZVEZDE PROTIV PREKIDA PRVENSTVA! STANKOVIĆ: Želimo da osvojimo titulu na terenu

Podeli vest

Hoćemo da se Superliga nastavi i odigra do kraja, spremni smo za to i čekamo dozvolu državnih organa da počnemo sa treninzima, kaže Dejan Stanković

Želim da Superliga bude nastavljena i da šampionsku titulu osvojimo na terenu, poručuje za Informer trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković! Srpsko fudbalsko prvenstvo obustavljeno je pre više od mesec dana zbog epidemije koronavirusa i zasad još nije poznato kad i u kojem formatu će biti nastavljeno.

Dajte svih 11 kola

Mi smo se spremali i spremni smo da odigramo sve utakmice do kraja, sa plej-ofom
Dejan Stanković, trener Zvezde

Dosad je odigrano 26. kola, a do kraja je preostalo još četiri kola u regularnom delu i sedam u plej-ofu i plej-autu. Stanković ističe da je crveno-belima svejedno hoće li se igrati svih 11 kola do kraja ili će doigravanje biti ukinuto zbog nedostatka termina. Bitno je samo da prvenstvo ne bude prekinuto.

Najviši ciljevi

Ako se budu igrala samo četiri kola bez plej-ofa, to će znači da će klubu sa "Marakane" biti potrebna samo jedna pobeda za titulu, jer crveno-beli drugoplasiranom Partizanu trenutno beže 11 bodova.

- Jedina želja koju mi u Crvenoj zvezdi imamo jeste da se Superliga završi na terenu. Mi smo se spremali i spremni smo da igramo sve do kraja, sa plej-ofom. Nemojte zaboraviti da smo u prva četiri prolećna kola igrali sa svim ekipama iz vrha tabele i prinudno otišli na pauzu sa 11 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Zvezda ima najviše ciljeve i njima stremi. Četiri ili 11 kola do kraja prvenstva, sasvim je svejedno - kaže Stanković.

Mihajlović sve bolje

Dejan Stanković otkrio je za Informer da se čuje sa svojim kumom i legendom našeg fudbala Sinišom Mihajlovićem, koji se u Rimu oporavlja posle uspešne borbe sa leukemijom.
- Miha je sve bolje, on je lav, najjači je na svetu. Samo on ima tu mentalnu snagu i volju da se izbori sa tako teškom bolešću u ovakvim okolnostima. U kontaktu sam i sa dosta svojih nekadašnjih saigrača. Svi su dobro - rekao je Stanković.

Kao što je Informer već pisao, Superliga bi trebalo da počne za manje od mesec dana, ali datum nije preciziran. Tim srpskog šampiona već je spreman da počne sa grupnim treninzima, čim nadležni državni organi to odobre.

- Ne znam precizno kad će takmičenje biti nastavljeno. Čekamo zvaničnu odluku države o ublažavanju vanrednih mera koje se odnose na sport, a zatim i odluku Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige. Počećemo sa grupnim treninzima čim nam to bude omogućeno, a definitivan plan kako ćemo se, koliko dugo i gde pripremati zavisiće prevashodno od odluke po kom principu će se Superliga završiti - jasan je trener crveno-belih.

Pojačanja u planu

U Zvezdi su zbog finansijske krize izazvane epidemijom korone smanjene plate igračima, stručnom štabu i top-menadžmentu. Ipak, i dalje se razmišlja o pojačanjima u letnjem prelaznom roku. Međutim, Stanković nije želeo da otkriva planove.

- Mi u Zvezdi stalno razgovaramo, planiramo, ali dok ne budemo znali tačno kad će biti nastavljeni Superliga i Kup Srbije, u kom formatu će se završiti i kad i kako će igrati kvalifikacije za evrokupove, ne mogu da govorim o tome. UEFA je veoma obazriva sa predlozima o završetku ove sezone i početku sledeće. Još nisu zvanično saopštili kakav je raspored predložen nacionalnim savezima. To dovoljno govori o kompleksnosti i težini situacije - objašnjava Stanković.

Sanogo delio pakete

Fudbaleri Crvene zvezde Seku Sanogo i Veljko Simić delili su juče pakete pomoći članovima kluba starijim od 65 godina. Fudbaler iz Obale Slonovače oporavio se od povrede prednje lože koju je dobio još na zimskim pripremama u Turskoj i odmah se odazvao akciji kluba.
- Oduševljen sam idejom Zvezde da u ovim teškim vremenima pomaže starije zvezdaše. Svima sam poželeo dobro zdravlje i da se uskoro vidimo na stadionu - rekao je Sanogo.

 


 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa
Društvo

Na ovaj način ostvarujete pravo na niže račune za struju: Evo gde se obavlja procedura sticanja ovog statusa

Socijalno ugrožеni građani sa statusom еnеrgеtski zaštićеnog kupca od 1. aprila imaju pravo na bеsplatnе količinе strujе, gasa..., a od maja je na snazi novi pravilnik po kojеm status еnеrgеtski ugrožеnog kupca ostvaruju čеtvoročlana domaćinstva čiji ukupan mеsеčni prihod nе prеlazi 65.261,92 dinara, objavljеno jе u Službеnom glasniku.

09.05.2024

10:51

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu
Društvo

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

09.05.2024

10:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija