• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

08:28

ISTINA JE, NEKI IGRAČI NE MOGU SA DUŠKOM... Bivši NBA as uveren - Zvezda je dobila VRHUNSKOG trenera!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ISTINA JE, NEKI IGRAČI NE MOGU SA DUŠKOM... Bivši NBA as uveren - Zvezda je dobila VRHUNSKOG trenera!

Podeli vest

Crvena zvezda u ponedeljak promovisala je Duška Ivanovića, a svoje mišljenje o legendarnom treneru izneo je Mirza Teletović

Vojniča disciplina i žestok rad očekuju košarkaše Crvene zvezde u narednim mesecima pod trenerskom palicom Duška Ivanovića. Poznat je crnogorski sturčnjak po svom stilu, ali je isto tako u Evropi prihvaćeno da ne može svaki igrač da podnese paklen ritam koji nameće legendarni trener. U razgovoru za "Mozzart sport" svoj sud o Ivanoviću izneo je njegov nekadašnji igrač Mirza Teletović.

- Istina je, postoje neki igrači koji ne mogu sa Duškom. To su oni koji nisu želeli da postanu legendarni, nisu hteli da rade na sebi, da danas budu bolji u odnosu na juče. Oni koji nisu posvećeni košarci, e takvi nisu mogli s njim - rekao je Mirza Teletović za "Mozzart sport". 

Iskusni crnogorski stručnjak je u ponedeljak zvanično promovisan, ali njegova konferencija za medije trajala je kraće od očekivanog zbog toga što je Ivanović morao na trening. Upravo to je dokaz čvrste discipline i posvećenosti radu. 

- Zvezda je dobila iskrenog čoveka i vanserijskog trenera. Moj savet igračima je vrlo jednostavan: Sluštajte šta vam Duško priča i bićete bolji igrači. On vas neće slagati, uvek će vam reći sve, ali na pravi, ljudski način. Nebrojeno puta tokom karijere me je povukao sa strane i pričao sa mnom kao sa čovekom o stvarima koje moram da popravim kako bih ja bio bolji i kako bi ekipa napredovala. I znate šta? Nikada nije progrešio. Jednostavno, bolje razume košarku od igrača na parketu, na višem nivou je od ogromne večine - ističe bivši NBA as. 

Foto: Starsportphoto©

Napredak ABA lige evidentan je kroz trenere Crvene zvezde i Partizana. Na klupi crno-belih sedi Željko Obradović, a od juče je na kormilu crveno-belih još jedan iskusni trofejni stručnjak Duško Ivanović. 

- Nije mala stvar za ligu da ima takve trenere. Nema dileme da će susreti Zvezde i Partizana biti izuzetno zanimljivi, pre svega zbog borbe na parketu, ali i trenerskog nadmudrivanja. Košarkaški sladoskusci definitivno imaju materijala da uživaju jer mogu da prate takva dva trenerska uma - jasan je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Ivanović i Teletović sarađivali su u Baskoniji gde su beležili najbolje rezultate u svojoj karijeri. 

- Svaki put kada pričam o Dušku, moram da istaknem da me je on napravio u igrača koji je naučio šta je košarka, šta je potrebno da uradim uraditi da bih pobedio. Ne na jednoj utakmici nego ono najbitnije – kako se osvajaju trofeji. Ako sam pre Duška bilo šta znao o košarci, onda sam barem tri puta više naučio od njega. Pogledajte igrače koji su prošli kroz njegove ruke. Nije on samo stvorio šampionske timove, stvorio je i šampionske košarkaše. Da nije bilo njega, ne bih imao ovakvu karijeru i garantujem da mnogi drugi ne bi upola bili dobri da nisu njega u jednom trenutku imali za trenera. Zovite Oberta, Noćonija... Kazaće vam i oni. Zapravo, pozovite Igora Rakočevića, on je još i bio ime pre dolaska u Baskoniju. Ali, i on će da potvrdi moje reči, ubeđen sam - podvukao je Teletović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija