• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2022

12:16

NJEGOV PROMAŠAJ SE PAMTI! Burzanovića i dalje progoni scena iz Glazgova, poslao je poruku igračima Zvezde!

Crvena zvezda

NJEGOV PROMAŠAJ SE PAMTI! Burzanovića i dalje progoni scena iz Glazgova, poslao je poruku igračima Zvezde!

Podeli vest

Bivši fudbaler Crvene zvezde Igor Burzanović prisetio se duela sa Rendžersom iz 2007. godine

Fudbaleri Rendžersa i Crvene Zvezde odigraće prvi duel osmine finala Lige Evrope u Glazgovu u četvrtak od 21 sat (Arena 1).

Buzanović se prisetio starih vremena. Tadašnja Zvezdina desetka pričala je o utakmici iz 2007. i sadašnjem timu crveno belih.

- Zvezda ima odličan tim, uz kvalitetnu klupu. Radi se o veoma ozbiljnim igračima među kojima bih izdvojio Borjana, Dragovića, Ivanića i Kataija. Poseban akcenat stavio bih na Aleksandra Kataija, igra vrhunski fudbal već duži niz godina, vuče ekipu i ključni je igrač ove generacije - kazao je za Mozzarstport Igor Burzajović.

Nada se da će sadašnja generacija ipsraviti istoriju. Žali da dalje za prvom i najboljom prilikom u revanšu. Samo šta je počeo meč izbio je Burzanović pred Alana Makgregora i uputio udarac koji je škotski golman ipak uspeo da odbije na kraju se ispostavi i sruši  snove crveno-belih. 

- Prilika koju sam imao ostala je u sećanju. Posle žreba su me pozananici podsetili na nju, premotavao se film. Ponovo sam pogledao tu šansu i ne mogu reći da je bila stopostotna. Iz ove perspektive lako je praviti idealan scenario, razmišljati da li bi bolje bilo da sam gađao u rogalj... Golman je srećno zaustavio loptu, praktično je seo na nju. Da smo postigli gol u prvom minutu revanša tok bi bio potpuno drugačiji. Ostala je ta prilika kao jedna od glavnih asocijacija na dvomeč sa Rendžersom, a ja bih voleo da se ova generacija revanšira Škotima. Znam da posao pred crveno-belima neće biti lak, međutim, verujem da Stankovićev tim može da se plasira u četvrtfinale i doprinese da se zaboravi naša eliminacija i propuštena šansa.

Foto: Starsportphoto

 

Neće biti lako Zvezdi na Ajbroks stadionu, čeka je prepoznatljiva atmosfera.

Čak i minimalan poraz ostavio bi crveno-belima nadu i prostor da u revanšu traže prolaz, dok remi ili pobeda praktično otvaraju vrata naredne runde. Teško je u ovom trenutku govoriti o rezultatu, bitno je kakav će rasplet biti u Glazgovu, zavisno od toka utakmice različiti ishodi mogu da se smatraju pozitivnim ili negativnim, ali kao što sam rekao verujem da čak i poraz sa golom razlike ostavlja realne šanse. Mi smo imali 0:1 iz prvog duela, i verovali da možemo golom kod kuće da anuliramo zaostatak. Ipak nismo uspeli u tome. Značajan adut je publika u Beogradu, zvezdaši će napraviti prepoznatljivu atmosferu i bez dileme biti važan adut. Njihova želja za Zvezdinom pobedom je veliki pokretač.

Foto: Starsportphoto

 

Ne propušta mečeve crveno-belih.

- Pratim Zvezdu, svaku utakmicu. Gledao sam utakmicu protiv Pazara, takođe i derbi, utakmica sa Partizanom imala je veliki naboj, pratilo je sve što ide uz duel večitih rivala, a crveno-beli su odigrali na sjajnom nivou i vratili u potpunosti neizvesnost u šampionsku trku. U Zvezdi se poslednjih 5-6 godina radi odlično, momci sa trenerom Dejanom Stankovićem na čelu prave fenomenalnu priču za klub, ali i srpski fudbal. Ostvaruju rezultate na visokom nivou i to je za svaku pohvalu.

Otkrio je bivši reprezetativac Crne gore sa kim je ostao u kontaktu od bivših saigrača.

- U kontaktu sam sa Milijašem, momak je za desetku, radi dobar posao, posvećen je maksimalno i drago mi je da je deo stručnog štaba koji ispisuje istoriju u Zvezdi. Na vezi sam i sa Anđelkovićem, takođe vrhunskim čovekom. 

Pričao je i o svom trenerskom angažmanu posle penzionisanja

- Vodim kadetsku selekciju Iskre i završavam trenerske licence. Radim na usavršavanju sa željom da napredujem u trenerskom poslu, završio je Burzanović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17