• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2021

23:28

POTPIS U MINUT DO 12! Otkrivena luda priča kako je Piksi stigao u Zvezdu! Sprint od banke do Marakane koji je promenio istoriju

Crvena zvezda

POTPIS U MINUT DO 12! Otkrivena luda priča kako je Piksi stigao u Zvezdu! Sprint od banke do Marakane koji je promenio istoriju

Podeli vest

Legendarni košarkaš Crvene zvezde Dragan Kapičić otkrio je da je verovatno on najzaslužniji što je u smiraj letnjeg prelaznog roka 1986. godine Dragan Stojković Piksi dres Radničkog iz Niša zamenio crveno-belim

Piksi je jedan od najboljih fudbalera sa ovih prostora svih vremena i peta "Zvezdina zvezda", a ko zna kako bi njegova karijera išla da pre 35 godina nije bilo Dragana Kapičića.

Bivši predsednik KK Crvena zvezda je otkrio da je pola sata pre završetka prelaznog roka dobio poziv u pomoć od tadašnjeg generalnog sekretara FK Crvena zvezda, Vladimira Cvetkovića.

Zove me Cvele, "majstore, spašavaj". Šta je bilo, rekoh, Cvele? "Treba nam 50.000 dolara za Piksija". Kakvog Piksija, šta se dešava? "Imamo još pola sata do kraja prelaznog roka, neće otac da potpiše, fale nam neke pare, daj spašavaj". I kako ću ja, emotivno vezan, fudbal je fudbal, ali znam Džaju, Šakić je bio predsednik i Cveleta normalno, ja se rastrčim po bankama, nosim kovertu, ono je bilo sve u dinarima, sve stogovi unutra... Nosim da mi ne ispadne koji - rekao je on u razgovoru za "Sport klub".

Foto: Starsportphoto©

Dragan Kapičić

Nastavio je potom u dahu.

Zameram im što mi nisu obezbedili auto, ako im već pozajmljujem pare. Odem, trčim i stignem 10 minuta pre završetka. Navijači stoje ispred, čekaju da vide da li će Piksi da potpiše, a on tada već velika zvezda.

Usledio je veliki završetak priče.

Odem ja kod njih, oni "jao brate, svaka ti čast, spasio si nas", a ja mokar sav, trčao sam od više od 10 banaka i donesem, oni hvala ti, daju mi priznanicu da će mi vratiti pare. Ali bilo je kritično, ja sam trčao do stadiona, treba da stigneš, treba da podigneš pare, pa koja banka ima, koja nema pare i oni to završe. Meni je to jako drago, jer je Piksi postao to što jeste. Ali bila je pat pozicija tada - završio je Kašpičić, koji je na taj način promenio istoriju Crvene zvezde, ali i fudbala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija