• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2020

13:47

(VIDEO) "DELIJE", DA LI MOŽETE DA SE SETITE, ko je poslednji SRBIN koji je dao gol za Zvezdu u Humskoj?

Crvena zvezda

(VIDEO) "DELIJE", DA LI MOŽETE DA SE SETITE, ko je poslednji SRBIN koji je dao gol za Zvezdu u Humskoj?

Podeli vest

Crvena zvezda overila je treću uzastopu titulu, ali crveno-beli nisu završili posao, žele trofej u Kupu Srbije i duplu krunu, prvu od 2007. godine

Partizan i Zvezde igraju već u polufinalu Kupa Srbije i to u Humskoj, u sredu od 20 časova. Crveno-beli nisu baš mirni pred okršaj sa najljućim rivalom, iako imaju jedan trofej već osvojen. Kako prenosi Mozzartsport imaju samo jedan trijumf na neprijateljskoj teritoriji u poslednjih šest godina. Bilo je to u 150. večitom derbiju pod vođstvom Miodraga Božovića.

Partizan ima četiri trijumfa, uz tri remija. U tom periodu topčiderski velikani sastali su se u Humskoj i u finalu Kupa. Partizan je slavio golom Nikole Milenkovića. Nema sumnje,  Zvezda će biti pod pritiskom loših rezultata na stadionu Partizana, kao i činjenice da u dva ovosezonska derbija nije zatresla mrežu večitog rivala.

ODLUKA DONETA! Evo ko sudi derbi u polufinalu Kupa!

VEZISTA SE NE VRAĆA NA "MARAKANU"! 750.000 evra SLIVA se u Zvezdinu kasu!

 

Foto: Starsportphoto

Dragan Mrđa

 

Još jedna briga muči Dejana Stankovića. Poslednjih godina crveno-bele su na Partizanovom stadionu nosilici stranci. Čak i najvatreniji navijači Crvene zvezde teško bi se na prvu loptu setili ko je od srpskih igrača postigao poslednjih pogodak za klub sa "Marakane" u Humskoj.

Post je počeo 26. aprila 2014. godine, kada je Dragan Mrđa odličnom reakcijom doneo izjednačenje timu Slaviše Stojanovića početkom drugog poluvremena. Kasnije je Nemanja Kojić doneo tri boda crno-belima. Bio je do 146. večiti derbi, Crvena zvezda je i pored poraza prekinula Partizanovu dominaciju i posle šest dugih godina vratila titulu u Ljutice Bogdana.

Jedini trijumf od tada u komšiliku izvojevala je 27. februara 2016. godine. Partizan je poveo, ali su tri boda doneli u tom trenutku protagonisti igre Argentinac Luis Ibanjez i Portugalac Ugo Vijeire.

Foto: Starsportphoto

Ričmond Boaći i Milan Pavkov

Kasnije je Ričmond Boaći spašavao crveno-bele poraza u Humskoj. U 156. večitom derbiju decembra 2017. godine Boaći se najbolje se snašao u gužvi pred golom crno-belih. Bio je Zvezdin spasilac i u derbiju na Partizanovom stadionu septembra 2018. godine. Postigao je jedan od najkontroverznijih golova u dugoj istoriji mečeva dva kluba. "Delije" i "grobari" i dan as se svađaju da li je lopta posle njegovog udarca glavom završila u mreži.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija