• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2022

21:13

U HRVATSKU NIKADA! Borjan otkrio da PREGOVARA sa Zvezdom o novom ugovoru! Kapiten ima na stolu još PONUDA!

Starsportphoto

Crvena zvezda

U HRVATSKU NIKADA! Borjan otkrio da PREGOVARA sa Zvezdom o novom ugovoru! Kapiten ima na stolu još PONUDA!

Podeli vest

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan nastupaće na predstojećem Mundijalu u Kataru sa reprezentacijom Kanade

Žreb u Dohi smestio je u istu grupu Hrvatsku, Maroko, Belgiju i Kanadu, te će kapiten Crvene zveze Milan Borjan čuvati mrežu svoje reprezentacije protiv zemlje za koju je vezan negativnim sećanjima. 

Rođen je u Kninu iz kojeg je otišao za vreme Oluje, a u razgovoru za "Index" dotakao se brojnih tema o karijeri, budućnosti, ali i istoriji u Hrvatskoj. 

- Sa Zvezdom imam ugovor još godinu dana i ponudili su mi novi. Videćemo kako će završiti pregovori. Tu sam, dobro mi je u Zvezdi, Zvezdaš sam od malena i videćemo šta se biti dalje. Imam neke ponude iz MLS-a i na upravi je da odluči hoće li me pustiti ili ostajem na Marakani - istakao je Milan Borjan. 

Kapiten Crvene zvezde potom nije želeo da komentariše priče o sukobu njega i trenera Dejana Stankovića. 

- To je završena priča. Dejan i ja imamo sad odličan odnos, jurimo duplu krunu, a to se vidi i na terenu. Sve što je bilo ostavili smo iza sebe, jedino je Zvezda važna - dodao je kapiten crveno-belih. 

Hrvatski novinari potom su ga bitali da li bi prihvatio ponudu iz njihove zemlje za nastavak karijere. 

- Ne bih. Nemam ništa protiv klubova iz Hrvatske, ali zbog čitave priče, zbog svih tenzija, ne bih prihvatio. Ja sam zvezdaš, kapiten sam Zvezde i ne dolazi u obzir da iz Zvezde odem u Dinamo ili neki drugi hrvatski klub. I zbog sebe, zbog svoje porodice, zbog svega što se dogodilo, nema šanse - jasan je Borjan. 

Foto: Tanjug/AP

Nije želeo golman Kanade da priča o detinjstvu i proterivanju iz Hrvatske, ali je istakao da još uvek ima nekoliko prijatelja. 

- Poštujem svakoga, u Hrvatskoj imam nekoliko prijatelja za koje bih ruku u vatru stavio. Puno puta su mi u životu pomogli, kao i ja njima. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Hrvatske. To je reprezentacija koja ima niz velikih igrača, Modrić, Perišić, Vida, da ne nabrajam dalje. Provokacija s moje strane neće biti, a nadam se ni s njihove. Tu smo da igramo fudbal, a ne da se bavimo politikom. Prošlo je 30 godina od rata, mislim da je vreme da se i s jedne i s druge strane prekine s tom pričom. Ja to gledam ovako: oni stariji, koji su prošli te događaje, znaju što je bilo, a mlađi, koji pojma nemaju o tome, danas to komentarišu. Ne mogu reći ni dobro ni loše ni za jedne ni za drugeNe želim da ulazim više u te priče, ali samo ću reći da sam ponosan na to gde sam rođen i vek ću se ponositi time. Tako su me odgojili, ali poštujem svačije mišljenje - rekao je Milan Borjan, a potom izdvojio Luku Modrića. 

- Neće nikome biti lako protiv nas, ne samo Hrvatskoj. To smo pokazali i protiv Amerike, Meksika, Hondurasa, Kostarike... Igramo stvarno lep fudbal, imamo timsku energiju, to nas krasi. Cilj nam je da prođemo grupu i mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe protiv svakog rivala. Igramo za sebe, borimo se za Kanadu - podvukao je Milan Borjan. 

Za kraj, kapiten Crvene zvezde izneo je svoja očekivanja od nastupa Srbije na Mundijalu u Kataru. 

- Imaju odlične šanse, iako imaju jako tešku grupu. Imaju fenomenalne igrače, Piksi je u ekipu doneo drugačiji mentalitet, imaju sad potrebnu hemiju, a to su pokazali i u kvalifikacijama. Nije lako pobediti Portugal na njegovom terenu. Želim im svu sreću. Srbija je uek imala jaku reprezentaciju, ali uvek bi im nešto nedostajalo. Stvar je bila u mentalitetu i hemiji u svlačionici. Piksi je to sjajno složio i mislim da sad mogu da naprave jako lepe stvari na SP-u - zaključio je kapiten Zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31