• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2022

12:37

POKAZALI SMO DA DRŽIMO KONCE, ZAŠTO I U SUBOTU NE BI BILO TAKO!? Stanković SAMOUVEREN pred 167. večiti derbi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

POKAZALI SMO DA DRŽIMO KONCE, ZAŠTO I U SUBOTU NE BI BILO TAKO!? Stanković SAMOUVEREN pred 167. večiti derbi!

Podeli vest

U subotu od 18 časova na programu je 167. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana

Utakmica na Marakani mogla bi da prelomi šampionsku trku, na prethodnom derbiju Crvena zvezda je slavila sa 2:0 i tako najavila povratak na prvo mesto na tabeli. Izabranici Dejana Stankovića uoči 167. večitog derbija imaju dva poena prednosti i konce u Superligi Srbije drže u svojim rukama. 

- U drugi deo prvenstva smo ušli sa minusom od pet bodova, a onda smo zacrtali cilj da pobedimo sve do kraja. Uradili smo dobar posao. Ako smo bili hrabri na minus pet na prošlom derbiju, mogli smo da izgubimo titulu, a pokazali smo da konce držimo u svojim rukama, zašto i sada ne bismo bili hrabri!? Marakana je 12. igrač, oslonićemo se na naše snage - jasan je bio Stanković. 

Trener Crvene zvezde istakao je da će i sutrašnji derbi, baš kao i sve prethodne, odlučivati sitni detalji. 

- Derbi je utakmica u kojoj nema kalkulacija. Nametne ritam inerciju, odlučuju detalji, sitnice, ko uđe jače u utakmicu, ko dobija duele. Ti detalji prave prevagu na terenu. Zvezda gaji ofanzivan fudbal sa kalkulisanim rizikom i nećemo ništa menjati. U derbiju mora da se vodi računa o svim detaljima 90 minuta - pojasnio je strateg crveno-belih. 

Stanković se nada da sudija neće biti glavni akter na derbiju

Mnogo prašine podigle su izjave iz Humske povodom lošeg funkcionisanja VAR sistema, ali Stanković utiče da to neće uticati na njegove izabranike. 

- Igrači su odrasli, znaju šta treba, a šta ne, ne verujem da može bilo koga da dodirne šta se piše, ko će suditi i da li će raditi VAR sistem. Očekujem od mojih igrača da budu na visini zadatka. Dragović je rekao da Zvezda ima mnogo heroja i ja ću se osloniti na njegovu izjavu - objasnio je nekadašnji reprezentativac Srbije, a potom prokomentarisao odluku da derbi sudi najbolje rangirani naš arbitar.

- Ako je najbolji srpski sudija, onda očekujem najbolje. Ako bude neprimetan, da ga niko ne primeti, znači da je odličan. Igraju dva najbolja kluba, treba da bude najbolji sudija. Nisam ovo rekao u lošem smislu, da ne bude da sutra pokupi sve naslovne strane. U najboljem smislu mislim da je dobro da bude neprimećen. 

Na prethodnom derbiju Zvezda je pritisla Partizan od samog starta na poslednju liniju i to je donelo dobar rezultat. 

- Kada nismo vršili jak pritisak, mogli smo da uđemo u probleme i tada kreću njihove rotacije, dosta su opasni i imaju brzu tranziciju. Mi ćemo probati da pritisnemo, ali oni imaju dosta brze igrače, moraćemo da pazimo koji prostor ostavljamo iza leđa. Voleo bih da ponovimo prvo poluvreme iz prethodnog derbija. TO je jedno od najkvalitetnijih poluvremena od kako sam ja ktrener. Teško je držati takav ritam čitavu utakmicu - kratko je prokomentarisao i taktiku za sutrašnji meč, a potom objasnio kako se Zvezda sprema za 167. večiti derbi. 

Foto: Starsportphoto

- Svaka utakmica je priremana na poseban način. Nisu protivnici isti, pa ni priprema. Kao što uvek radimo, imaćemo danas još jedan trening, pa sutra u 11 časova. Probaćemo sitne detalje da dovedemo do perfekcije. Tim znamo, ali svi su oni standardni, nikad se ne zna ko može da uđe i bude heroj. 

Dotakao se Stanković i pritiska koji osećaju njegovi igrači. 

- Mi smo bili pod pritiskom jer smo skoro celu sezonu jurili prvo mesto, odrasli smo kao grupa, mentalno. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton, a u maratonu imaš krize. Uz sve poteškoće, došli smo pred cilj da se mi pitamo. 

Crvena zvezda će ove sezone odigrati 37 utakmica u Superligi Srbije, a Stanković ističe da je od starta pripremao ekipu za tako nešto. 

- Nije moje da dajem sud o formatu takmičenja. Pre početka sezone mi računamo na 37 utakmica i tako spremamo šampionat. Kada se igra plej-of utakmie pružaju dodatnu šansu, kvalitet je, bez da uvredimo bilo koga, jači. Daje šansu da neko izbori spas ili se sačuva. Ne razmišljam o formatu lige - podvukao je Dejan Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsenika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!
Italija u strahu!

(VIDEO) Tresao se supervulkan, najjače u poslednjih 40 godina! Čak 150 zemljotresa u okolini Napulja, ovo ne sluti na dobro!

Kuće su evakuisane, a mnogi ljudi spavali su u automobilima ili na ulici nakon što je najjači zemljotres u poslednjih 40 godina potresao oblast oko ogromnog supervulkana Campi Flegrei u blizini Napulja. Podsetimo, potres jačine 4,4 stepena po Rihterovoj skali u Pocuoliju, gusto naseljenom lučkom gradu, praćen je sa 150 zemljotresa koji su se snažno osetili i u Napulju.

21.05.2024

22:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija