• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2023

14:00 >> 16:56

ZVEZDA RUTINSKI DO ČETVRTFINALA! Radnički ZAPRETIO pa dobio šampionsku LEKCIJU! (VIDEO)

fkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda

ZVEZDA RUTINSKI DO ČETVRTFINALA! Radnički ZAPRETIO pa dobio šampionsku LEKCIJU! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde nakon preokreta izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Naterali su rezultati Radničkog stručni štab Crvene zvezde da maksimalno ozbiljno spremi utakmicu u Sremskoj Mitrovici. Utisak je da je četa Miloša Milojevića sa previše respekta ušla u duel protiv sastava Darka Tešovića što se odrazilo i na igru crveno-belih. Ipak, posle manje "drame" Zvezda je uspela da se plasira u četvrtfinale Kupa Srbije - 1:3! 

Radnički je u prethodnom kolu režirao veliko iznenađenje kada su na istom stadionu eliminisali Partizan posle penala. Mogli su "flešbekovi" da prođu kroz glave igrača i navijača Crvene zvezde u 38. minutu kada je domaćin poveo preko Krste Đorđevića iz penala. 

Svemu je prethodila trapava reakcija Srđana Mijailovića kog je lopta nakon kornera pogodila u ruku, a Pavle Ilić odmah je dosudio najstrožu kaznu. Ipak, radost domaćina trajala je samo pet minuta budući da je Mirko Ivanić sjajnim centaršutem naterao golmana Radničkog Miloša Ostojića na grešku te su crvneo-beli već do poluvremena uspeli da izjednače. 

Bilo je jasno da će Radnički teško uspeti da drži "bunker" svih 90 minuta, a igra tima iz Sremske Mitrovice potpuno se raspala na startu drugog poluvremena. Potpuno pometnju napravio je Osman Bukari u 56. minutu kada je prošao po desnoj strani, a egzekutor je bio Marko Rakonjac koji je nastavio golgeterski niz. 

Foto: fkcrvenazvezda.rs

Konačan rezultat postavio je Kings Kangva u 66. minutu posle sjajne asistencije Irakli Azarovija. Gruzin je ušao svež na startu drugog poluvremena, lagano obišao Protića i kao na tacni poslužio reprezentativca Zambije za overu plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije. 

RADNIČKI SM - CRVENA ZVEZDA   1:3 (1:1)

Strelci: Đorđević 37p - Ivanić 43, Rakonjac 56, Kangva 66
Gradski stadion, Sremska Mitrovica    Sudija: Pavle Ilić

RADNIČKI SM: Ostojić – Ilić, Ignjatović, Spasojević, Protić – Ivić, Gajić - Petrović, Čarapić, Ilić – Đorđević.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Vigo, Eraković, Leković, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Ivanić, Katai – Rakonjac.

UŽIVO: 

Drugo poluvreme: 

KRAJ! Crvena zvezda plasirala se u četvrtfinale Kupa Srbije! 

81. minut - Nižu se šanse pred golom Radničkog iz Sremske Mitrovice, novu nije iskoristio rezervista Stefan Mitrović. Njegov udarac završio je pored stative.

77. minut - Menja Miloš Milojević golmane, umesto Borjana među stativama će do kraja meča biti Nikola Vasiljević! 

73. minut - Izuzetan pokušaj Jovana Mijatovića iz slobodnog udarca, ali je izvrsno reagovao Miloš Ostojić i sprečio još jedan gol crveno-belih - 1:3!

70. minut - Značajno je opao ritam utakmice nakon trećeg gola Crvene zvezde, čini se da su obe ekipe svesne da je pitanje pobednika rešeno...

Foto: fkcrvenazvezda.rs

65. minut - GOOOOOOOOOOL! Čini se da je sada sve rešeno, Irakli Azarovi je sjajno prošao po levoj strani i kao na tacni poslužio Kingsa Kangvu koji povećava prednost Zvezde - 1:3!

60. minut - Sjajna šansa za Osmana Bukarija, reperzentativac Gane istrčao je sam pred Ostojića, ali je katastrofalno šutirao iako je imao boljih opcija budući da mu je Aleks Vigo bio sam, ostaje 1:2!

Nova izmena u taboru Zvezde, umesto Ivanića na terenu je Jovan Mijatović! 

56. minut - GOOOOOOOOOOL! Potpuni preorekt crveno-belih, Marko Rakonjac je sterelac nakon sjajne akcije Zvezde, asistencija ide na račun Osmana Bukarija koji je uradio veći deo posla - 1:2!

53. minut - Novi pokušaj Zvezde, sada je šutirao Gelor Kanga, ali je njegov udarac izblokiran biće to sedmi korner za goste u Sremskoj Mitrovici! 

Foto: fkcrvenazvezda.rs

50. minut - Totalna inicijativa crveno-belih, sada su Azarovi i Katai kombinovali na levoj strani, lopta je stigla do Kangva, eli se Zambijac spetljao i šutirao pored gola, ostaje 1:1!

Dvostruka izmena u sastavu Crvene zvezde, umesto Mijailovića i Rodića na terenu su Kings Kangva i Irakli Azarovi! 

46. minut - Počinje drugo poluvreme! 

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! 

43. minut - GOOOOOOL! Ekspresan odgovor Crvene zvezde, tandem Ivanić-Katai slomio je otpor domaćina, još uvek nije poznato kome će se pisati gol budući da je Ivanić ubacio u peterac, a na snimku se ne vidi jasno da li je Katai zakačio loptu - 1:1!

42. minut - Gotovo ništa se nije promenilo ni nakon gola domaćina!

37. minut - GOOOOOOL! Radnički vodi preko Đorđevića! Pogodio je Milan Borjan stranu, ali je napadač domaćih bio izuzetno precizan i doneo prednost ekipi iz Sremske Mitrovice - 1:0!

36. minut - Prvi nalet Radničkog i odmah korner nakon nespretne reakcije Stefana Lekovića, a onda ruka Srđana Mijailovića i sudija Pavle Ilić svira PENAL! 

32. minut - VELIKA PRILIKA! Mogao je sada Aleksandar Katai da gazni slabu reakciju domaće odbrane, izašla je Zvezdina "desetka" sama pred Ostojića, ali je golman Radničkog uspeo da zaustavi njegov šut - 0:0!

28. minut - Ponovo preti Zvezda, sada je pokušao Mirko Ivanić posle Kanginog centaršuta, ipak, njegov udarac glavom otišao je preko gola, ostaje 0:0!

25. minut - Uspavanka u Sremskoj Mitrovici... Crvena zvezda ima kontrolu lopte, Radnički se brani sa svih 10 igrača i gosti ne uspevaju da pronađu put ga golu Ostojića! 

20. minut - Izuzetna ideja Marka Rakonjca koji je pokušao da uposli Mirka Ivanića. Golman domaćih Ostojić bio je spreman i presekao dodavanje ka Zvezdinom kreativcu, ostaje 0:0!

17. minut - Sevnula je kontra Radničkog nakon što je Protić oduzeo loptu Geloru Kangi, ali je Srđan Mijailović uspeo da osujeti nalet domaćih i ispravi grešku Gabonca.

14. minut - Još jedan pokušaj Zvezde, sada je posle kornera šutirao Srđan Mijailović. Ipak, lopta je otišla daleko pored gola - 0:0!

11. minut - Prva ozbiljnija prilika za crveno-bele preko Aleksandra Kataija, ali je reagovao Đorđević i izblokrao njegov udarac. 

7. minut - Utakmica je prekinuta nakon što je pas utrčao na teren, ipak, brzo ga je izneo Strahinja Eraković pa se meč u Sremskoj Mitrovici nastavlja! 

4. minut - Totalna inicijativa Crvene zvezde, a odmah i konkretna akcija preko Aleksa Viga i Gelora Kange, ipak, uspeli su domaći da se odbrane.

1. minut - Utakmica počinje! 

14:42 - Zvezda će u gostovati u sjajnom ambijentu malenog stadiona u Sremskoj Mitrovici, jer je još juče objavljeno da su karte rasprodate!

Foto: Starsportphoto©

 

14:30 - Prema rečima trenera Miloša Milojevićevića, spremali su se crveno-beli za duel analizirajući upravo utakmicu Radničkog i Partizana.

To je svakako model kako će igrati protiv nas, tako da smo gledali tu utakmicu u analizi. Računamo da svi protivnici igraju slično protiv nas i večitog rivala. Gledao sam Radnički i protiv Grafičara jesenas, čvrsta ekipa, takmičarska, ima tri, četiri igrača sa iskustvom iz Superlige. Tim je posebno dobar na ofanzivnom prekidu. Nećemo da razmišljamo kao da igramo protiv ekipe koja je rang ispod. Ako pristup bude pravi, neće biti problema - jasan je Milojević. 

14:11 - Rival crveno-belih je pre dva dana promenio trenera i umesto smenjenog Dejana Nikolića, ekipu će voditi Darko Tešović. 

14:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmine finala Kupa Srbije između Radničkog iz Sremske Mitrovice i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija