• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2022

19:00 >> 22:53

KAD JE TEŠKO - ZVEZDAAAAA! Golčina Kataija i neumoljivi Pešić za NOKAUT TRABZONA u grotlu Marakane! U MONAKO PO PROLEĆE! (VIDEO+FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KAD JE TEŠKO - ZVEZDAAAAA! Golčina Kataija i neumoljivi Pešić za NOKAUT TRABZONA u grotlu Marakane! U MONAKO PO PROLEĆE! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbalerima Crvene zvezde "igrala" je samo pobeda protiv Trabzona i pošto druge opcije nije bilo ekipa Miloša Milojevića je uradila ono što je trebalo. Revanširala se protivniku istom merom za poraz u meču u Turskoj, slavila 2:1 (1:1) i ostali u igri za evropsko proleće do poslednjeg kola i gostovanja Monaku.

Utakmica je počela velikom bakljadom Delija, zbog čega je teren bio pod gustim dimom u prvih nekoliko minuta. Na startu u uvodnim trenucima crveno-beli su imali inicijativu, dok su se Turci opredelili za defanzivu i napad preko kontri.

Prvo uzbuđenje u 12. minutu, kada se Šešić našao u šansi, ali dosuđen je ofsajd. U 22. minutu Bukarija je posle centaršuta Rodića iznenadila lopta, koja je stigla do Erakovića koji je šutiorao preko gola. Već u sledećem mestu bomba Kataija ali pravoi u golmansa Čakira. Ta bomba najavvila je i gol... 

CRVENA ZVEZDA - TRABZON 2:1 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Žoao Pinjeiro (Portugal). Žuti karton Dragović, Pešić (Crvena zvezda. Strelci: Katai u 36 i Pešić u 63. minutu za Crvenu zvezdu, Bakasetas u 39. za Trabzon.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić. Kanga, Srnić (od 61. Ivanić), Bukari, Katai (od 74 Kangva), Mitrović (od 83. Mustafa), Pešić (od 83 Mijatović)

Trabzon (4-3-3): Čakir - Striger Larsen, Bartra, Ugo, Elmali - Hamšik (od 83.Jeziči), Bakasetas, Siopis - Trezege, Bardi, Gomez.

Ipak, pre gola Turci imali najbolju šansu u 34.minutu, Bardi je šutirao i lopta se o stativu odbila u polje. Sreća... A onda 36. minut i novo đule Kataija koje jer ovog puta završilo u mreži golmana Čakira. Bomba za ludnicu na stadsionu, ali... Trabzon je odgovorio preko Bakasetasa tri minuta kasnije. 

Namestio je Grk loptu da izvede slobodan udarac i uputio udarac. Lopta je na putu ka golu pogodila Stefana Mitrovića, promenila pravac i tako prevarila Borjana.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde slave prvi gol Kataija

Sa rezultatom 2:1 se otišlo i na poluvreme, a Zvezda je bila ta koja je u nastavku bila bolji rival i naplatila Turcima dug. Ponovo kombinacija Bukari i Katai, samo ovaj put obrnutim redosledom. Magiko je proigrao krilnog fudbalera iz Gane, a ovaj kao da je uključio turbo i sa lakoćom prošao svog čuvara.

Usledio je precizan centaršut, a na pravom mestu - Aleksandar Pešić koji je samo postavio stopalo i prosledio loptu u mrežu za konačan rezulta.

Trabzonspor dočekuje Ferencvaroš u sledećem kolu, dok Crvena zvezda gostuje Monaku gde će se pasti odluka o tome da li će srpski šampion dočekati evropsko proleće u evropskim takmičenjima.

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+4 KRAAAAAAJ!!!! Crvena zvezda je u grotlu Marakane pobedila Trabzon 2:1!!!

89. minut - Napada Trabzon, hoće izjednačenje, ali ne da se Zvezda. Opasna Igra Ugoa! Indirekt sudi Žoao Pinjeiro.

82. minut - Kakvo požrtvovanje Mirka Ivanića... Sjajno! Nije dozvolio da lopta izađe u korner i pružio se da to i spreči.

69. minut - Rasno i klasno! Odličan potez Dragovića u defanzivi! Blokirao je Trezegea...

63. minut - GOOOOOOOOOOL! 2:1! Pešiiiiiić! Sjajno je Zvezdin napadač reagovao na proigravanje Bukarija i iz peterca bacio Delije u trans.

KONKRETNO: Bukari je dobio loptu od Kataija i ostao jedan na jedan sa Elmalijem.Pretrčao ga je i precizno centrirao, a Pešić bio neumoljiv!

57. minut - Pešić se izborio za korner. Rodić izvodi udarac iz ugla, a Milunović šalje loptu glavom preko gola. 

55. minut - Srnić je pogrešio, pa onda Bakasetas do Hamšika koji drma prečku!

Foto: Starsportphoto©

 

53. minut - Kanga je centrirao, a Katai glavom šalje loptu preko gola. Ipak je ta Kangina lopta bila malo viša za Magika.

46. minut - Utakmica je nastavljena, nema promena u ekipama.

PRVO POLUVREME

KRAJ POLUVREMENA

45. minut - Mitrović je protutnjio po levoj strani, a onda ubacio loptu pokušavajući da nađe Bukarija kojem je malo nedostajalo da je stigne.

39. minut - ŠTETAAAAAAAA! Bakasetas! Zvezdina radost trajala samo par minuta. Namestio je Grk loptu da izvede slobodan udarac i uputio udarac. Lopta je na putu ka golu pogodila Stefana Mitrovića, promenila pravac i tako prevarila Borjana.

36. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Katai!!! Bomba za 1:0! Bukari je odložio loštu za majstora Crvene zvezde, a ovaj iz mesta poslao đule u gol Trabzona.

35. minut - Posle velike šanse Trabzona uzvraća Zvezda. Kanga iz šesnaest šutira preko gola. 

34. minut - Najbolja šansa za Trabzon. Bardi šutira, stativaaaaa!

25. minut - Bukari centrira, druga odbrana Čakira u par minuta. Korner za Zvezdu izveo Kanga, lopta za Trabzon, koji je brzo odradio jednu kontru, šutira Bakasetas, Borjan izbija loptu u korner.

Foto: Starsportphoto

24. minut - Dragović dobija žuti karton i neće igrati protiv Monaka.

23. minut - Katai! Strašna prilika! Šut pravo u golmana  Čakira. Odlično se kretao i Eraković, zamalo da bude asistent.

22. minut - Prva prilika za Zvezdu. Bukarija je iznenadila lopta, prošla je kroz ceo šesnaesterac, stigla do Strahinje Erakovića, a desni bek Zvezde šutira preko prečke.

16. minut -  Katai posle prekida nije dobro reagovao.

 

10. minut - Pokušava Hamšik, ali promašio je celu loptu

7. minut - Delije ne prestaju sa navijanjem. Pevaju Zvezdi od prvog minuta konstantno

Foto: Starsportphoto

6. minut - Na početku utakmice loptu više u nogama imaju crveno-beli, Turci defanzivno odolevaju.

2. minut - Pritisak od prvog minuta na odbranu Trabzona, centrira Bukari, ipak teška lopta za Mitrovića. 

1. minut - Utakmica je počela, na stadionu je veliki dim izazvanom bakljadom Delija pre meča.

 

UŽIVO

20:59 - Navijači crveno-belih su i ovog puta napravili odličnu atmosferu

20:55 - Utakmici će prisusvovati i Luis Ibanjez, bivši fudbaler obe ekipe, koji očekuje dobru utakmicu i kaže nije važno ko će da odluči meč, samo da Zvezda pobedi i odigra dobro.

20:45 - Petnaestak minuta pre početka utakmice na stadionu Rajko Mitić je negde oko 30.000 gledalaca.

19.57 - I Crvenoj zvezdi i Trabzonu ovo je važan meč. Srpskom šampionu da bi ostao u igri za plasman u nokaut fazu, a turskoj ekipi u borbi za prvo mesto u grupi.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.54 - Strateg Trabzona Abdulah Avdži ovako je najavio meč:

Od prošle godine 19 novih igrača je došlo. Uprkos tome, nismo primili gol na šest od 11 utamica u ligi. Igraćemo sa najboljim igračima u svim linijama. Pričalo se u rotaciji u zemlji, igrali smo tri meča u poslednjih sedam dana, putovali smo, izašli smo iz teške situacije na najbolji način - rekao je Avdži uoči meča.

19.45 - Trener Crvene zvezde Miloš Milojević u najavi meča je rekao:

Ne kalkulišem, nikad to nisam radio i uvek sam samo gledao svoju ekipu. Pustiću vas da kalkulišete, pa ću se složiti sa onim što je najbolje za nas, ali moja želja je da pobedimo Trabzon i da u zadnjem kolu odlčujemo o svojoj sudbini. To je bio plan od početka, nismo kukali kad smo dobili tešku grupu, već smo želeli da do zadnjeg kola imamo šansu za prolazak. Pobeda protiv Trabzona uz malo sreće na drugoj utakmici dovodi do toga da možemo da se nadamo - izjavio je Milojević.

 

18.50 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Crvene zvezde i Trabzona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sini

pre 1 godinu

Srnic.... E bas smo jadan klub, kad on igra.. Opet ruka i opet penal....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31