• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

04.11.2020

07:40

GENT ODREĐUJE SUDBINU ZVEZDE! Oprez! Ne smemo da podležemo EUFORIJI!

Crvena zvezda

GENT ODREĐUJE SUDBINU ZVEZDE! Oprez! Ne smemo da podležemo EUFORIJI!

Podeli vest

Šampion Srbije bi pobedom u meču 3. kola grupe L napravio ogroman korak ka plasmanu u šesnaestinu finala * Naš tim po kvalitetu zaslužuje da prođe grupu, kaže bivši igrač crveno-belih Nenad Sakić

Zvezdin put ka šesnaestini finala Lige Evrope vodi preko Genta! Fudbaleri crveno-belih dočekaće sutra (RTS 1, 21.00) na praznoj "Marakani" belgijski tim u meču 3. kola grupe L i u slučaju pobede biće u odličnoj poziciji da obezbede učešće u nokaut fazi LE, koja će biti odigrana na proleće sledeće godine.

Bez srljanja
Moraće da bude veoma oprezna, siguran sam da je trener Dejan Stanković i te kako svestan toga

Aleksandar Luković, bivši fudbaler Zvezde

Ako savladaju Gent, izabranici Dejana Stankovića imaće šest bodova, jer su u prošlom kolu deklasirali Liberec (5:1). Belgijancima bi to bio treći poraz, pošto su u prve dve runde izgubili od češkog predstavnika (1:0) u gostima i Hofenhajma (4:1) kod kuće. Ukoliko i Liberec u 3. kolu izgubi u Hofenhajmu, kao što se i očekuje, Beograđani bi se našli u idealnoj situaciji.

Odlična igra

Bivši igrači kluba sa "Marakane" Nenad Sakić i Aleksandar Luković smatraju da duel s Gentom određuje dalji put njihovog kluba i Evrope. Obojica su uverena da je srpski šampion kvalitetniji od sutrašnjeg protivnika.

Foto: Starsportphoto

 



Gent će biti oslabljen neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, koji su povređeni, suspendovani ili imaju koronu, ali prema Sakićevim rečima, to ne sme da zavara Zvezdu.

- Gledao sam Zvezdu protiv Libereca i bio sam zadovoljan i kao navijač i kao trener. Igra je bila odlična. Verujem da će stručni štab detaljno spremiti i ovaj meč. Belgijanci neće moći da računaju na nekoliko igrača zbog povreda ili bolesti, ali znam da će Dejan pripremati utakmicu kao da igra protiv najjačeg sastava. To se uvek tako radi, jer nema lakih protivnika. Taj meč će u neku ruku odrediti sudbinu Zvezde. Ako pobedi, biće na korak od nokaut faze - smatra Sakić.

Nekadašnji defanzivac Sampdorije kaže da Zvezda kvalitetom zaslužuje jedno od prva dva mesta u grupi L.

- Gent već ima dva poraza i ako izgubi i sad, maltene će biti bez šanse da prođe dalje. Ipak, svaka ekipa će se boriti dok makar i matematički postoji šansa da bude među dve najbolje. U tom smislu, neće Zvezdi biti lako, mada verujem da po kvalitetu zaslužuje da prođe grupu. Stanković ima dobar tim, što smo videli protiv Libereca. Čak i bez Gelora Kange, koji je jedan od nosilaca igre, ono je odlično izgledalo. On će sad biti spreman, a svaki trener voli kad ima dovoljno kvalitetnih igrača da može da rotira - poručuje Sakić.

Foto: Starsportphoto

 


Stankovićevi izabranici nakon meča sa Gentom u Beogradu gostovaće belgijskom klubu 26. novembra. Aleksandar Luković veruje da Zvezda može da pobedi oba puta.

- Ne bismo smeli da podležemo euforiji posle sjajnih rezultata protiv Libereca i Radnika (4:1) u prvenstvu. Zvezda ima dobar tim koji može da pobedi Gent. Ipak, ne sme da bude opuštanja. Naredne dve utakmice u Ligi Evrope su ključne. Ako bi dobila oba meča, Zvezda bi bila na pragu evropskog proleća. Video sam da je Gent desetkovan, ali ni to ne sme da nas zavara. Uprkos lošim rezultatima u Evropi i domaćem prvenstvu, mogu da iznenade - kaže Luković.

Nezaslužen poraz

To što je Gent izgubio od Libereca, a zatim Liberec od Zvezde, ne znači nužno da je Zvezda u tom krugu najbolja.

- Gledao sam meč Genta i Libereca. Belgijanci su u tom duelu poraženi 1:0, a bili su znatno bolji rival. Oni su uglavnom imali posed lopte, dok su Česi čekali priliku iz kontre. Dočekali su i iskoristili jednu šansu, odbranili se i dobili utakmicu. Zvezdu ne sme da zavara taj rezultat. Moraće da bude veoma oprezna, siguran sam da je Stanković i te kako svestan toga - ističe Luković.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija